Mit csináljak, hogy ne legyek a bátyám alárendeltje? Hogyan kezelnétek ezt a helyzetet?
Szóval annyit tudni kell, hogy a bátyám jóval idősebb nálam (kb. 20 évvel) és csak a féltestvérem. Mindig is egy nagyképű, beképzelt valaki volt. Van egy családi nyaralónk, amit jópár évvel ezelőtt apukám a bátyám nevére íratott, mert ő egy időre külföldre költözött. De ez csak egy formaság volt, igazából apukám maradt a haszonélvező. A bátyám viszont azóta úgy viselkedik, mintha minden felett ő rendelkezne ott, ő mondhatná meg ki mikor megy oda stb...Pár éve amikor odamentünk a barátaimmal egy hétvégére akkor is beszólt, hogy miért megyünk oda ilyen sokan és megjegyzéseket tett. Tudtam hogy beszólogat majd, ezért direkt azt mondtam kevesebben leszünk mint ahányan valójában voltunk, viszont szörnyű hogy családon belül hazudnom kell hogy ne legyen gond. Apukámnak semmi problémája nem volt azzal hogy odamegyünk, örült is neki. Most megint készülünk odamenni és nekem már gyomorgörcsöm van, hogy fog reagálni. Apukámat megkérdeztem, simán belement és örült neki hogy megint megyünk csak azt mellé tette hogy majd ne hagyjuk ott a szemetet hanem vigyük el valahova, mert a bátyám felesége panaszkodott neki, hogy a múltkor ami után ott voltunk szemetet talált a szemetesben...
Őszintén szólva nem szeretném, hogy kialakuljon egy olyan rend hogy mindig őt kell megkérdezni hogy oda mehetünk-e és viselni a beszólogatását, szeretném valahogy visszafogni. Arra is gondoltam, hogy vele nem is beszélek csak apukámmal.
És a többi tesó mehet gond nélkül?
Amúy tényleg nem mehettek majd, ha édesapád egyszer nem lesz.
Én a teljes családdal (4 tesó + apu) közösen átbeszélném a problémás dolgokat:
- Miért íratta kizárólag a tesódra?
Ha csak formalitásból, akkor változtassatok, legyen 25-25-25-25%
Ha valami célja volt ezzel apunak, akkor sajnos így jártatok.
- Hogy legyen a használat megoldva?
Én azt tartanám normálisnak ha mindenkinek szólna az aki odamegy. Így egyszerűbb elkerülni az ütközéseket. Esetleg csináljatok egy közös megosztott google calendart ahol mindenki beírhatja ki-mikor menne.
- Tisztán tartás kérdése.
Én egy ilyen közös használatú háznál azt tartanám normálisnak ha senki nem hagyna szemetet vagy rendetlenséget maga után. Elmosogatna, kitakarítana, lenyírná a füvet, összeszedné a hullott gyümölcsöt, stb... Szóval olyan állapotot hagyjon maga után, hogy a következő használónak ne legyen problémája erre.
#23 Hát ez nagyon jó lenne, hogyha nálunk működne egy ilyen beszélgetés, de előre látom hogy abból egy óriási nagy vita lenne és semmire se jutnánk...a mi családunk nem az összetartásról híres sajnos.
Igen én is gondoltam hogy beszélek apukámmal hogy hátha találnánk valami megoldást, mert ő is látja a helyzetet csak egyelőre a menekülő utat választja és próbálja figyelmen kívül hagyni.
Az a nyaraló a testvéredé. Ahhoz neked soha a büdös életben nem lesz közöd és ezt köszönheted a jó édesapádnak. Az hogy apád haszonélvező az csak formaság, de mihelyst meghal akkor még ennyi közöd sem lesz hozzá. Ezt kellene felfognod mert ezek a tények.
Szóval a bátyád viselkedése jogos. Visszaszerezni meg nem fogod tudni. Valamiért apád neki adta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!