Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan dolgozod fel,ha valaki...

Hogyan dolgozod fel,ha valaki levegőnek nézi a gyerekedet?

Figyelt kérdés
Párom lánya(25 éves)nem fogadja el a közös gyerekünket.Velünk normális,mint eddig,de a kisfiunkat levegőnek nézi,mintha ott sem lenne.Pedig egyébként imádja a gyerekeket.Páromék már rég elváltak,nem miattam,tehát ez nem lehet az ok. Ha valaki volt ilyen helyzetben,hogy viselkedtetek és hogy dolgoztátok fel anyaként,hogy valaki levegőnek nézi a gyereketeket?
2022. ápr. 17. 22:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
63%

Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy te most, és hány éves volt a párod lánya, amikor elváltak a szülei?

Hány éves a kisfiatok? Milyen gyakran találkoztok a párod lányával?

2022. ápr. 18. 07:02
 12/26 A kérdező kommentje:
Én 42 vagyok,a kisfiunk másfél éves. A lány 11 volt váláskor. Kb. 2 havonta találkozunk. Végülis igaza van a többi hozzászólónak,hogy úgysem sűrűn találkozunk,miért zavar mégis a szitu,nem tudom. Talán túl érzékeny vagyok. Egyébként sosem használnám bébiszitternek,nagymamákra is csak végső esetben bízom rá egy-egy órára,ha olyan ügyet kell intéznem,amit nem tudok gyerekkel a kezemben. De sosem dobtam oda valakinek fél napra,csak hogy csavarogjak nélküle.
2022. ápr. 18. 12:16
 13/26 A kérdező kommentje:

Azt jelenti,igen,hogy nem köszön neki,vagy ha a gyerek rámosolyog,ő elfordítja a fejét,tudomást sem vesz róla.

Nem hisztis a gyerekem,és nem is idegesítő szerintem,persze lehet,hogy elfogult vagyok. Igazad van,attól,mert gyerek,nem fogja mindenki szeretni,meg pátyolgatni,csak nehéz ezt látni egy közeli hozzátartozótól.

Köszönöm mindenkinek a választ!

2022. ápr. 18. 12:26
 14/26 anonim ***** válasza:
75%
25 év van köztük, mit kezdjen vele? Én sem tudnék. Megvan a saját élete, ez nem lesz a klasszikus terstvéri viszony és nem is elvárható.
2022. ápr. 18. 13:11
 15/26 anonim ***** válasza:
75%
25 eves koromban nekem sem hianyzott volna egy testvér barmennyire aranyos a gyereked.
2022. ápr. 18. 13:12
 16/26 anonim ***** válasza:
71%

Miért kéne elfogadnia?

25 évesen neki semmi köze már hozzá, hiába a "féltestvére". A francokat, egy idegen kigyerek.

Én sem szeretem a gyerekeket, szóval felőlem is lehet ott gyerek, köszönök neki és a továbbiakban nem érdekelnek.

2022. ápr. 18. 13:21
 17/26 anonim ***** válasza:
54%

Ha nem kezd el neki magától gagyarászni, kérdezgetni, nem fogja kézen és nem hívja játszani, az oké. Tényleg nem kell szoros kapcsolatot akarnia a kicsivel, nem kell vele különösebben foglalkoznia, nem kell hogy odáig legyen meg vissza.

De ha nem viszonozza a gyerek köszönését, mosolyát sem, az nemcsak taplóság (ahogy egy felnőttel szemben is az), de bántás is a gyereknek, aki utálatként és megszégyenítésként éli meg a dolgot, mivel még nem tudja az ilyen szintű elutasítást lesöpörni magáról azzal, hogy "á, ez csak egy bunkó". A visszacsatolásokból a saját értékére következtet. Ha túl sok ilyet kap, visszahúzódóbb lesz, nem mer barátkozni, mert félni fog attól a pofonszerű érzéstől, amit egy idegen ok nélküli lekezelése von maga után.

Le lehet építeni, lehet neki mondani, hogy "bocs, de most nem megyek játszani, mert fáradt vagyok", de a minimális tiszteletet (hogy nem csak úgy átnézünk rajta) még egy gyereknek is meg kell adni. Nem hiszem, hogy ez kéthavonta egyszer akkora erőfeszítésbe kerül.

2022. ápr. 18. 14:25
 18/26 anonim ***** válasza:
75%

Válás után exférjemnek is lett 2 új gyereke. Az egyik közös gyereket érdeklik a féltesók, a másik közös gyereket nem.

Amelyiket érdeklik, ő megy látogatni, tartja a kapcsolatot; amelyiket nem érdeklik, ő nem megy. Apa is "tett érte", hogy az egyik gyereke oda se menjen.

Részemről se tiltva, se biztatva nincsenek. Felnőttek.

2022. ápr. 18. 14:34
 19/26 A kérdező kommentje:

Azért nem igazán idegen kisgyerek,az apja gyereke.

2022. ápr. 18. 21:58
 20/26 A kérdező kommentje:

Te fogalmaztad meg a legjobban az én gondolatmenetemet! Nagyon igaz,amiket írtál! Tényleg csak egy alapkedvességet várnék el,egy köszönést,vagy egy mosolyt. Nem kell vele játszani,körülugrálni,arra ott vagyok én. Az apjával nagyon jó a viszonyuk,legalább miatta vehetné emberszámba a gyereket.

Köszi mindenkinek a választ,mindegyik segített egy kicsit megérteni a helyzetet. Bár azt nem gondoltam volna,hogy ekkora trauma 25 évesen egy féltestvér,én zűrösebb családi körülmények között éltem,2 féltestvérrel és 3 mostohatestvérrel.

2022. ápr. 18. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!