Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Csak szerintem példakép a bátyám?

Csak szerintem példakép a bátyám?

Figyelt kérdés

A családban mindenki megveti/lenézi a testvérem az életmódja miatt. 27 éves jelenleg, nincs senkije, villamosmérnökként dolgozik egy nagy multinál. Egész jól keres, halad is szépen előre.

Ahogy él, azzal nem tudnak megbarátkozni a családban. Budapesten dolgozik és jelenleg egy haverjával lakik egy kollégiumban nevetséges pénzért. Azt hiszem a srác oda jár még az egyetemre és a szobatársa, akinek a bátyám a helyén lakik be sem költözött, csak a szociális támogatás miatt kolis, amúgy máshol él - a bátyám odaadja neki a hely árát és így jól járt mindenki. Szóval nem túrt ki effektíve senkit, maximum más lenne most a helyén. Télen ezt mindig megoldotta eddig valahogy.

Azért hangsúlyoztam, hogy télen, mert amint jó idő van fogja magát és átköltözik a kocsijába. Egy mélygarázsban bérel egész évben helyet, olyan szimpla beállója van, hogy az autót le lehet süllyeszteni és nem látni semmit konkrétan. Mindig monitorozza a hőt április vége fele és ha már elég meleg van bevackol. Egy nagy kombi Mercije van és matracot is rak bele, tök nagy hely van hátul. Egész nyáron ott alszik, amíg le nem hűl a garázs.

Nagyon sokat sportol egyébként, ilyenkor minden nap lemegy a konditerembe vagy szaunázni vagy edzeni és ott oldja meg a fürdést. Esténként beül valahova enni, programot szervez minden napra.

Mindent megold valahogy, mosodába viszi a cuccait, vagy hozzám - ilyenkor cserébe mindig hoz valami klassz dolgot nekünk. Sosem vesz borotvát vagy habot, pengével borotválkozik és tusfürdővel. Ilyenkor nyáron eszi le az egész éves SZÉP kártya keretét bent a cégnél valamint este mindig kipróbál valami új konyhát. Ki van számolva minden fillérre, évközben főz magára. Rengeteg olyan dolgot nem vesz meg amit más igen, de ő feleslegesnek tartja. Ilyenek pl.: parfüm, drága márkás ruhák, drága telefon. Elmondása szerint 4 éve, mióta ezt csinálja megspórolt többmillió forintot. Jelenleg házat készül venni vidéken ebből a pénzből. Én nagyon tisztelem azért, amit csinál. Annyira makacs és elszánt, ő kijelentette, hogy nem fogja mások zsebét tömni azzal, hogy lakást bérel tőlük horror áron. Hitelt sem venne fel soha. Elvileg az idén nyáron lesz utoljára garázslakó :-)

Ti mit gondoltok róla, jogos az irányába a megvetés? Pontosabb infót nem szeretnék róla elárulni, mert a közeli családtagokon kívül senki sem tudja róla, hogy így él!

2022. jan. 17. 00:30
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
92%
Koliba nem engednek be csak úgy bárkit lakni kezdjük itt. Amúgy meg nem példakép szerintem, nem követendő példa, hogy autóban lakjunk évekig, a kitartása viszont példaértékű.
2022. jan. 17. 07:03
 12/33 anonim ***** válasza:
96%

évközben főz magára

hol, az autójában?

2022. jan. 17. 07:43
 13/33 anonim ***** válasza:
91%

Ejszaka kozepen hova hugyozik hova szarik? Hugyozas meg ok uditos flakonba de hova onti ki?

Villamosmernok letere egy autoba csovezik az igen

2022. jan. 17. 08:34
 14/33 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem inkább igénytelen, mint példakép.
2022. jan. 17. 09:27
 15/33 anonim ***** válasza:
83%

Először is, kb esélytelen, hogy a koliban tudjon élni, ez nem így megy. Szigorú szabályok vannak rá.

Másik, ha egész nyáron ott rohad egy kocsiban, normálisan nem tud fürdeni, tisztán tartani a ruháit, stb, akkor tuti, hogy nem dolgozik ő semmilyen multinál. Szakadt csöveseket nem engednek ilyen helyekre, a munkahelyeden kulturáltan kell megjelenni. De majdnem jó kamu volt.

2022. jan. 17. 09:31
 16/33 anonim ***** válasza:
89%
Én nevetséges összegért bérelek szobát Budapest egyik legdrágább környékén. Én is lehetek a példaképed? Nem olyan menő, mint egy kocsiban lakni, de legalább ki tudok ugrani vécére, ha hív a természet.
2022. jan. 17. 09:44
 17/33 anonim ***** válasza:
80%

Ja, mert a garázsok nincsenek ám sz@rrákamerázva és hagyják ott lakni nyáron, mert qrvára nem veszélyes mondjuk, hogy bennég egyszer... És persze évek alatt ez senkinek sem tűnt fel, hogy ott csövezik.

Ennyire ne legyen átlátszó, ha kamut írsz. Meg ne tűnj el a kamudnál, hanem járj vissza kiegészítő infókkal ;-)

2022. jan. 17. 10:03
 18/33 anonim ***** válasza:
93%
Én voltam már kocsiban nyáron egy éjszakét és nem volt jó élmény, k***a meleg volt és óránként felébredtem
2022. jan. 17. 10:10
 19/33 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem nem példakép.
2022. jan. 17. 10:58
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Ez hol példakép? Egy csöves is tudja ugyanezeket, és szerintem inkább ciki, hogy egy diplomás ember ilyen sóher.
2022. jan. 17. 11:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!