Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Fel jelenthetem a testvérem?...

CsakValaki96 kérdése:

Fel jelenthetem a testvérem? Vagy mit kéne tennem?

Figyelt kérdés
24 éves vagyok az öcsém 19. Nagyon sokat lop. Anyáék miatta vettek széfet a házba, a másik öcsém miatta zárja a szobáját. Én sajnos nem tudom zárni a szobám mert a hugom még kicsi és kavarodás lenne, hogy mikor van zárva a szoba meg még nem is tudja használni a kulcsot. Az öcsém eddig nagyon sokszor meglopott. Körülbelül eddig 50-60 ezer forintot lopott tőlem. Anno ellopta az exem nagyon drága pulcsiját. Sőt már volt a rendőrségen is garázdaság miatt, de ideiglenes priusza volt ami már letelt. Most a héten a tök drága Bluetooth os füllhalgatóm lopta el. Természetesen mindent tagad mint mindig. Azt a fülest még egy nagyon jó barátomtól kaptam és nagyon sokat jelentett nekem, de az öcsém leszarja. Nem a tárgyról van szó természetesen rendeltem újat, de ez így nem mehet tovább a szüleim se tudnak mit kezdeni vele. Egyre durvábban csinálja ezt és anya meg tök sokszor védi, mert hogyha én elveszek tőle valamit amíg vissza nem kapom a cuccom az szerinte nem megoldás és így tehetetlen vagyok. Szívesen elköltöznék már, de még egyenlőre ezt nem tudom megtenni. Mi tanácsoltok?

2021. nov. 1. 23:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%
Én is kipakolnám az értékeit és ha keresné csak vonogatnám a vállam
2021. nov. 2. 15:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet kezelni a kleptomániát? Mert talán ebbe az irányba kellene a szüleidnek elindilni. Hosszútávon ennek börtön lesz a vége amit én nem szeretnék az öcsémnek akkor se ha lop. Én nem jelenteném fel, megkapja majd a büntetését az biztos ha nem lesz kezelve. Attól higy feljelented nem fog megjavulni. Gyakorlatilag semmit sem olasz meg vele. Azzal viszont igen ha veszel te is egy széfet a szobádba.
2021. nov. 2. 18:31
 13/16 anonim ***** válasza:
Mondjuk nem biztos hogy kleptománia. Milyen anyagi helyzetben vagytok? Volt egy barátom akik szegények voltak, neki a testvére nagyon lopós volt. De szegénynek nem sok mindene volt úgy egész életében szóval ott nem volt nagy rejtéj hogy miért lop. Ha azért lop drága cuccokat hogy eladja akkor azzal nem tudtok mit tenni. A kleptománia más, az kényszeres, sokszor jelentéktelen dolgokat lop az illető. Szóval te tudod jobban. Ha semmi sem "indokolja" a lopást akkor pszichológus kellene neki.
2021. nov. 2. 19:14
 14/16 anonim ***** válasza:
87%
Nem vagyok egy erőszakos, verekedős ember de egy akkora állast vernék a kis pofátlannak mint a ház. Najó nem de bekameráznám szépen a házat és a bizonyítékkal besétálnék a kapitányságra hogy érezze a törődést.
2021. nov. 2. 20:09
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

14-es a bekamerázáshoz tulajdoni engedély kell. Így nem biztos jó ötlet.

Én helyedben következőt tenném:

-elbeszélgetnék szülőkkel, hogy válaszút elé kell állítani a srácot. Segítettek neki de akkor ő is segítsen magán. És ha nem teszi akkor elkell zavarni otthonról. 19 éves nem tartoztok felelősséggel érte.

Viszont addig is míg nincs megoldás értékeidet helyedbe öcséd (amelyik zárja szobáját) szobájába tenném. Vagy pedig szeretnék valami olyan szekrényt amibe eltudom zárni. Pl albimba ilyen van nekem. Biztos lehet venni jófogáson vagy társain.

2021. nov. 3. 00:10
 16/16 anonim ***** válasza:
68%
Anyáék helyébe úgy kitenném, mint a szart. Őket is folyamat meglopja,nem köteles eltűrni. Mivel nagykorú kirakhatja a házból.
2021. nov. 3. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!