Csak nekem fura ez a gondolkodás egy fiatal fiúnál a mai világban?
A húgom barátjáról van szó.
Mindketten a húszas éveik elején járnak.
Húgom még egyetemre jár,a barátja a családi vállalkozásban dolgozik.
Sokgyerekes családból származik,így nagy vagyont nem fognak rá hagyni a szülei,és anyagilag nem tudják támogatni azon felül,hogy adnak neki munkát.
De pl lakást és hasonlót nem fognak tudni venni neki,tehát nem az az anyagi szint.
Ennek ellenére,ez a fiú folyton azt mondja,hogy nem baj,ha a húgom nem dolgozik majd,ő szívesen el is tartja,ha úgy van.
Na,már most én ilyennel nem nagyon találkoztam,főleg fiatal fiúknál.
Manapság ez elég nagy luxus,hogy valaki kitartott feleség legyen.
Mert,ha idősebb lenne,stabil anyagi egzisztenciával a háta mögött még megérteném,de így ez nekem elég furi.
Igen,én is azt sejtem,hogy ha majd elindulnak a saját életükben,máshogyan fogja látni a dolgokat.
Csak nekem eleve a mentalitás furi,mert szerintem a 21.században már elvárják a férfiak is,hogy a nők dolgozzanak.
Illetve bizonyos társadalmi szint alatt kényszer is,főleg a mai lakhatási költségeket nézve.
"elvárják a férfiak is,hogy a nők dolgozzanak"
Nem várjuk el, csak muszáj. Ha milliomos lennék, a párom egy percet sem kellene, hogy dolgozzon. Többet lehetne a gyerekkel.
"21.században már elvárják a férfiak is,hogy a nők dolgozzanak"
Szerintem meg szabad világban élünk, senki nem vár el semmit.
Mindenkinek más a mérce és máshogy alakul az élete.
Én ha megtehetném akkor "eltartanám" a páromat.
Nem azért, hogy otthon üljön gyereket nevelve, hanem azért, hogy ne kelljen neki is robotolni csak azért, hogy robotolhasson.
De most ez ugyanolyan, hogy a saját gyerekemnek sem mondanám, hogy figyelj, 18 vagy, takarodj innen, hanem segíteném bizonyos keretek között akár autó, akár lakás, akár tanulmányokkal kapcsolatban.
Ugyanúgy a párom is csinálhatna amit akar. Ez olyan szempontból jó, hogy tudna a hobbijának élni, vagy dolgozhatna olyat, amit szeret és nem azzal menne el az ideje, hogy keressen egy kis pénzt olyan dologgal amit nem is szeret.
Húgom persze szeretne dolgozni,hiszen nem azért tanult,hogy más eltartsa.
Csak nekem ez kicsit furi,hogy valaki miért akarja egyedül vállalni a terheket.
???
Nem olvasod az oldalt? Hogy uralkodjon felette, függésben tartsa?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!