Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A tesómnak van igaza vagy nekem?

A tesómnak van igaza vagy nekem?

Figyelt kérdés
A hintaágyon ültünk a tesómmal, középen volt a macskánk. A tesóm elkezdte simogatni, mire a macska megharapta. (Nem ilyen agresszív amúgy, csak álmos volt vagy mittomén) a tesóm megütötte a macskát gyengén meg rákiabált hogy "na ilyet ne csinálj!" Szerintem nem kéne ütni a macskát semmiért! Ő meg azt mondta hogy gyengén lehet hogy megtanulja ilyet nem szabad csinálni

2021. aug. 28. 17:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
78%

A macska az nem éppen a szófogadásáról ismert, mint például a kutya, ő ahelyett, hogy tanul belőle, szerintem inkább megbosszúlja.

Persze, tisztelet a kivételnek.

Szerintem az egyetlen eset amikor bármilyen állattal szemben agressziót szabad alkalmazni, az az önvédelem... Persze ha az ember magának vívja ki, hogy egy állat rátámadjon, az meg is érdemli.

2021. aug. 28. 18:05
 2/17 anonim ***** válasza:
77%

Igazat adok neki. A háziáálatok, úgy mint a kisgyerekek úgy jobban megértik hogy mit nem szabad csinálniuk ha megbünteted őket.

Az anyamacska is szokta ütni a kölykeit ha túlmennek egy határon.

2021. aug. 28. 18:06
 3/17 anonim ***** válasza:
86%

A macskáknál a finom harapás a szeretet jele is lehet. Amúgy a macskáknál az ütés semmilyen esetben sem jó nevelés, még akkor sem, ha nem erős. Nem az adott cselekedettel köti össze hanem az emberrel. Pl: a szőnyegre pisil, megütöd. Eredmény- még mindig oda pisil, csak már fél tőled. Sok cikk van róla, egyet azért belinkelek.

[link]

2021. aug. 28. 18:18
 4/17 anonim ***** válasza:
81%
Azért nem mindegy, milyen “ütésről” beszélünk, megsuhintotta csak vagy csattanósan rávágott. Utóbbi eset valóban nem jó semmire se a félelem generálásán kívül, de előbbitől kutya baja nem lesz. Egy-egy ilyen apróbb “pofon” nálunk kifejezetten bevált.
2021. aug. 28. 18:34
 5/17 Tetovált:) válasza:
96%
Az én cicám is ezt csinálta sokáig, emlékeztetni kell, hogy ez rossz, én is így viszonyultam hozzá amikor megharapot. Azóta ez megszünt neki, és már csak nyalogat. Ritkán az orrára is rá koppintottam neki. Nekem bevált. :)
2021. aug. 28. 19:01
 6/17 anonim ***** válasza:
83%
A tesódnak kéne megtanulni hogy ne csesztesse a macskát csak mert neki éppen kedve van, de a macska nem kér belőle. Mi az már hogy ezért megüt egy pici állatot? . Rakja odébb, fújjon rá, de ne üsse. Mert ami neki "kicsi" ütés, az a macska termetéhez komoly is lehet.
2021. aug. 28. 19:33
 7/17 anonim ***** válasza:
88%

Te írtad, hogy megütötte gyengén. Az nem fog ártani neki. Amúgy se árt megnevelni egy kicsit, mert a fejetekre fog nőni, elszemtelenedik. Amúgy ha téged harapott volna meg erősebben, hogy fájdalmat okoz, akkor mit csinálsz? A megpofozás, vagy kiabálás természetes, ösztönös reakció, akkor is, ha ő provokálta ki.

Le lehet pontozni. De én már nem azért írok választ, hogy az mindenkinek megfeleljen, hanem csak azt írom, amit gondolok. 10 ezer válasz után amúgy se számít 1-2 leszavazás. Amúgy nekem is van macskám. Tündéri teremtés, nem hordja fenn az orrát, nem pofátlan, kiegyensúlyozott, nincs megfélemlítve sem. Mindig tudja hogy hol a határ. Ha fel akar jönni az ágyamra, elég ha rámnéz, és tudja, hogy megengedem neki, vagy sem.

2021. aug. 28. 19:39
 8/17 anonim ***** válasza:
24%
Azért vicces hány embernek alap hogy veréssel "neveljen"
2021. aug. 28. 19:47
 9/17 anonim ***** válasza:
78%

"Azért vicces hány embernek alap hogy veréssel "neveljen"

Egy macskának hogyan adnád tudtára, hogy amit épp csinált, azt nem szabad?

2021. aug. 28. 19:52
 10/17 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk elég volt egy egyértelmű, hangsúlyos "nem". Rosszabb esetben meg ráfújni. De megütni egy macskát? Jesszus...
2021. aug. 28. 19:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!