Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Milyen juttatásra számíthatok...

Milyen juttatásra számíthatok a második babám születése után? Az első gyermekem még nem tölti be a 2 évet, mire megszületik a kistestvére. Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Az első gyermekkel a tgyás után megszüntették a munkaviszonyomat, azóta passzív gyeden vagyok. Novemberig kapom a gyedet, aztán gondolom gyest fogok kapni. De október elejére várjuk a második babát, így az lenne a kérdésem, hogy őrá is csak gyest fogok kapni, vagy vihetem tovább az első gyermek után járó összeget (Gyedet) ? Az első gyermek előtt majdnem 3 éve volt munkaviszonyom. Köszönöm a válaszokat!
2015. jún. 24. 21:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem dupla gyest fogsz kapni. A passziv gyedet egyszeri lehetosegnek gondolom, amit nem vihetsz tovabb mondjuk akar meg plusz ket gyerekre is. Ez egy egyszeri lehetoseg ugy gondolom. 0persze egy tb ugyintezo jobban tudna.
2015. jún. 24. 22:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Ahogy az első írja. A második gyerkőcre csak gyes fog járni 3 évig, a nagyobbra novemberig kapod a gyedet, majd a gyest.
2015. jún. 25. 09:36
 3/4 anonim ***** válasza:

A passzív gyed lényege pont ez. Hogy attól függetlenül, hogy megszűnt a munkaviszonyod, kapod tovább az ellátást, viszont a következő babánál csak gyesre vagy jogosult.

Hisz nem a gyed alapján lennél jogosult csedre és gyedre, hanem munkaviszony alapján. Az pedig neked nincs.

Október-novemberben gyed+gyest kapsz, aztán 2 gyest.

2015. jún. 25. 14:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Én is erre gondoltam, hogy két gyes fog járni, csak az egyik ismerősöm ültette a bogarat a fülembe, hogy neki azt mondták a tb-nél, hogy viheti tovább a gyedet a másodikra , persze ez nem most volt, és hogy esetleg most is így van.
2015. jún. 26. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!