Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Rávehetem őket hogy ők is...

Rávehetem őket hogy ők is horják az anyukám ha már egyszer...de csak nálam lakik?

Figyelt kérdés
Én lakom egy házban a lányommal és az anyukámmal. Testvérem egy utcával arrébb. Testvérem és felesége. Mindig mindenhova mi hordjuk anyukám. Szabit kell kivennem, ha a vizsgálat úgy kívánja. Ők sose viszik, pedig ugyanúgy anyja egyiknek és itt laknak egy köpésre. Ha jogosan gondolom, akkor hogy vegyem őket rá, hogy abból ne legyen harag? Amúgy eszükbe nem jutna.
2022. jan. 9. 07:23
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
53%
Ti laktok anyukád házában vagy ő a tiétekben?
2022. jan. 9. 07:40
 2/40 A kérdező kommentje:
Közös, anyukámé negyed rész.
2022. jan. 9. 07:47
 3/40 anonim ***** válasza:
97%

Pisti, elvinned holnap anyut ide még oda? Én dolgozom és nem tudok ennyi szabit kivenni.

Totál egyértelmű, nem sértő. Amúgy meg nálunk is ez a helyzet. Anyós nálunk lakik, a másik fia 2 utcanyira és a világon semmit nem segít, mert eszébe se jut, hogy neki kellene. Ha szólunk neki, megcsinalja.

2022. jan. 9. 08:05
 4/40 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező, a tesód lehet, hogy nem is tud ezekről a vizsgálatokról, pláne, ha pasi. Az ő agyuk nem erre van csatornázva. (Ez nem mentség, hanem tény)

Meg kell kérni. Múltkor te vitted, legközelebb meg tudná-e ő oldani?

2022. jan. 9. 08:11
 5/40 anonim ***** válasza:
13%

Lehet, a tesód úgy van vele, hogy ha ő nem kér tőled lakáshasználati díjat az ő részére (feltételezem, neki is van), akkor cserébe te meg vállalj be valamit pluszt.

Gondolom ingyen laksz ott, se anyád, se tesód nem kér bérleti díjat, vagyis te anyagilag jobban támogatva vagy, ezért visszafele neked is többet kell adnod, mint tesódnak.

2022. jan. 9. 08:14
 6/40 A kérdező kommentje:

Pasi de minden nap felhívja és elmondjuk neki hova kell menni, mi lesz a program.

Bocsi srácok de ezen, hogy meg kell kérni rég túl vagyunk.

Drasztikusabb módszer kellene.

Úgy, hogy tudják fele-fele arányban hordják ők is, ne csak egyszer egy évben amikor megkérem rá.

A kérdés meg az, hogy jogos-e az elvárás?

2022. jan. 9. 08:16
 7/40 A kérdező kommentje:
5. A tesónak nincs benne része!
2022. jan. 9. 08:18
 8/40 Thispain ***** válasza:
80%
Ha megkéred, nem teljesíti?
2022. jan. 9. 08:22
 9/40 anonim ***** válasza:
88%

"hogy vegyem őket rá, hogy abból ne legyen harag?"

Az nem fog menni.

Sőt, ha idáig sem mozdult, ezután sem fog, de még jól meg is orrol rád.

2022. jan. 9. 08:34
 10/40 anonim ***** válasza:
79%
Mi a visszatartó erő/félelmetes, ami miatt ide írod, mások segítségét kéred és nem az övét? Mi tart vissza az egyenes közléstől? Azt írod, a kérésen rég túl vagy. Tehát korábban már megkérted. Közölted vele egyenesen: tesóm, eddig én vittem, szerintem úgy igazságos, hogy te is vállalj ebben részt. Erre ő? Amilyen egyenesen te ezt kérted tőle, ő olyan egyenesen közölte: "tesóm, nem viszem"? Így történt? Vagy ígéretek, aztán nem teljesítés? Vagy sunnyogós nemfelvállalás? Mi volt a válasza és hogyan? Erre a válaszra a te reakciód mi volt? Mindez mikor történt és hányszor? Mi a gond neked az egész szituban? Az önérzeted, becsületességed lázadozik, mert ez igazságtalan? Összekötöd az egészet a tulajdonjogokkal, a negyedrésszel, a tesód 0 % tulajdonrészével? Vagy inkább simán anyukád idegesít? Nincs időd vagy fizikai, lelki kapacitásod anyukádat hurcolni? Utálod a kórházakat, orvosi témákat és azért? Ezeken gondolkoztál már? Ha a kérésen túl vagytok, mi az oka, hogy nem állítottad le a projektet? Anyukáddal mennyire beszéled ezt meg? Hogy ez neked terhes?
2022. jan. 9. 08:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!