Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Az öcsém hogy lehet ennyire...

Az öcsém hogy lehet ennyire nemtörődöm és hálátlan?

Figyelt kérdés

Az öcsémék sorra hozzák a rossz döntéseket már vagy 10 éve. Vettek hitelből egy lejtős telket kint a fenében, minden közlekedés is minden híján. Aztán hitelből építettek rá egy könnyűszerkezetes, 40nm-es házat, amiben négyen élnek. A két gyereknek közösen van egy akkora szobája mint egy spájz kb. A sógornőm munkakerülő, az öcsém a válság közepén felmondott, mert nem volt szimpatikus a főnöke. 3 éven át a mi autónkat használták amit csak tankolni kellett. Egy hónapban 2 hetet nálunk vannak a gyerekeik, a férjem minden reggel külön elviszi őket is a suliba/oviba. Visszük őket állatkertbe, múzeumba, játszóházba, veszünk nekik rendes ruhákat, tényleg mindent megteszünk. A férjem szerzett munkát az öcsémnek, jobb pénzért mint amennyiért ő dolgozott, de persze ez sem volt jó, és kínos helyzetbe hozta a férjemet a viselkedésével. Tehát ez az alap helyzet csak hogy értsétek.

Most szombaton a lányommal elmentünk vásárolni, a férjem meg a fiam focimeccsén volt. Lerobbant az autóm, és felhívtam az öcsém hogy kérlek vigyen minket haza, erre közölte hogy most sajnos nem tud, mert otthon van mind két gyerek és nem akar a sógornőm egyedül maradni velük (mert amúgy miért nem?). Szóval egyetlen szívességet kértem, az eddigi sok sok szívességért cserébe, és nem ment.

2022. ápr. 18. 09:52
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
89%

Nem a te dolgod azoknak a gyerekeknek a jövőjéről gondoskodni, vélhetően a saját gyerekeid kárára.

De ha ennyi pénzed, időd, energiád van, akkor csak folytasd.

2022. ápr. 18. 11:37
 22/33 anonim ***** válasza:
88%

Sajnos azzal, hogy folyamatosan gondoskodtok a gyerekekről, segítitek őket, benne tartjátok az öcsédéket ebben a számukra kényelmes helyzetben. Nekik nem is kell semmiért megküzdeni, mert ti mindig kihúzzátok őket a sz*rból.

Így soha nem fognak felelősséget vállalni a tetteikért, soha nem fogják fel, hogy ők már a gyerekekért is felelősek. Le kell velük ülni és megbeszélni, hogy innentől nincs semmi segítség, boldoguljanak az életben úgy mint az összes többi felnőtt ember.

Mert mi lenne ha veletek történne valami (ne történjen), pl. tartós betegség, haláleset? Akkor ki lenne aki folyton kisegítené őket?

Nektek is a saját életetekre kellene koncentrálni. Ha te segítesz fenntartani ezt az állapotot, akkor csak azt éred el, hogy egyre többet kell majd segíteni nekik. Ha majd a gyerekek egyetemre mennének akkor ti fizetitek majd a kollégiumot vagy az albérletet neki? Nem arról van szó hogy ne vegyél ajándékot a gyerekeknek karácsonyra vagy szülinapra. Ez teljesen rendben van. De a segítségnek is van határa.

2022. ápr. 18. 11:44
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
Felőlem segíts akkor, de akkor ne panaszkodj! Mert ezzel hogy kitartod a porontyaikat, az van bennük, hogy minek küzdeni, van két hülye aki kihúz minket a szarból.
2022. ápr. 18. 11:51
 24/33 anonim ***** válasza:
92%

Akkor első lépésként szépen visszakérném az autót, kb. azzal a szöveggel, hogy tudjátok az enyém lerobbant, ti meg nem fogtok ráérni. Ja és ezek után bocsi, de el kell adnunk, hogy kifizessük a javítást.

Utána pénzcsap elzár és az ingyen gyerekfelügyeletet is beszüntetném. Értem, hogy a gyerekek nem ezt érdemlik és őket nézitek, de ahogy ezt többen leírták ezzel zsarolnak benneteket. Ezzel viszont van pár gond. Az egyik, hogy amit így időben és pénzben ezekre a gyerekekre költesz, azt minden esetben a tieidtől veszed el. Rájuk jut kevesebb idő, kevesebb foglalkozás és nem utolsó sorban rengeteg pénzzel is kevesebb marad (idegen gyerekeknek vett ruhák, +rezsi amiért ott vannak, +kaja, mert gondolom esznek is). Ezt a pénzt szépen el lehetne rakni a te gyerekeid jövőjére is. Hidd el, ha minden hónap felét nálatok tölti két gyerek, az már nagy kiadás, csak max. nem számoltatok még utána.

A másik probléma, hogy amivel ti az ő gyerekeiket támogatjátok azt nekik már nem kell rájuk költeni, tehát marad nekik akármire. (ez akár ivás, dohányzás vagy szórakozás is lehet, nem tudom) tehát így közvetve ugyancsak az ő életvitelüket támogatjátok végső soron a saját gyerekeitek kárára.

2022. ápr. 18. 11:56
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
A saját életét nem tudja megoldani a gyerekek gondjai is rátok vannak sózva, mire szamítottál? Gondold el a saját gyerekeiröl nem gondoskodik, akkor nektek fog segiteni? Sajnos apám is hasonló, ő elvárta a segítséget, de ne félj sosem segített viszont. Elősködő fajta, fujj de utálom az ilyet. Elhiszem hogy sajnálod a gyerekeket, de egyre többet kell őket támogatni ahogy nőnek és ez egyre nagyobb teher lesz nektek. Még most el kéne kezdeni leépíteni őket.
2022. ápr. 18. 13:21
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, hogy ezt egy kicsit ti is elszúrtátok. Ha azt mondja, hogy nem megy az autóval, mert..., akkor erre én azt mondtam volna, hogy ok, akkor én megyek az autóért, mert sajna szükségünk van rá most. Mire odaérek, rámolj ki belőle, mert nem kapod vissza.

Egyből észbe kapott volna, ne félj.

De az a helyzet, hogy baleknak tart benneteket, és azok is vagytok, és egy kicsit se becsüli a sok jót, amit kap tőletek... kérte egyáltalán?

2022. ápr. 18. 14:43
 27/33 anonim ***** válasza:
95%

Ne haragudj, de ez a te hülyeséged, hogy eddig hagytad, hogy így kihasználjanak.

Nem hiszem, hogy eddig csak itt hallottál ilyet, hogy kihasznál, magadtól neked ez nem nyilvánvaló?

Én már rég ráhagytam volna a telkét a házát meg a hiteleit aztán intézzék ahogy akarják.

Ha neked erre van kapacitásod, és időd… hát akkor csináld.

Én biztos nem csinálnám….

2022. ápr. 18. 16:33
 28/33 anonim ***** válasza:
97%
Nem akarsz az öcséddé fogadni engem is?
2022. ápr. 18. 16:40
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen gyerek a nevelésnél lett elrontva leginkább.
2022. ápr. 18. 23:30
 30/33 anonim ***** válasza:
77%

Kérdező! Te vagy a fejőstehén akit a jóhiszeműségével meg lehet vezetni. Te is tudod, hogy gáz amit csinálsz. Viszont az unomaöcséidre hivatkozva nem akarod abbahagyni a saját magad kihasználását.

Az unokaöcséidet nem neked kell nevelned és eltartanod. Amit eddig rájuk költöttél azt inkább a saját gyerekedre költsd.

2022. ápr. 19. 05:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!