Rávehetem őket hogy ők is horják az anyukám ha már egyszer...de csak nálam lakik?
Anyukám már agyilag zokni, ő nem beszámítható ha ilyesmiről kérdezed.
Megkértem, akkor elvitték, de többször nem. Normális családban, normális emberek között elég lenne egyszer rávilágítani erre. Itt nem ez történt, de azért a mami főztjéért előszeretettel átjárnak.
Anyukád demens? Meg van ez állapítva? De nem olyan fokú, hogy gyámot lehetne/kellene rendelni mellé, vagy ön-és közveszélyes, hogy otthonba szállítható lenne? Háziorvos, vagy gondozó látogatja? Ezt csak te állapítottad meg, hogy "zokni"? Ezek szerint nem teljesen, ha a főzést ráhagyjátok és biztos, hogy ehetőre is készíti, mert a másik gyereke megeszi.
Továbbra is homályos, mi tart vissza, a testvéred esetleges haragja (mert ebben kérsz segítséget, ha jól értem, hogy anélkül tudd ezt kommunikálni)? Egyébként szerintem tudtad a kérésed harag nélkül kommunikálni, de nem hatékonyan. Tehát inkább ez a bajod? Megoldást akarsz, nem? Azt, hogy ne kelljen orvoshoz vinni anyukádat, mert már eleged van belőle.
Normális családban úgy megy, hogy aki az ápolttal lakik, az intézi a dolgokat főként, és neki kell szólnia, hogyha segítségre van szüksége, nem pedig a többinek körbeugrálni, hogy miben tudnának segíteni. Te bevállaltad, hogy gondozod, innentől kezdve nem jogos, hogy fikázod a másikat.
Felteszem, hogy testvérednek azért sincs része a házból, mert annak idején megegyeztetek, hogy a házért cserébe te gondozod a szülőket. Persze én azt is megértem, hogy a gyereknek ettől függetlenül legalább minimálisan kellene segítenie a szülőket (mondjuk orvoshoz hurcolni, ha a lehetőségek adottak), de ha igazam van, akkor ő nem tartozik felelősségvállalással, mivel te ezt átvállaltad tőle, és a „fizetséged” az, hogy a testvéred lemondott a fél házról.
Mert ők egy külön család, külön problémákkal, teendőkkel. Nem feltétlen szervezik meg még pluszba a mama cipelését is, ha amúgy is ott vagy te, aki együtt él vele és megteszi ezt.
"de azért a mami főztjéért előszeretettel átjárnak."
Azért gondolkodj el, hogy neked átjárnod sem kell és valószínű a mama jobban támogat téged már a fizikai közelség miatt is, mint a másik gyereket.
Amúgy a sógor nálunk hetente látogatja a nálunk élő anyját. Ajándékot sosem hoz, se születésnapra, se karacsonyra, se anyaknapjara, mert ő meg a barátnője nem ünneplik ezeket, elfogadni viszont ilyen alkalmakkor az ajándékot nem okoz gondot. Engem kvara zavar, nem csak az, hogy nem ad egy száraz kórót se az anyjának, hanem hogy eszébe nem jut, hogy elhivja mondjuk 3gy kávéra, csak úgy, vagy mondjuk karácsonykor.
Ettől függetlenül, ha felhivjuk, hogy mennie kellene az anyjával ide vagy oda, mindig megoldja.
Szerintem nincs kedve hozzá, amúgy lehet, hogy megcsinálná, mert mégis az anyja, de ha más felvállalja ezt a feladatot, akkor ő nem fog ugrálni, hogy ő is szeretné vinni. Lehet, hogy azt hiszi, hogy te még élvezed is vagy annyira nincs kedve erre áldozni a szabijait, hogy amíg nem muszály, nem is csinálja.
Gondolom más formában tartja a kapcsolatot az anyjával, esetleg máshogy segít is neki.
A családunkba is van ilyen, mindig anyukám hordja a nagyapámat kontrollra, pedig ő még velük sem él, fél házat sem kapott és három testvére is a faluban él. Mikor épp nem ér rá, több kört is kell futni a tesójainál, hogy vigye már el valaki... Szerintem amúgy ő is hibás, mert mindent bevállal, aztán nekem panaszkodik, a többieknek nem képes szólni, hogy azért neki is vannak határai...
Teljesen megértem a testvéredet, én is utálok utazgatni, majd jó sokáig várni és ismét utazgatni, ha a helyében lennék, én sem esnék ki a padból a jelentkezéskor, természetesen annak fényében, hogy tudom, hogy valaki elvégzi majd helyettem a feladatot, ugyanolyan minőségben, mint én tudnám (tehát nem egy idegen betegszállítóra van bízva a mama).
Aki a résszel jön álljon már le. Én rég kifizettem a testvérem, nimcs több része benne, világos? Sikerült felfogni? Nem, nem támogat jobban engem, ugyanolyan mértékben támogat, talán még jobban a testvérem családját, mert őt jobban szereti, csak azért mert nem egy fedél alatt él vele, és természetesen mi hamarabb összeveszünk és én vagyok a rossz, holott én ülök egész éjjel az ágya mellett, ha rosszul van.
Ne menjünk már bele a pszichológiába, egyszerű kérdést tettem fel, remelem sikerül válaszolni annak akinel még ne sikerült, és nem kapok több terelőkérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!