Szerintetek igaza van a nővéremnek, amiért nem akar eljönni az esküvőmre? Többi lent.
Na, kérdező, nemsoká úgyis neked ugrik majd a sok anyuka, aki 3 órára nem tudja kihúzni a fenekéből a gyerekét...
Én megértelek téged, most voltunk esküvőn, mi sem vittük a fél éves fiunkat, ha 3 gyermekünk lenne és tudnánk kire bízni őket, pláne nem vinnénk.
Ennyi kicsi gyerek végig rohangálni és hisztizni fog, ami nem probléma, hiszen életkori sajátosságuk, csak nem feltétlenül esküvőre való, főleg nem akkor, ha sima vacsora van.
Nem értem, hogy a kisgyerekes szülőknek miért nem alap otthon hagyni a gyerekeket, ha meg tudják oldani, miért kell pár hónapos babákat és viselkedni még nem tudó kisgyerekeket mindenképp esküvőn parádéztatni.
Szerintem itt nem arról van szó, hogy a kérdező nem szeretné látni a nővére gyerekeit, sőt talán még csak nem is a létszámról.
Én igazából megértem mindkét nézőpontot: egy nagy esemény a családban (még akkor is ha csak szűk családi kör van meghívva) és szeretné ha ekkor az ő családja (ami nyilván a gyerekeket is kiteszi) is meg lenne teljes létszámba hívva.
Ugyanakkor ez az esküvő rólatok szól. És meglehet, hogy a gyerekek nem is élveznék ennyi idősen csak hármasban. Plusz néha tényleg jó csak felnőttekkel lenni, csak rájuk figyelni, velük ünnepelni, nem pedig folyamatosan lesni, hogy melyik kicsi mily módon akarja ma megölni önmagát (költői kép, nehogy ezért kössön belém valaki).
Személy szerint én szívesen rábíznám valakire a gyerekeket, és mennék a testvérem esküvőjére. Jó, ha ki lehet mozdulni a szokásos minden-szem-a-gyereken körből, és végre emberien kinézni, társaságba menni. Én megértem, hogy egy zárt körű felnőttes esemény van.
(sokkal jobban bánnám ha kihagynám a testvérem esküvőjét)
Plusz: van egy csomó emlékképem, amikor gyerekként ilyen alkalmakra cibáltak el a szüleim, és nem élveztem. Nem jöttem ki a rokonokkal, nem tudtam gyerekekkel önfeledten játszani, mert egy introvertált szégyellős kislány voltam. Jobban örültem volna, ha átmehetek játszani a barátnőmhöz. Úgyhogy el tudom képzelni, hogy a gyerekek is jobban járjanak.
"de megmondanám neki, hogy ez nekem nagyon rosszul esik, és egy életre megjegyezném."
Lelki zsarolás! Toxikus testvér! WARNING!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!