Miért hajtanak a szülők, hogy legyen már családom? Nem érzik, hogy ez abnormális?
Amíg fiatalabb voltam, mindig anyámmal együtt röhögtünk más családokon, hogy 30 felé mennyire elkezdik cseszegetni a szülők a gyerekeket, hogy itt az ideje a családalapításnak, gyereknek, stb., megy az idő, ajjajaj, nem lesz unoka... Most, hogy én is 30 felett járok, elkezdte ugyanezt az én anyám is. Odaáll pl. mellém a géphez és azt mondja, hogy a társkeresőt nézzem, mert megy az idő. Rohadt idegesítő.
Mi ennek a mozgatórugója? Értem, hogy evolóciós dolog, kell a genetikai továbbörökítés és ez meghülyíti az embereket, de tényleg azt hiszi, hogy én ennyire hülye vagyok, hogy magamtól nem tudom, minek van itt az ideje? Unokatesóméknál meg az apjuk csinálja ugyanezt, nincs családi esemény, ahol ne lenne felemlegetve előbb a komoly párkapcsolat, utána az esküvő, azután az unokák hiánya.
Biztos bennem van a hiba, de engem annyira érdekelne, hogy mit nézett meg, mit kellett megnéznie a kérdezőnek a szüleinél látogatóban, különélve, a szülei gépén, ami egyszerűen nem várhatott, amíg hazamegy.
Belegondoltam magam a helyzetébe, és nem tudom kitalálni.
Utolsó, én könnyedén ki tudom találni. Nem tudjuk mennyire messze él a szüleitől, nem mindenki tud ebédre hazalátogatni. Anyám Debrecenből költözött fel Pestre még 40 évvel ezelőtt, kb kéthavonta látogatja őket de akkor két-három napra mert annak mi a szar értelme van hogy felkel reggel, vezet két órát, ebédel aztán háromkor már távozik is mert indul haza. Ilyenkor egy csomó mindenben segít is a szüleinek mert 80 felett vannak már mindketten. És igen, ezalatt a két nap alatt előfordul hogy meg kell néznie az emailjeit vagy be kell fizetnie egy csekket mondjuk, vagy csak beleolvas a hírekbe.
A kérdésre a válasz: a szülők hajlamosak azt gondolni hogy mindent jobban tudnak a gyereküknél. Kezdetben ez gyakran igaz is, amikor arról van szó hogy miért kell kabátot venni télen, miért nem szabad csokit enni vacsora előtt vagy miért kell tisztességes jegyeket kapni az iskolában. Aztán sok szülő elfelejti ezt fokozatosan kivezetni, nem tudja/akarja engedni hogy önállósodjon a “gyerek” és még a 30 évesnél is mindent jobban tud. Tanácsom nincs azon kívül hogy bólogatsz és elengeded a füled mellett de szóljon akinek van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!