Miért hajtanak a szülők, hogy legyen már családom? Nem érzik, hogy ez abnormális?
Amíg fiatalabb voltam, mindig anyámmal együtt röhögtünk más családokon, hogy 30 felé mennyire elkezdik cseszegetni a szülők a gyerekeket, hogy itt az ideje a családalapításnak, gyereknek, stb., megy az idő, ajjajaj, nem lesz unoka... Most, hogy én is 30 felett járok, elkezdte ugyanezt az én anyám is. Odaáll pl. mellém a géphez és azt mondja, hogy a társkeresőt nézzem, mert megy az idő. Rohadt idegesítő.
Mi ennek a mozgatórugója? Értem, hogy evolóciós dolog, kell a genetikai továbbörökítés és ez meghülyíti az embereket, de tényleg azt hiszi, hogy én ennyire hülye vagyok, hogy magamtól nem tudom, minek van itt az ideje? Unokatesóméknál meg az apjuk csinálja ugyanezt, nincs családi esemény, ahol ne lenne felemlegetve előbb a komoly párkapcsolat, utána az esküvő, azután az unokák hiánya.
Első, már miért lenne baj vele? Nem mindenkinek életcél a párkapcsolat/házasság/gyerek szentháromság.
Kérdező, szerintem ez valami "szülőbetegség", mi azt kapjuk meg állandóan, hogy mikor lesz már gyerek. Após annak idején mikor házat készültünk venni, meg arra a hitelt felvenni, közölte, hogy "De akkor össze kell ám házasodnotok". Visszakérdeztem, hogy KELL? Már miért kellene összeházasodnunk? Nem tudott válaszolni, és azóta sem vagyunk házasok a vőlegényemmel, de a hitel meg a ház már megvan.
Hagyd rájuk, a mi szüleink még abban a korban nőttek fel, amikor az ember életének egyszerűen nem létezhetett más kiteljesedése mint hogy megházasodik, majd felnevel vagy 3 kölköt. Nem lehet ebből kimozdítani őket, nekem legalábbis eddig még nem sikerült.
26N, 34F
Nem lehet, hogy az zavarja, hogy 30 felett meg otthon gepezel? Ha nagyon zavar, kamuzz hogy van valakid. Egyesek nehezen ertik meg, hogy vannak olyan személyek, akiknek jo egyedul is, nem sietnek a csaladalapitassal.
Az az ember lett belőle, akin ti rohogtetek anno.
"Szerinted normális?"
Ha így érzi jól magát, akkor igen. Nem kell mindenkinek úgy viselkednie, ahogy a többség elvárja.
Nem lehet, hogy nem azért " hajtanak a szülők, hogy legyen már családom"
hanem, hogy végre költözz el, éld az életed és végre ők is élhessék a saját életüket.
Sajnos a legtöbb gyerek csak a saját életére tud gondolni és eszükbe sem jut, hogy talán a szülők is szeretnék már végre élni a saját életüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!