Milyen juttatásra számíthatok a második babám születése után? Az első gyermekem még nem tölti be a 2 évet, mire megszületik a kistestvére. Bővebben lent.
Figyelt kérdés
Az első gyermekkel a tgyás után megszüntették a munkaviszonyomat, azóta passzív gyeden vagyok. Novemberig kapom a gyedet, aztán gondolom gyest fogok kapni. De október elejére várjuk a második babát, így az lenne a kérdésem, hogy őrá is csak gyest fogok kapni, vagy vihetem tovább az első gyermek után járó összeget (Gyedet) ? Az első gyermek előtt majdnem 3 éve volt munkaviszonyom. Köszönöm a válaszokat!2015. jún. 24. 21:48
1/4 anonim válasza:
Szerintem dupla gyest fogsz kapni. A passziv gyedet egyszeri lehetosegnek gondolom, amit nem vihetsz tovabb mondjuk akar meg plusz ket gyerekre is. Ez egy egyszeri lehetoseg ugy gondolom. 0persze egy tb ugyintezo jobban tudna.
2/4 anonim válasza:
Ahogy az első írja. A második gyerkőcre csak gyes fog járni 3 évig, a nagyobbra novemberig kapod a gyedet, majd a gyest.
3/4 anonim válasza:
A passzív gyed lényege pont ez. Hogy attól függetlenül, hogy megszűnt a munkaviszonyod, kapod tovább az ellátást, viszont a következő babánál csak gyesre vagy jogosult.
Hisz nem a gyed alapján lennél jogosult csedre és gyedre, hanem munkaviszony alapján. Az pedig neked nincs.
Október-novemberben gyed+gyest kapsz, aztán 2 gyest.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Én is erre gondoltam, hogy két gyes fog járni, csak az egyik ismerősöm ültette a bogarat a fülembe, hogy neki azt mondták a tb-nél, hogy viheti tovább a gyedet a másodikra , persze ez nem most volt, és hogy esetleg most is így van.
2015. jún. 26. 10:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!