Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Az öcsém hogy lehet ennyire...

Az öcsém hogy lehet ennyire nemtörődöm és hálátlan?

Figyelt kérdés

Az öcsémék sorra hozzák a rossz döntéseket már vagy 10 éve. Vettek hitelből egy lejtős telket kint a fenében, minden közlekedés is minden híján. Aztán hitelből építettek rá egy könnyűszerkezetes, 40nm-es házat, amiben négyen élnek. A két gyereknek közösen van egy akkora szobája mint egy spájz kb. A sógornőm munkakerülő, az öcsém a válság közepén felmondott, mert nem volt szimpatikus a főnöke. 3 éven át a mi autónkat használták amit csak tankolni kellett. Egy hónapban 2 hetet nálunk vannak a gyerekeik, a férjem minden reggel külön elviszi őket is a suliba/oviba. Visszük őket állatkertbe, múzeumba, játszóházba, veszünk nekik rendes ruhákat, tényleg mindent megteszünk. A férjem szerzett munkát az öcsémnek, jobb pénzért mint amennyiért ő dolgozott, de persze ez sem volt jó, és kínos helyzetbe hozta a férjemet a viselkedésével. Tehát ez az alap helyzet csak hogy értsétek.

Most szombaton a lányommal elmentünk vásárolni, a férjem meg a fiam focimeccsén volt. Lerobbant az autóm, és felhívtam az öcsém hogy kérlek vigyen minket haza, erre közölte hogy most sajnos nem tud, mert otthon van mind két gyerek és nem akar a sógornőm egyedül maradni velük (mert amúgy miért nem?). Szóval egyetlen szívességet kértem, az eddigi sok sok szívességért cserébe, és nem ment.

2022. ápr. 18. 09:52
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%
Hát én beszuntetnem a segítséget. Oldják meg maguk. Soha az életben nem fog megvaltozni, hiszen mindig kihuzzatok a xarbol. Hagyd benne, majd megtanul kimaszni egyedul
2022. ápr. 18. 10:05
 2/33 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjátok békén őket, rá sem néznék egy ilyen semmirekellő öccsre, aki rajtam élősködne, nem érdemli meg.
2022. ápr. 18. 10:10
 3/33 anonim ***** válasza:
96%
Legközelebb sajnos te sem fogsz ráérni. Ha nem érti, hivatkozzál a szombati esetre.
2022. ápr. 18. 10:10
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
Én megmondanám neki szemtől szembe, hogy ez baromira nem így működik, és a viselkedésének, következményei vannak. Mégpedig az, hogy ők sem számíthatnak többé rátok.
2022. ápr. 18. 10:20
 5/33 anonim ***** válasza:
100%
Ezek után beszüntetnék minden segítséget. Gyerekek nem járkálnak át, nincs ingyen kocsi stb...
2022. ápr. 18. 10:26
 6/33 anonim ***** válasza:
93%
Kölykök vissza a kutyaólba, és soha többet nem beszélnék velük. Lúzer, dologtalan, semmirekellő bagázs.
2022. ápr. 18. 10:35
 7/33 anonim ***** válasza:
96%

Minek csináljanak bármit, amikor van 2 hülye, aki mondhatni eltarja és neveli a gyerekeiket, meg megold helyettük mindent?

Ne haragudj, de ti sem vagytok értelmesebbek, mint az öcsédék.

2022. ápr. 18. 10:36
 8/33 anonim ***** válasza:
97%

Arra apellálnak, hogy a gyerekeik miatt eltartjátok őket is, de nekik ezért semmit sem kell tenniük, mert elég, hogy sajnáljátok őket. Ezt leállítanám és a kocsira is havi bérleti díjat kérnék vagy visszavenném, aztán maradjon otthon a feleségével nyugodtan. Hogy nincs mivel közlekedni? Pech, ők választották a helyet és ezt az életmódot.

Amíg nem kell megdolgozniuk/fizetniük semmiért, addig nagyon élvezik a naivitást, amivel életben tartjátok őket.

Én kemény lennék és megmondanám, hogy mivel nem számíthatok rájuk, így pl 1 (vagy 2) hónap múlva kérem vissza a kocsit, el kell adjuk, mert kell a pénz. Illetve ezután nem fér bele a ruházásuk, etetésük, oldják meg, mert júniustól csökkentitek a kiadásokat. Ja, és keressen időben más fejős tehenet, mert elég volt.

2022. ápr. 18. 10:37
 9/33 anonim ***** válasza:
100%

#4 vagyok. Ezt úgy tenném, hogy megvárnám, amíg ismét segítséget kérnek. Akkor mondanám meg neki, hogy egyszer kértünk, akkor se, így most ti se...

Az autótokat meg visszakérném, vagy vegyék meg.

2022. ápr. 18. 10:38
 10/33 anonim ***** válasza:
86%

Én csak a gyerekeiket sajnálom.

Az öcséd pedig egyáltalán nem becsüli meg (lehet észre sem veszi), hogy mennyire szereted, mit meg nem teszel értük.

Finom jelekkel tudasd vele, hogy ez így azért nem járja.

2022. ápr. 18. 10:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!