Aki születésétől kezdve utálta a kistestvérét, miért érzett így?
Nemrég valamelyik kérdésnél írta valaki, hogy a kisebb testvére születését "katasztrófaként élte meg", és az első pillanattól utálta őt. (Az más kérdés, hogy a testvéréből később olyan ember lett, akit van is miért utálni.)
Szíven ütött ez a válasz, mert engem is így fogadott a nagyobb testvérem (a válaszolóhoz hasonlóan az én nagytesóm is óvodás volt, amikor születtem), és később is rengeteget bántott, nagyon utált, pedig nem csináltam semmit. Nem voltam akaszkodó, idegesítő kistesó, inkább kerültem őt, mert féltem tőle. Babaként pedig nyilván nem tehettem arról, hogy lettem, és nem is ártottam neki. Az ok nélküli gyűlölettel, és az agresszióval, amit felém mutatott, életre szóló lelki sebeket okozott, amikre nem szolgáltam rá.
Tőle nem kérdezhetem meg, miért viszonyult így hozzám. Nem beszélünk róla, szerintem nem is lennénk képesek, ez egy sötét folt a múltunkban. Ezért tőletek, idegenektől kérdezem. Aki katasztrófaként élte meg a kistestvére születését, az miért érzett így, és miért a gyereket gyűlölte érte, aki nem tehet róla?
2es nálam nem hiszti volt...Nem mehettem át a barátaimhoz mert a kölyköt kellett elhoznom az oviból emiatt szakkörökre se mehettem, hétvégén se bandázhattam, mert akkor meg rá kellett figyelnem míg anyám főzött. Tanulni se tudtam nyugodtan mert akkor is állandóan ott volt. Nyaralni szintén nem mehettem, mint a születése előtt, mert anyáméknak két gyerekre már nem volt pénzük fizetni. Ha ő harapott meg el volt rendezve hogy még kicsi nem tudja mit csinál, ha ezért én szájbavertem engem megvertek, meg egy hétig TV se volt.
Tehát egy mondatban, mikor megszületett 8 éves voltam, onnantól megszűnt a saját, boldog gyerekkorom.
Nem pontoztam le a 2. de elég ítélkező és ellenséges.
A nagytesó természetes féltékenységét sok helyen nem tudják a szülők a helyén kezelni és akkor fajul el így. Nálunk is ez volt (én vagyok a kisebb). Mi most többnyire jóban vagyunk, de vannak időszakok mikor újra előkerül a féltékenység (és mostmár kölcsönösen sajnos).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!