Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Csak én érzem úgy, hogy nem...

Csak én érzem úgy, hogy nem érdemli meg a segítséget? 25./F

Figyelt kérdés

Van egy 18 éves önfejű testvérem aki kitalálta, hogy ő tippmixből akar meggazdagodni és, hogy azt a 100.000 forintját ami van azt ő ebbe rakja mert, hogy majd milyen jó lesz.

Én egy időben nagyon benne voltam a sportfogadásban és nyereségesen is szálltam ki belőle csak aztán idővel rájöttem, hogy nekem nincsen akkora tőkém, hogy ezt olyan szinten csináljam, hogy értelme legyen és azért, hogy a jelenlegi havi keresetemhez átlagban hozzádjak plussz egy 20 vagy 30 ezer forintot úgy voltam vele, hogy nem ezen fog múlni az életem szóval kiszálltam belőle.

Na most én mondtam az öcsémnek, hogy ezt úgy ahogy van verje ki a fejéből mert nagyon hamar el fogja veszíteni a pénzt.

Ha minden áron akar valamit akkor adja oda ezt a pénzt nekem beszállok újra ebbe az egészbe és segítek neki hosszútávon profitot hozni amennyire lehet ennyi pénzből és, hogy az a pénz akkor az övé lesz majd ha kiakarja venni. Én ugye nagyon benne voltam ebbe szóval tudtam azt nagyjából, hogy kiknek a tippjeit kell megfogadni ahhoz, hogy hosszútávon nyerő legyen a dolog.

Csináltam is eddig 3 hónap alatt a 100.000-ből 175.000-ret neki.

És aztán ma pedig elkezdett nekem beszólni, hogy mi az, hogy csak ennyit nyertem 3 hónap alatt, hogy ez két bulira se elég meg stb.

Elkezdtem vele vitatkozni, hogy ez nem így megy nem leszel egyik napról a másikra milliomos és ilyen célokat nem is szabad kitűzni hanem egy szigorú bankroll managementel minimalizálni kell a csőd esélyét és mellete törekedni arra, hogy profitod legyen és ha ezt így folytatod mindjárt nem segítek neked te hálátlan p.cs hanem veszítsd el azt is amit megnyertem neked.

Erre oda ült a géphez, hogy menjek el onnan és majd ő megmutatja, hogy igenis lehet hatalmas összegeket nyerni rövid időn belül.

Fogta a teljes nyereséget és feltette egy 15-ös szorzós szelvényre.

Elment.

Én ekkor már hazamentem én ugye már külön élek csak gyakran járok vissza és sírva hív a telefonba, hogy segítsek neki mégegyszer mert elment és, hogy nekem volt igazam.

De megmondom őszintén ha így becsüli meg az ember segítségét, hogy egy pillanat alatt eljátsza azt amit az ember jó szándékból felépít neki akkor nem érdemel segítséget.

75.000 forintot csak úgy eljátszott mert, hogy ő majd tudja.

2022. jan. 6. 22:20
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
98%
Én hagynám pofára esni.
2022. jan. 6. 22:28
 2/52 anonim ***** válasza:
82%
Pedig segíts neki, de ne abban, hogy elszórja a pénzt, ami lehet, hogy nem is az övé.
2022. jan. 6. 22:30
 3/52 anonim ***** válasza:
98%
Én is hagynám. Tanulópénz megvolt.
2022. jan. 6. 22:30
 4/52 anonim ***** válasza:
96%
mondd meg neki, hogy oké,de még egyszer beszól és a nyereséget elteszed magadnak. Vagy megbecsüli a szerzett pénzt vagy lenyúlod a nyereséget, hisz te dolgoztál vele.
2022. jan. 6. 22:32
 5/52 anonim ***** válasza:
98%
Én nem segítenék neki. Nem szeretem, amikor a hülye okoskodik, főleg, ha még sosem csinált olyat.
2022. jan. 6. 22:38
 6/52 anonim válasza:
97%
"Ne halat adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg halat fogni"!
2022. jan. 6. 22:43
 7/52 anonim ***** válasza:
96%
Vessen magára. Biztos nem segítenék neki azok után, amiket mondott. Eljátszotta, így járt. Okoskodott, vesztett. Tanulópénz.
2022. jan. 6. 23:05
 8/52 anonim ***** válasza:
97%
Vessen magára. Biztosan nem segítenék neki.
2022. jan. 6. 23:09
 9/52 anonim ***** válasza:
96%
Felnőtt ember, saját döntésekkel, helyette nem elhet már dönteni, amx tanácsot adni, de azt is csak egy szintig.
2022. jan. 6. 23:13
 10/52 anonim ***** válasza:
97%

18 éves gyerek még... törvényileg felnőtt ja...de egyébként meg gyerek a javából, ne vedd ennyire komolyan..lehet pár hónap múlva meg mást tervez és azt űzi, utána megint mást.. viszont ez egy jó tanuló pénz volt neki..

Mintha nem történt volna semmi,úgy nem segítenék, mert előtte beszélnék vele mint tesó a tesóval, hisz azok vagytok..le kell ülni megbeszélni vele ezt,h láthatta ez nem így megy..és elmondod a te verziód normálisan.. majd csak ha ezután még szeretne szerencsejátékozni, és te hajlandó vagy ezt neki csinálni,akkor nyilván adott.. :)

2022. jan. 6. 23:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!