Hogyan tudnánk rávenni a tesómat hogy elmenjen dolgozni?
Figyelt kérdés
25 éves, 6 éve érettségizett le, azóta nincs munkája, és nem is akar dolgozni. Én nem lakok már velük, de szüleim sokat panaszkodnak róla. Egész nap ül a gép előtt, zenét hallgat facebookozik, vagy xboxon hajnalig hangoskodik a haverjaival, szüleim nem tudnak tőle aludni sokszor. Megmondta sokszor már hogy ő aztán nem fog dolgozni, mert fél emberek közt lenni, de érdekes mikor a haverjaival az utcán mászkál vagy a városban akkor nem fél. Egyszer volt egy nagy balhé, mikor fater kollégája felment hozzájuk, majd valami vita alakult ki, tesóm pedig cinikusan azt mondta neki hogy "te munkásember". Utána elbeszélgettek vele majd mondta hogy ő nem kel fel reggel 6kor, meg nem dolgozik csöves gyárakban 200 ezerért. Nincs semmi célja az életben. Pszichológus kéne neki szerintem, tuti van valami baja, egészségesen senki se ilyen. Mit tennétek vele?
Munkanélküli segélyhez is egy év munkaviszony kell. Amúgy pénzcsapit elzárni, kipenderíteni otthonról.
2021. aug. 29. 14:08
12/41 anonim válasza:
itt a szüleid rontották el h így hagyták elfajulni a dolgokat, nem hogy 6évet hat honapot nem kelett volna várniuk, nem tanul tovább akkor munka, nem akar dolgozni akkor mehet ahova akar. Választás elé kelett volna állítani, és elbeszélgetni vele h még is mit gondol. Örök életében élhet így, mi lesz vele ha ők már nem lesznek hova megy mit csinál miből fog élni? De még nem késő. Szüleidnek le kell vele ülni h ez nem mehet így tovább. Ha nem keres munkát nem maradhat ott, ha keres és talál akkor be kell szálni a a rezsibe sőt mivel 6éve élősködik még visszamenőlegesen is bár valszeg ehhez nem elég emberi h érdekelje h eddig kitartották és más dolgozott helyette. Ha egyik se tetszik mehet csövezni
2021. aug. 29. 14:17
13/41 A kérdező kommentje:
Jár elvileg neki. Ha minimum egy évig regisztrált munkanélküli valaki akkor 1 évig kap minden hónapban 23 ezret. Nem hiszem hogy drogból csinálja a pénzt, régen voltak ilyesmi dolgai, de nem hiszem hogy még csinálja.
Köszi amúgy a válaszokat, ezeket mondtuk mi is neki, de őt ez nem érdekli. Úgy érzi akármit megtehet, nem hiszi el hogy egy idő után kirakják. Vagy pszichológus, vagy albérlet valahova. Sajnos tényleg azt hiszi hogy ő ezt évekig teheti, lenézi a melósokat, lenéz engem is amiért "csak" egy ács vagyok
2021. aug. 29. 14:42
14/41 anonim válasza:
Csak akkor válhat valaki ilyenné, ha van aki hagyja neki. Nyilvan ha mindenki azt látna otthon érettségi utan hogy á minek tanulni, dolgozni, igy is eltartanak, akkor kb senki nem emberelne meg magat. Ezt a szuleid rontottak el, es most nekik is kell megoldani 🤷🏻♀️
2021. aug. 29. 14:48
15/41 anonim válasza:
Szerintem kellene neki egy pszichológus.
Attól még hogy ki tud menni az utcára attól még félhet a munkahelytől. Az teljesen más ott lehet hogy szembesülnie kell hogy egyedül nem képes boldogulni.
De azt bevallom hogy jót tenne neki ha szerezne magának mondjuk egy könnyebb, részmunkaidős állást. Az is nehéz lesz mert minden munka az. Nincs könnyű munka, abban az esetben nem kellene munkaerőt alkalmazni.
Lehet hogy attól megjönne a kedve még a továbbtanuláshoz is.
De a legeslegelső lépés az hogy valahogy kimozdítsátok. És nekem személy szerint a pszichológus segített.
Nem tudom hogy a szüleidnek milyen az anyagi helyzete de szerintem megérné mert azok akik nem költöznek ki azoknak az évek múlásával egyre nehezebb lesz. És végül apu, anyu meghal. A gyerek feléli az örökségét és öngyilkos lesz
2021. aug. 29. 14:55
16/41 anonim válasza:
Sztem te irigy vagy a tesódra, mert az életben semmi gondja nincs, mert szüleitek elnézik neki. Amíg szüleidnek jó ez a fajta életvitel, amit a gyerekük csinál, abba neked semmi beleszólásod nincs. Szemlátomásra szüleidnek megfelelő a helyzet, mert ha annyira nem lenne rendben, kidobnák otthonról. Te meg csak szépen járnál be dolgozni vagy éljél meg amiből tudsz és van rá lehetőséged, tesód meg szépen el van szüleivel.
2021. aug. 29. 14:56
17/41 anonim válasza:
Ti hogy lehettek ennyire okosak,hogy ezt tűritek?
2021. aug. 29. 15:16
18/41 anonim válasza:
15-ös vagyok: beszéljek vele? 29éves vagyok hasonló cipőben. Igaz én már jobb helyzetben
2021. aug. 29. 15:21
19/41 anonim válasza:
Sehogy. Az én tesóm is ilyen.
Kidobattam a házunkból, megverettem mikor vissza akart jönni. Anyám úgy tudja magától takarodott el.
Most pesten tarhál közel 40 évesen. Ha akkor nem cselekedtem volna, a mai napig anyám pénzén élősködne, és verné.
2021. aug. 29. 15:47
20/41 A kérdező kommentje:
Megmutattam neki hogy mit írtatok. Annyit mondott hogy 1v1-be bárhol bármikor. Reménytelen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!