Jogos a haragom? Nem kaptam karácsonyra semmit sem a tesómtól, pedig sok pénzük van a sógornőmmel. Én adtam ajándékot a kisbabájuknak, igaz nekik semmit sem adtam, de én most munkanélküli vagyok ,a többi lént.
A múlt évbe adtam a bátyámnak szép ajándékot (sógornőmnek nem szoktam adni) Ők is adtak nekem ajándékot, de ebbe az évbe semmit nem kaptam pedig tudják hogy a barátommal élek és alig van pénzünk és hogy én nélkülözök.
Igaz én is segíthettem volna hogy a kisbabára vigyázok. mondta a sógornőm az már nagy segítség. De voltam már régebb többször is náluk így karácsony előtt nem mentem, pedig lehet akkor jól jött volna neki egy kis segítség
Most kicsit furán esett hogy karácsonyra semmit sem kaptam tőlük.
Jogos a sértődésem?
Szerintem a sógórnőd megsértődött, mert neki nem vettél tavaly ajándékot.
Én sem vennék ezután neked.
És akkor mi van, ha a kérdezőnek az ajándékok a szeretetnyelve, és szeret kapni? Nekem is vannak ilyen barátnőim, családtagjaim, és amúgy én egy hatalmas stressznek élem meg az egész ajándékozást, mert nem lehet soha biztosra tudni, ki minek örülne, de elfogadom, hogy ettől érzik jobban magukat.
Ítélkezés előtt jobb lenne kicsit végiggondolni néhány dolgot. Biztosan oka van, hogy nem szokott a sógornőjének adni. Nem említette egy szóval sem, hogy milyen a kapcsolatuk. Ha rosszabb a kapcsolat esetleg, miért kellene ajándékot adnia valakinek csak azért, mert a tesójával él?
Az ilyen eseteket megbeszélés útján lehet a legjobban tisztázni.
Miért gondolod, hogy egy random pár ezer ft-os ajándékkal előlrébb lennél?
Pl mivel lenne jobb, ha most lenne egy borod vagy drágább tusfürdő-testápoló csomagod vagy valami kézműves jópofa porfogód?
Az is egy gesztus, hogy vendégül láttak...
Tartsd velük a jobban a kapcsolatot és akkor lehet, hogy többet fognak segíteni.
24.Ha neki ez a szeretetnyelve, akkor az hogy ő nem adott nekik ajándékot azt jelenti hogy nem szereti őket?
Sógornőnek 2x nem adott már. Miért kellene akkor bármit is adnia a kérdezőnek?
Kapni szeret a drága, de adni nem. Ritka pofátlan ember.
Azt is írta, hogy nagy segítség lett volna, ha vigyáz a gyerekre, meg is tehette volna, de nem tette. Pénz híján ez egy szép gesztus lett volna.
Számomra is fura, hogy ő elvárja az ajándékot, de nem ajándékozza meg a pár mindkét tagját. Amikor nem volt pénzem próbáltam közös ajándékot venni, aminek mindketten hasznát vehetik, de kicsit olcsóbb volt, mint két külön személynek vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!