Miért hajtanak a szülők, hogy legyen már családom? Nem érzik, hogy ez abnormális?
Amíg fiatalabb voltam, mindig anyámmal együtt röhögtünk más családokon, hogy 30 felé mennyire elkezdik cseszegetni a szülők a gyerekeket, hogy itt az ideje a családalapításnak, gyereknek, stb., megy az idő, ajjajaj, nem lesz unoka... Most, hogy én is 30 felett járok, elkezdte ugyanezt az én anyám is. Odaáll pl. mellém a géphez és azt mondja, hogy a társkeresőt nézzem, mert megy az idő. Rohadt idegesítő.
Mi ennek a mozgatórugója? Értem, hogy evolóciós dolog, kell a genetikai továbbörökítés és ez meghülyíti az embereket, de tényleg azt hiszi, hogy én ennyire hülye vagyok, hogy magamtól nem tudom, minek van itt az ideje? Unokatesóméknál meg az apjuk csinálja ugyanezt, nincs családi esemény, ahol ne lenne felemlegetve előbb a komoly párkapcsolat, utána az esküvő, azután az unokák hiánya.
Leírhattad volna nő vagy férfi vagy-e.
A mozgatórugója a dolognak az, hogy 40 éves korban már nem optimális gyereket szülni. Gondolj bele, mire felnő, ti már nyugdíjasok lesztek, ne adj' isten valamelyikőtök már nem is fog élni ekkor (vannak korai halálozások). Ha nő vagy, akkor emellett még betesz a biológia is.
Harmadik ok, a generációs különbségek: Régen divat volt a nagy család, ebből fakadóan számukra az a természetes, hogy 2-3 vagy akár még több unokájuk is lesz. Figyeld csak meg, hogy a te generációd számára viszont az a természetes, hogy van egy gyerek vagy még annyi sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!