Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Csak szerintem példakép a bátyám?

Csak szerintem példakép a bátyám?

Figyelt kérdés

A családban mindenki megveti/lenézi a testvérem az életmódja miatt. 27 éves jelenleg, nincs senkije, villamosmérnökként dolgozik egy nagy multinál. Egész jól keres, halad is szépen előre.

Ahogy él, azzal nem tudnak megbarátkozni a családban. Budapesten dolgozik és jelenleg egy haverjával lakik egy kollégiumban nevetséges pénzért. Azt hiszem a srác oda jár még az egyetemre és a szobatársa, akinek a bátyám a helyén lakik be sem költözött, csak a szociális támogatás miatt kolis, amúgy máshol él - a bátyám odaadja neki a hely árát és így jól járt mindenki. Szóval nem túrt ki effektíve senkit, maximum más lenne most a helyén. Télen ezt mindig megoldotta eddig valahogy.

Azért hangsúlyoztam, hogy télen, mert amint jó idő van fogja magát és átköltözik a kocsijába. Egy mélygarázsban bérel egész évben helyet, olyan szimpla beállója van, hogy az autót le lehet süllyeszteni és nem látni semmit konkrétan. Mindig monitorozza a hőt április vége fele és ha már elég meleg van bevackol. Egy nagy kombi Mercije van és matracot is rak bele, tök nagy hely van hátul. Egész nyáron ott alszik, amíg le nem hűl a garázs.

Nagyon sokat sportol egyébként, ilyenkor minden nap lemegy a konditerembe vagy szaunázni vagy edzeni és ott oldja meg a fürdést. Esténként beül valahova enni, programot szervez minden napra.

Mindent megold valahogy, mosodába viszi a cuccait, vagy hozzám - ilyenkor cserébe mindig hoz valami klassz dolgot nekünk. Sosem vesz borotvát vagy habot, pengével borotválkozik és tusfürdővel. Ilyenkor nyáron eszi le az egész éves SZÉP kártya keretét bent a cégnél valamint este mindig kipróbál valami új konyhát. Ki van számolva minden fillérre, évközben főz magára. Rengeteg olyan dolgot nem vesz meg amit más igen, de ő feleslegesnek tartja. Ilyenek pl.: parfüm, drága márkás ruhák, drága telefon. Elmondása szerint 4 éve, mióta ezt csinálja megspórolt többmillió forintot. Jelenleg házat készül venni vidéken ebből a pénzből. Én nagyon tisztelem azért, amit csinál. Annyira makacs és elszánt, ő kijelentette, hogy nem fogja mások zsebét tömni azzal, hogy lakást bérel tőlük horror áron. Hitelt sem venne fel soha. Elvileg az idén nyáron lesz utoljára garázslakó :-)

Ti mit gondoltok róla, jogos az irányába a megvetés? Pontosabb infót nem szeretnék róla elárulni, mert a közeli családtagokon kívül senki sem tudja róla, hogy így él!

2022. jan. 17. 00:30
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%
Nekem tetszik ez az életstílus, szerintem jól csinálja :) Én azért ennyire nem nyomom durván, de most, hogy lett egy full-home office munkám, nem szégyelltem hazaköltözni anyához, hogy ne kelljen albit fizetnem. 1-2 év alatt összeszedem egy lakás árát és viszlát, nem majd kell nekem sem 30 évig hitelt törlesztenem.
2022. jan. 17. 11:47
 22/33 anonim ***** válasza:
20%
*nem kell majd
2022. jan. 17. 11:50
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem példakép az ilyen. Fukar csöves, magára is sajnál költeni.

"Ilyenek pl.: parfüm, drága márkás ruhák, drága telefon. Elmondása szerint 4 éve, mióta ezt csinálja megspórolt többmillió forintot " ezt el bírom képzelni, ha alapból parfümben fürdik, legalább havonta vesz 50-100 ezres ruhákat, és minimum fél évente új telót, esetleg a könyökét is La Mer krémekkel keni és felhagy vele. Normál embernek egy parfüm akár évekig is kitart, ha mondjuk 150.000ft lenne is, egyszeri kiadás.

Ritka nagy igényű lehetett, ha több milliót tudott ezekkel spórolni. Ahhoz képest lazán alkalmazkodott a csövi élethez.

"Esténként beül valahova enni" ha csak nem a Máltaiba megy akkor ezzel aztán rohadt sokat spórol.. Teljes ellentmondásban van a fillérb4szó stílusával.

2022. jan. 17. 12:32
 24/33 A kérdező kommentje:

Erre nem számítottam, hogy ekkora port fog kavarni ez a kérdés. Tavaly előtt keresett 600 ezer fölött, ha jól emlékszem. Azt, hogy főz magára azt értelemszerűen csak télen tudja megcsinálni. A kollégiumba meg van belépőkártyája, szimplán megkapta a srácét, akinek a helyére költözött. Én voltam fenn náluk az idén, konkrétan a kutya se nézi ki megy be, ha van kártyája. Biztos minden lakótól elkérik a személyijét amikor bemegy :D én is voltam egyetemista, tudom hogy megy ez. Mindenki csencselt a kolival. Egyébként egy pláza mellett van a garázs, bármikor el tud menni mosdóba. Hétköznap meg amúgy is a munkahelyén van. Eddig megoldotta. A garázs azt hiszem havi 20 körül van neki.

Nekem is hihetetlen egyébként, én nem tudnám csinálni ezt. De a leleményessége példa nélküli. Most például a kriptopiacon forgatja a pénzét, állítása szerint 40% hasznot hozott neki eddig. Befektette azt a pénzt amit az albérleten megspórolt.

Én már kérdeztem tőle egyébként, hogy miért nem bérel egy szobát valahol. Azt mondta, hogy kb. 80 ezer forint havonta rezsivel a belvárosban, annyit neki nem ér. Az is évi 1 millió ft. A garázst pedig fixen bérelnie kell, mert nem hajlandó az utcán parkolni

2022. jan. 17. 13:11
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
"De a leleményessége példa nélküli." - ez nem igaz, tök egyszerű alap dolgokat írtál le, amit akárki megcsinál.
2022. jan. 17. 13:43
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
600 rugót keres és nem tud 150-é bérelni egy normális lakást... hülye aki nem normális b+
2022. jan. 17. 14:56
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Példakép?

Egy igénytelen, fillérb.szó???

2022. jan. 17. 15:08
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Leleményes? A szó, amit keresel, inkább a zsugori.
2022. jan. 17. 16:06
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Minden csak nem leleményes, pláne nem példakép. Ciki...semmi több.
2022. jan. 18. 00:06
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
szimplán megkapta a srácét, akinek a helyére költözött - ilyen nincsen, mert a belépőkártyán rajta van az arcképed, adataid összekötve az ID-dal.
2022. jan. 18. 07:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!