Szólnál a sógorodnak, hogy álljon le a nőgyülölő kijelentésekkel?
Én is voltam már hasonló helyzetben; a párom legjobb barátja szokott a társasági összejöveteleken gyakran hasonló mondatokkal élni. Nekem jól esne ilyen helyzetben, ha a párom kiállna mellettem. Nem azért, mert én nem tudok, csak szerintem fontos hangsúlyozni azt a narratívát, hogy valaki férfiként nem ért ezzel egyet, és ellent is mer mondani más férfiaknak.
Az illető srác mondjuk valóban meleg, ahogy az első is írta, és szerintem belülről fakad neki egy nagyon erős önutálat, hogy ő nem tudja a lányokat szeretni, és emiatt ezt így rávetíti a nőkre, hogy valójában őket nem is lenne érdemes amúgy sem szeretni.
Ha nálatok a szóban forgó srác nem is meleg, az biztos, hogy valamiféle mentális terhet hordoz, ami miatt így gondolkodik. Elsősorban meg kell neki mondani, hogy amit csinál, az taplóság, bántó és kellemetlen, másodsorban viszont, mivel ti vagytok a közeli hozzátartozói, akikben valószínűleg a legjobban megbízik, ti tudnátok vele erről elbeszélgetni, hogy honnan erednek nála ezek a gondolatok, és mit lehetne tenni ezek ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!