Szerintetek az mennyire abnormális, ha bátyám felnőtt létére nem dolgozik és semmit sem csinál?
Figyelt kérdés
3 év van köztünk, mindketten felnőttek vagyunk. 1 éve nem dolgozik, mert megszűnt a munkahelye. Azóta otthon van állandóan. Én, jelenleg 2 éve folyamat dolgozom, most a vírus miatt kihagytam heteket, mert sajnos elkaptam valahonnan és sikeresen megfertőztem az egész családomat mondhatni. De mégis én vagyok a családban az aki lusta dolgozni, munkakerülő vagyok. Hát nem vicces? Miért nem akar dolgozni? Miért nem keres magának munkát? Persze nekem most is magyarázza, hogy mikor megyek már dolgozni. Felnőtt ember... Istenem. A családban meg mindenki tőlem vár megoldást mindenre. Szánalmas, hogy egy ilyen családba születtem bele. Csak szenvedek ezektől. Az biztos, hogy fejben nagyon nagy gondok vannak!!2021. ápr. 2. 12:39
1/4 anonim válasza:
Menj külön! Majd ha anyukáék nyakába szakad, megoldják.
2/4 anonim válasza:
Semennyire. Senki sem szeret dolgozni, csak a bolondok, vagy aki tényleg szereti a munkáját és a munkatársaival is jól kijön, mert akkor az olyan számára, mintha nem is dolgozna. Valaki meg megteheti, hogy munkanélküli legyen, mint pl. a bátyád, mert olyan gyengék vagytok, hogy ráhagyjátok, és feltételezem már késő is lenne elé állni és megnevelni. Akkor kellett volna, mikor még gyerek volt. Ez nem csak a szüleid hibája, hanem a tiéd is, és amíg egymásra mutogattok újjal, addig nem lesz megoldás erre a problémára.
3/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom megoldani, hogy különmenjek. Nincs megtakarításom. Szegények vagyunk. Azt kikérem magamnak, hogy nekem közöm van ahhoz, hogy bátyám ilyen lett. Eleve az idősebbik testvérnek kell talpraesettnek lennie, jó példát mutatni az öccsének és segíteni, irányítani a családot a jó út felé. Apám meg külön él, nagyon régóta. Anyagilag nagyon rossz a helyzetem, most adódott volna egy munkahely, de nem sikerült az interjú. Pedig az nagyon sokat segített volna rajtam. Azt meg tudhatnád, hogy az idősebbik testvér soha sem fogja alárendelni magát az öccsének. Mindig az marad a mindentudó, okos, stb-stb... Még annak ellenére is, hogy egy rohadt nagy barom.
2021. ápr. 2. 12:57
4/4 anonim válasza:
Kérdés, mi a végzettsége, mennyire aktívan keres munkát, az ő végzettségét a lezárások mennyire érintik, van-e megtakarítása stb. Mert van olyan ismerősöm, aki mérnökként 1 éve munkanélküli. Pedig rengeteg állást megpályázik, de nincsenek kapcsolatai. A járvány alatt hetek alatt talált új állást. Nem lusta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!