A tesómnak van igaza vagy nekem?
A macska az nem éppen a szófogadásáról ismert, mint például a kutya, ő ahelyett, hogy tanul belőle, szerintem inkább megbosszúlja.
Persze, tisztelet a kivételnek.
Szerintem az egyetlen eset amikor bármilyen állattal szemben agressziót szabad alkalmazni, az az önvédelem... Persze ha az ember magának vívja ki, hogy egy állat rátámadjon, az meg is érdemli.
Igazat adok neki. A háziáálatok, úgy mint a kisgyerekek úgy jobban megértik hogy mit nem szabad csinálniuk ha megbünteted őket.
Az anyamacska is szokta ütni a kölykeit ha túlmennek egy határon.
A macskáknál a finom harapás a szeretet jele is lehet. Amúgy a macskáknál az ütés semmilyen esetben sem jó nevelés, még akkor sem, ha nem erős. Nem az adott cselekedettel köti össze hanem az emberrel. Pl: a szőnyegre pisil, megütöd. Eredmény- még mindig oda pisil, csak már fél tőled. Sok cikk van róla, egyet azért belinkelek.
Te írtad, hogy megütötte gyengén. Az nem fog ártani neki. Amúgy se árt megnevelni egy kicsit, mert a fejetekre fog nőni, elszemtelenedik. Amúgy ha téged harapott volna meg erősebben, hogy fájdalmat okoz, akkor mit csinálsz? A megpofozás, vagy kiabálás természetes, ösztönös reakció, akkor is, ha ő provokálta ki.
Le lehet pontozni. De én már nem azért írok választ, hogy az mindenkinek megfeleljen, hanem csak azt írom, amit gondolok. 10 ezer válasz után amúgy se számít 1-2 leszavazás. Amúgy nekem is van macskám. Tündéri teremtés, nem hordja fenn az orrát, nem pofátlan, kiegyensúlyozott, nincs megfélemlítve sem. Mindig tudja hogy hol a határ. Ha fel akar jönni az ágyamra, elég ha rámnéz, és tudja, hogy megengedem neki, vagy sem.
"Azért vicces hány embernek alap hogy veréssel "neveljen"
Egy macskának hogyan adnád tudtára, hogy amit épp csinált, azt nem szabad?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!