Csak szerintem példakép a bátyám?
A családban mindenki megveti/lenézi a testvérem az életmódja miatt. 27 éves jelenleg, nincs senkije, villamosmérnökként dolgozik egy nagy multinál. Egész jól keres, halad is szépen előre.
Ahogy él, azzal nem tudnak megbarátkozni a családban. Budapesten dolgozik és jelenleg egy haverjával lakik egy kollégiumban nevetséges pénzért. Azt hiszem a srác oda jár még az egyetemre és a szobatársa, akinek a bátyám a helyén lakik be sem költözött, csak a szociális támogatás miatt kolis, amúgy máshol él - a bátyám odaadja neki a hely árát és így jól járt mindenki. Szóval nem túrt ki effektíve senkit, maximum más lenne most a helyén. Télen ezt mindig megoldotta eddig valahogy.
Azért hangsúlyoztam, hogy télen, mert amint jó idő van fogja magát és átköltözik a kocsijába. Egy mélygarázsban bérel egész évben helyet, olyan szimpla beállója van, hogy az autót le lehet süllyeszteni és nem látni semmit konkrétan. Mindig monitorozza a hőt április vége fele és ha már elég meleg van bevackol. Egy nagy kombi Mercije van és matracot is rak bele, tök nagy hely van hátul. Egész nyáron ott alszik, amíg le nem hűl a garázs.
Nagyon sokat sportol egyébként, ilyenkor minden nap lemegy a konditerembe vagy szaunázni vagy edzeni és ott oldja meg a fürdést. Esténként beül valahova enni, programot szervez minden napra.
Mindent megold valahogy, mosodába viszi a cuccait, vagy hozzám - ilyenkor cserébe mindig hoz valami klassz dolgot nekünk. Sosem vesz borotvát vagy habot, pengével borotválkozik és tusfürdővel. Ilyenkor nyáron eszi le az egész éves SZÉP kártya keretét bent a cégnél valamint este mindig kipróbál valami új konyhát. Ki van számolva minden fillérre, évközben főz magára. Rengeteg olyan dolgot nem vesz meg amit más igen, de ő feleslegesnek tartja. Ilyenek pl.: parfüm, drága márkás ruhák, drága telefon. Elmondása szerint 4 éve, mióta ezt csinálja megspórolt többmillió forintot. Jelenleg házat készül venni vidéken ebből a pénzből. Én nagyon tisztelem azért, amit csinál. Annyira makacs és elszánt, ő kijelentette, hogy nem fogja mások zsebét tömni azzal, hogy lakást bérel tőlük horror áron. Hitelt sem venne fel soha. Elvileg az idén nyáron lesz utoljára garázslakó :-)
Ti mit gondoltok róla, jogos az irányába a megvetés? Pontosabb infót nem szeretnék róla elárulni, mert a közeli családtagokon kívül senki sem tudja róla, hogy így él!
Felteve de meg nem engedve hogy ez a sztori igaz (bar eleg sok kattant van szabadlabon, az teny), a 'tobbmillio' forint jelen korulmenyek kozott semmire nem eleg, kulonosen Budapesten es vonzaskorzeteben.
Amugy szerintem sincs ki a negy kereked (hiszen nyilvan te lennel ez a felnomad).
Szerintem nem példakép, de nem is megvetendő. Ha ez az életmód juttatta el oda, hogy fiatalon saját háza legyen, akkor inkább elszánt és kitartó. Így hogy nincs senkije, és nyilvánvalóan nem zavarja az autóban lakás, így kb tökmindegy, hogy ki mit mond, mert neki jó. Mondjuk villamosmérnökként gondolom bejön egy havi 700 körüli nettó, úgy meg ilyen nomád élettel nem nehéz spórolni. Csak fontos megtalálni a garasverés és a spórolás közötti egyensúlyt, de nekem ez a szituáció annyira nem tűnik vészesnek.
(Ui: pl parfüm, drága márkás ruhák, drága telefon - a parfüm lehet filléres tétel, az utóbbi kettőt meg a magyarok 90%-a elmondhatja magáról)
Ennyi erővel példakép a csövesnek öltözött fickó is, aki kunyerál egész nap szakadt ruhákban, mert jobban megél ebből, mintha rendes munkája lenne.
Amúgy azt választasz magadnak példaképnek, akit akarsz, de ez sosem volt (és sosem lesz) mindenki számára ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!