Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Milyen volt nagy korkülönbségg...

Milyen volt nagy korkülönbséggel felnőni? Volt belőle bármiféle hátrányotok?

Figyelt kérdés
Azoktól kérdezném, akiknek a testvérével/testvéreivel nagy volt a korkülönbség. Milyen volt így az élet? Jó ez bármelyik testvérnek is?

2022. febr. 5. 12:11
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
95%
Én most vagyok 25, az öcsém most lesz 8....Amikor megszületett nem szerettem, nem is akartam őt meg vele foglalkozni se stb, de ez nem ő miatta volt, inkább nem tetszett a helyzet, hogy "féltesó"....De igazából ahogy telt az idő úgy szerettem meg, rengeteget van velem, már-már többet, mint az anyjával és imád velem lenni én is imádom őt és mindent meg tennék érte, nagyon jó a kapcsolatunk és nem tűnik úgy, hogy ez változna. Jobban is hallgat rám, mint az anyjára....Sokat játszunk, kirándulunk, vásárolunk együtt és tanulunk...Most, hogy iskolás már próbálok neki segíteni, sokszor jön a házival is hozzám. Imádom őt.
2022. febr. 5. 20:48
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
15ös vagyok. 19-el tökéletesen egyetértek. A szülőkön is sok múlik.
2022. febr. 5. 21:42
 23/31 anonim ***** válasza:
27%
Azért van egy oylan is hogy a nagyobb tesónak akár egy második gyerekkor is lehet ha kistesóval foglalkozik :)
2022. febr. 5. 23:48
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
20 év van köztünk. Nem kezelem testvéremnek, egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor láttam és abból hányszor viselkedett velem normálisan.
2022. febr. 6. 07:00
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Az idősebbel 5 év van köztünk (én vagyok a legidősebb), a fiatalabbal 10.

Na, ott már voltak gondok. Egyszerűen hlyét kaptam tőle, mert megint miről szólt az életünk? Én vigyázzak rá, mert már 15-16 vagyok, meghogy ott a dacos visítós ovis, minden programot hozzá kellett igazítani, ha valami baja volt, akkor azonnal haza, bárhol voltunk, bármit terveztünk aznapra stb

Egyetemen folyamatosan bhogatott vizsgaidőszakban, úgyhogy a helyi könyvtárba jártam, mert ott legalább csend volt, nem az ő idióta visongását meg random rám törését kellett tűrnöm.

Olyan kamaszkoráig utáltam őt, mint a szt, mert csak problémát okozott.

Azóta jó a kapcsolatunk, de addig...

2022. febr. 6. 09:01
 26/31 A kérdező kommentje:

23-as, az nem gyerekkor, hogy egy kisbabát vagy egy pár éves gyereket felügyelsz és mondjuk kényszerből játszol vele. Melyik gyereknek a vágya nem a saját szintjének megfelelő játékokat játszani?

Nekem is sokkal fiatalabb húgom van, mint a 2-es válaszolónak, és sajnos hasonlóan engem is rákényszerítettek, hogy foglalkozzak vele. Engem megfenyegettek, hogy nem adnak pénzt, meg elveszik a dolgaimat, nem találkozhatok a barátommal, ha nem vigyázok rá, ha nem játszom vele. Így megtettem. Egy pár éves gyerek visítását hallgattam évekig, el is volt kényeztetve rendesen, semmiért nem lehetett rászólni, botrányosan viselkedett.

A mai napig utálom a gyerekeket, én is házas vagyok már, mégsem akarok sajátot. Mindig eszembe jut, hogy mennyit szívtunk testvéremmel. Aki írta, hogy túl kell lenni rajta, meg fel kell fogni, hogy ez más, hát, az nem csak így van. Szerintem ez nekem egy trauma konkrétan, de járok pszichológushoz és dolgozunk ezen is.

2022. febr. 6. 13:55
 27/31 anonim ***** válasza:
53%
Köztünk 19 év van, és én bizony így élem meg a dolgot, 23-as voltam.
2022. febr. 6. 20:51
 28/31 anonim ***** válasza:
73%

15 évvel vagyok idősebb a húgomnál. Apánk nem igazán foglalkozik semmivel ő a kenyérkereső cserébe elvárja hogy kuss legyen és ki legyen nyalva a segge sajnos húgom ugyan ez . Parancsolgat meg ugráltat, lehülyéz meg múltkor felpofozott

Amikor már nagyon elegem van kiosztom őket hogy el kezdhetnék nevelni végre a gyereket ( most lesz 5 éves) erre a válasz hogy engem is így neveltek

Nem értik meg hogy ezzel csak rosszat tesznek neki, azt nem veszik figyelembe hogy semmi nyugtunk nincs ha ő itthon van , nonszensz hogy egy 5 éves gyerek miatt kell vigyázzba állni nekem meg anyámnak- apámnak nem ő csak ordít meg tvzik egész nap ha itthon van, illetve osztja az eszet

Nagyon elegem van belőlük, néha gyűlölöm a hugomat de ilyenkor próbálok arra koncentrálni hogy nem ő tehet arról, hogyan nevelik. Egyre kevesebb az olyan pillanat amikor jól elvagyok vele

Tönkretette a tinédzser korom, kicsi volt a ház így hogy 4en lettünk, apám kirakott a szobámból 15 évesen a nappaliban a kanapén aludtam , most , 19 évesen van újra magánszférám , mert elköltöztünk

Nincsenek barátaim , nem járhattam el sehova ha mégis megtettem jött a fenyegetés meg az érzelmi zsarolás. Szépen lassan lemorzsolódtak mellőlem az emberek, és ha valamit felemlegetek , akkor hirtelen nem emlékszenek semmire

Úgy érzem felemészt a gyűlölet amit az apám iránt érzek.

Hosszú lett , sajnálom de olyan jól esett kiadni magamból még ha csak ismeretleneknek is :')

2022. febr. 7. 19:33
 29/31 anonim válasza:
71%
Bátyjám, és közöttem 7 év van.. Öcsém és köztem megint 7... Ez azt jelenti, hogy bátyjám és öcsém között 14 év van, mégis brutál jól kijönnek egymással!
2022. febr. 7. 19:42
 30/31 anonim ***** válasza:
71%

Két tesóm van. Az egyik születésénél 17 voltam, a másiknál 19. Rám soha sem kényszerítették egyik gyereket sem, de szívesen részt vettem mindenben. Emlékszem sokat mentünk együtt (anyum is jött) játszótérre, meg sétálni, jó időszak volt. De én nagyon örültem mind a két gyereknek.

Aztán én pár év múlva külön költöztem. Én most 30 vagyok, élem a felnőttek életét, ők meg még aránylag "kicsik". Nyilván nagyon más életszakaszban vagyunk. Időnként azért megyek velük ide-oda, legutóbb moziban voltunk. Szeretném, hogy jó kapcsolatunk legyek akkor is, ha ők már felnőttek lesznek. Én meg öregasszony. :D

2022. febr. 11. 08:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!