Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A tesómnak van igaza vagy nekem?

A tesómnak van igaza vagy nekem?

Figyelt kérdés
A hintaágyon ültünk a tesómmal, középen volt a macskánk. A tesóm elkezdte simogatni, mire a macska megharapta. (Nem ilyen agresszív amúgy, csak álmos volt vagy mittomén) a tesóm megütötte a macskát gyengén meg rákiabált hogy "na ilyet ne csinálj!" Szerintem nem kéne ütni a macskát semmiért! Ő meg azt mondta hogy gyengén lehet hogy megtanulja ilyet nem szabad csinálni

2021. aug. 28. 17:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%
Kicsit túl van ez reagálva, nem? A macska megharapta, indulatból rávert egyet. Nem hiszem, hogy a macska meglepődött, hogy egy nála sokkal nagyobb "állat" visszaütött miután megtámadta.
2021. aug. 28. 20:07
 12/17 anonim ***** válasza:
87%

És ha nem elég?

Nekem is volt okosabb és butább, könnyebben és nehezebben nevelhető macskám is. Volt, amelyik megtanult bizonyos szavakat és hangsúlyból is mindig értette, mit akarok. De olyan is, ami bármilyen verbális jelzésre kb egy "elmész ám te a ****" hozzáállással reagált, és csakis abból értett ha rosszat csinált, ha rávert az ember az orrára. Nem nagyot, nyilván, nem az volt a cél hogy ártsunk neki. Csak akkorát, hogy felfogja, hogy az nem jó, amit tett. Tanult is belőle. De semmi másból nem.

2021. aug. 28. 20:07
 13/17 anonim ***** válasza:
41%
"Kicsit túl van ez reagálva, nem? A macska megharapta, indulatból rávert egyet. " Nincs túlreagálva. Egy ember basztat egy macskát, majd amikor az FINOMAN jelzi hogy hagyja békén, megüti az állatot. Az ilyen a gyerekét is verni fogja, mert éppen olyanja van?
2021. aug. 28. 20:10
 14/17 anonim ***** válasza:
85%
Az honnan derült ki, hogy (csupa nagy betűvel) finoman jelzett a macska? A gyerekes összehasonlítások meg nagyon cukik, de ettől még az egyik egy intelligens lény a másik meg egy (háziasított) ragadozó állat. Szerinted a vadonban nem verik összevissza egymást az állatok? A házimacska is pillanatok alatt levadássza a cuki kis rágcsálókat meg madarakat ha olyanja van.
2021. aug. 28. 20:34
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz semmi baja a macseknak, szívósak nagyon.
2021. aug. 28. 21:43
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Én finoman rákoppintok az orrára egy ujjal,de csak ha tényleg agresszív(ami ritka), ha én provokálom ki egy tettemmel(pl. megsimizem pedig tudom, hogy aludni szeretne)akkor természetesen nem. Illetve ha olyat tesz amit nem szabad pl. bútort karmol akkor sicc-zek vagy bevizezem az ujjaim és gyengéden lefröcskölöm. DE SOHA nem ütök ténylegesen állatot.
2021. aug. 28. 22:55
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de a leírásból ítélve a testvérednek van igaza. Az állatot nevelni is kell. Természetesen a bizalmát is meg kell szerezni, de nem szabad hagyni, hogy azonnal harapással reagáljon.

A mi macskánk először nyávogással reagál, ha nem akar simit. Nagyon fel kell idegesíteni ahhoz, hogy harapjon, akit megharap, az tényleg megérdemli.

De ebben benne van az is, hogy minden indokolatlan harapása, szemétkedése után jött retorzió. Néhány nagyon pici, nagyon óvatos pofon/koki után rájött, hogy a tetteinek következményei vannak.

De, mint írtam, közben szelídíteni is kell a macskát, és ez egy külön műfaj.

Valószínűleg nagyon le leszek pontozva, de a 15 éves macskának eddig jó élete volt, megvan a bizalom, viszont az tény, hogy néha nevelni kell(ett).

2021. aug. 29. 08:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!