A pszichológusok vagy pszichiáterek miért csak annak segítenek aki önszántából kéri? Esélytelen segítséget kapni? Mit tehetnék?
Bátyámnak lenne szüksége pszichológusra vagy pszichiáterre mivel mostanra elég súlyosak lettek a mentális tünetei. Jelenleg szüleimnél lakik közel 35 évesen, nem dolgozik és nem is dolgozott sokáig sehol sem, nincsen párkapcsolata és a barátait is elmarta maga mellől, nem drogozik, nem iszik és igazából el sem megy otthonról. Mégis ettől a ’semmitől’ megbolondult. Düh kezelési problémája van, amitől ha bekattan, elkezdi szétverni a házat vagy fejét veri szét ököllel, amitől vállalhatatlanul néz ki. Ha ezek után bevesz egy xanax-ot utána 2-3 óráig olyan mintha kicserélték volna, és minden normális lenne.
Rengeteg lehetősége lett volna elkezdeni élnie, de mindig talált valamilyen kifogást, hogy miért ne kezdje. Általában azzal jön, hogy megvárja majd, hogy legyen sok pénz és abból vesz házat meg elkezdi az ötleteit megvalósítani. Persze mindezzel a családot terrorizálja, és szüleink magatehetetlenek mivel nem tudják minden egyes kérést teljesíteni így ő változatlanul otthon ül és semmit sem csinál. Ha valami rossz történik vagy nem úgy alakul, ahogy szeretné akkor értelemszerűen a nyugdíjas szüleink a hibásak.
Teljesen képben van azzal, hogy mentálisan nincs jól, és hogy segítség kellene neki, de ő magától nem menne el szakemberhez, mert szerinte majd jön egy nagy adag pénz, amitől ő majd azt csinálhat amit akar és magától meggyógyul. Pesten felhívtam jó pár szakembert, akik mind azt közölték velem, hogy ők addig nem tudnak semmit sem tenni, amíg magától nem keresi fel őket. De miért csak azon segítenek, aki kéri? Csernus mondta, hogy a rengeteg felgyülemlet düh tragédiához vezet... Nem segítenének megelőzni egy kezdődő gyilkosságot vagy öngyilkosságot? Édesanyámhoz már egy széket is hozzádobott, mert nem azt a reggelit készítette el, amit szeretett volna. Én meg magatehetetlenül hallgathatom, hogy mikor mit csinált a bátyám, de megnadályozni nem tudom mivel 500 kilométerre lakom tőlük…
Nem lehet, hogy autista? (Csak tippelek..) Ők szoktak (ők is szoktak..) indokolatlanul dühöngeni.
Az a baj ezekkel a "hajítsátok ki" tippekkel, hogy ha valóban mentális beteg, az utcára való kihajítás egyenlő lenne neki a halállal. És ezt a szülők - értelemszerűen - nem fogják bevállalni.
"- Hány pszichológus kell egy villanykörte kicseréléséhez?
- Csak egy. De a körtének is akarnia kell a változást!"
Leírták a megoldást: legközelebbi őrjöngéskor mentőt hívni rá, akik a pszichiátriára viszik.
Haza csak akkor mehet, ha vállalja a gyógykezeltetését.
Ha még egy kitörése lesz, látleletet vetettek, feljelentitek és távoltartási végzést kértek ellene.
Muszáj, mert az állapota miatt más opciótok nem lesz. És kell a belátása, hogy felfogja: a saját érdekében neki kell lépnie, mert ti nem vagytok kötelesek tűrni a betegségéből fakadó veszélyeztetést.
Miért, te nem láttál még őrjöngő autistát ...? Én igen, bár jellemzően kisebbeket. Ijesztő amikor átkattannak.
Nem azt írta a 13 sem, hogy csak az autik csinálják, de köztük is akad, aki igen. Nem is feltétlenül csak az alacsonyan funkcionálók (és nem csak gyermekkorban).
Viszont nekem ez alapján nem tűnik auti-gyanúsnak, hiszen felnőttként borult meg - de nem a mi dolgunk diagnosztizálni. Az tuti, hogy ide pszichológus kevés.
#16, én ezt értem, és át is érzem. De nem fogják kirakni, mert
1. a gyerekük
2. ha valami történne vele az utcán - ő fog bűncselekménybe keveredni, vagy áldozat lesz -, a hozzátartozókat könnyen előveszik és számon kérik, hogy tudtak-e róla, hogy nem százas..? És a kör bezárult.
Sztem nem felnőttként borult meg, nem is ezt írta a kérdező, hanem hogy most kezdett el jobban felerősödni nála az alapból meglévő tünet. Amúgy ha szed xanaxot, akkor csak látta már orvos, nem? Vagy ki írja azt fel neki..?
És van fogalmam az autistáról, igen agresszívak lesznek, ha úgy alakul. (Nem mindegyik, persze)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!