Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogos a haragom? Nem kaptam...

Jogos a haragom? Nem kaptam karácsonyra semmit sem a tesómtól, pedig sok pénzük van a sógornőmmel. Én adtam ajándékot a kisbabájuknak, igaz nekik semmit sem adtam, de én most munkanélküli vagyok ,a többi lént.

Figyelt kérdés

A múlt évbe adtam a bátyámnak szép ajándékot (sógornőmnek nem szoktam adni) Ők is adtak nekem ajándékot, de ebbe az évbe semmit nem kaptam pedig tudják hogy a barátommal élek és alig van pénzünk és hogy én nélkülözök.

Igaz én is segíthettem volna hogy a kisbabára vigyázok. mondta a sógornőm az már nagy segítség. De voltam már régebb többször is náluk így karácsony előtt nem mentem, pedig lehet akkor jól jött volna neki egy kis segítség

Most kicsit furán esett hogy karácsonyra semmit sem kaptam tőlük.

Jogos a sértődésem?

2021. dec. 30. 00:14
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
89%
8as ennyi erővel a testvére is sértődjön meg meg a sógornője is? Mert a kérdező se vett nekik semmit.
2021. dec. 30. 06:50
 12/47 anonim ***** válasza:
91%
Lehet, eddig sógornőd intézte az ajándékot, de mivel nem kapott semmit, ő úgy gondolta, részéről itt befejezte. Mi felnőttek piát, édességet szoktunk csak ajándékozni, gyerek kap ajándékot.
2021. dec. 30. 07:09
 13/47 anonim ***** válasza:
88%

Igen, az elég jellemző, hogy a férfiak utálják az ajándékokat, adni és kapni is. Tehát komoly esélye van, hogy a sógornő vette idáig is az ajándékokat, most meg nem foglalkozott vele, a tesó meg eddig se foglalkozott vele.

Oké, a többséggel ellentétben én megértem, hogy ha valaki nem kap ajándékot olyantól, akitől szokott, az nem esik jól. De nekem meg az szokott nagyon rosszul esni, ha olyasmit kapok, amire nincs semmi szükségem, csak kényszerből vettek valami baromságot. Minél értékesebb az ajándék, annál rosszabb érzések töltenek el. Lehet, hogy a tesó is így van vele, és megunta az állandó hülye ajándékokat, és az ajándékozás beszüntetésének megbeszélése helyett így reagált. (Lehet persze, hogy nem ez a helyzet, így ismeretlenül nem tudhatom, de lehet, hogy mégis.)

2021. dec. 30. 07:25
 14/47 anonim ***** válasza:
91%

Na az ilyenek miatt van az, hogy mi megbeszéltük családilag, hogy kizárólag a gyerekek részére van ajándékozás. Egyébként sincs semmi értelme, hogy megvásárolj egy kozmetikai csomagot, amit visszakapsz. Akkor inkább vedd meg magadnak, ami tetszik.

De egyébként a karácsony nem szociális alapon működik, hogy az kap, akinek nincs. Ha olyan a kapcsolat, akkor szociális alapon mehet a segítségnyújtás a tehetősebb rokontól, kizárólag önkéntes alapon(nem úgy hogy elvárja a másik), de ez nem ünnephez kötött. Szerintem.

2021. dec. 30. 07:33
 15/47 anonim ***** válasza:
94%
Ne legyen már haragod, próbálj megnyugodni! Nem az történt amire számítottál, de nem dőlt össze a világ. Boldog Újévet!
2021. dec. 30. 07:41
 16/47 anonim ***** válasza:
89%
Mi jogon vársz el bármit is ha te nem adsz? Ők tehetnek róla hogy normális munkahely és pénzkereset nélkül költöztél össze a pasiddal?
2021. dec. 30. 07:45
 17/47 anonim ***** válasza:
87%
Hová lenne a világ, ha mindenki várna valamit azért, mert ő ad ?
2021. dec. 30. 07:57
 18/47 anonim ***** válasza:
89%
Tehát ha jól értem, te se adtàl semmit, sőt előző èvekben is csak tesódnak? Nem jogosan haragszol, valószínűleg nekik se esett jól, hogy oda mègy, és csak tesódnak viszel. Vagy mindkettőnek vagy egyiknek sem. Mikor a sógornőm csak baràtnő szerepben volt még, csak pár hónapja voltak együtt, akkor is vettünk neki is, mert kellemetlen lett volna nekem, hogy ott van és neki semmit sem adok. Nézz kicsit magadba, hogy most min is sèrtődsz meg. Elvàrod pedig nem jogos.
2021. dec. 30. 07:58
 19/47 anonim ***** válasza:
91%

Nem. Te se adtál korábban a sógornődnek. Idén pedig a tesódnak se.

Az hogy pénzesek, nem a te dolgod. Nem kötelességük téged támogatni. Keress munkát.

2021. dec. 30. 08:07
 20/47 anonim ***** válasza:
88%
Nem kellett volna költségekbe verni magad neked sem, mert tudod hogy nem sok pénzed van.
2021. dec. 30. 08:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!