Hogy tudnék kimászni a bajból?
22 éves vagyok, öcsém 17 és alkoholista. Pénze van rá mivel nagyanyánk pénzeli elég rendesen.(Én persze soha nem kaptam semmit, hiszen ő a kedvenc.)
Tízezreket hagy ott a kocsmában napi szinten. Pár hónapja karanténba kerültünk covid miatt, ezért szépen felélte az italkészletemet (vagy 20-25 üveg töményet, mivel egyáltalán nem iszok, szagát se bírom, de minden ünnepre kapok barátoktól pár üveggel amit aztán elraktam emlékbe). Esküdözött hogy majd megadja az árát, de mai napig nem sikerült törlesztenie, ráadásul most már nyíltan röhög hogy biztos nem fog fizetni nekem. Én barom meg eleve félárat mondtam mindenre mert testvér.
Most viszont sajnos hirtelen szükségem van arra a párszázezer forintra, mivel a vírus miatt elvesztettem a munkámat, lakásomat, minden megtakarításomat és maximum 2 hét múlva utcára kerülök. Szülőkhöz családi okok miatt sajnos nem tudok visszamenni, apám közveszélyes agresszív állat, többször vert ájulásig így nála az utca is jobb. Kiverni a pénzt az öcsémből nem tudom sajnos mert apám nagyon védi és neki ad igazat.
Már az öngyilkosságon gondolkozok. Jogilag ha meg is lehetne oldani a dolgot, hogy megkapjam a pénzem, addigra már túl késő lesz mire elkezdenek foglalkozni vele.
Tudtok bármilyen megoldást?
Mivel nem hangoztatom mindenkinek hogy nem iszok. Sőt, ha pl Szilveszterezünk, megiszok 1 pohár pezsgőt a többiekkel, nem különcködök.
Jó ha 3-4 ember tudja az ismerőseim közül hogy amúgy nem szeretem az italt.
Csak ugye az alkohol ilyen tipikus pasis ajándék mint a tusfürdő, dezodor és borotvahab, mikor fogalma sincs az ajándékozónak hogy mit szeretsz.
Csak ott rontottam el hogy nem vagyok paraszt mint a válaszolók 99%-a és mindig mosolyogva vettem át, ahelyett hogy duzzogtam volna hogy nekem ez nem kell. Mivel maga a szándék a lényeg szerintem, hogy akart adni valamit az illető.
Tovább ajándékozni meg ciki lett volna mert mi van ha visszajut az eredeti ajándékozóhoz, illetve egyfajta dísztárgy volt nekem 1-1 üveg a polcon és kedves emlék mert tudtam hogy mit mire kaptam és kitől.
"Csak ugye az alkohol ilyen tipikus pasis ajándék mint a tusfürdő, dezodor és borotvahab, mikor fogalma sincs az ajándékozónak hogy mit szeretsz."
Jaja, csak épp nem az általad említett árkategóriában.
Bogaram.. Normális ember megkérdi mivel tartozik. Nem pedig random mód drága piával dobálnak meg.
Nonszensz.
Amellett ha csupa ilyen puccos haverod van, hogy hogy nem segít ki egyik se? Hogy hogy nem tud munkát adni egyik se?
Az meg, hogy öcséd megiszik hm 12 l töményt amihez te áldásod adod végképp nonszensz.
Mindig mikor kérdezték hogy mivel tartoznak, csak legyintettem hogy semmivel, nem fogadok el pénzt kis baráti szivességért. Gondolom azt értelmezték úgy hogy akkor adnak egy üveg italt olyan értékben.
Az öcsémet meg nem ismeritek. Ha nem adtam volna az áldásomat, kitört volna az apokalipszis. Ha nem ihat, agresszív lesz és elkezd törni és zúzni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!