Tesómmal lehetséges, hogy később összevesszünk az örökségen? Ez egy nagy félelmem. Vagy ha most jóban vagyunk, akkor később is megmarad? Másoknál hogy volt?
Ez a téma még egyáltalán nem aktuális, de mostanában több helyről is hallottam, hogy ezen összevesztek felnőtt testvérek már, akik előtte jóban voltak. Pl a lakótársam mesélte, hogy náluk az apja és a nagynénje nem is beszélnek egymással emiatt már vagy 15 éve egyáltalán, mert volt ezzel kapcsolatos vitájuk. Vagy az egyik legjobb barátom mesélte, hogy ott is így vesztek össze hasonló rokonai (apja, nagynénjei) azon, hogy mi legyen a házzal.
Nálunk a családban azért nem láttam ilyet, mert mindkét szülőm egyke, szóval egyedül örököltek/örökölnek majd, de még apukám a saját gyermektelen nagynénje után is örökölt. De nem csak a rosszra vagyok kíváncsi, mesélnétek arról, hogy a ti családotokban milyen példák voltak halálesetkor? Akár jó, akár rossz példákat is, hogy hogy zajlottak a dolgok. Én ettől félek, hogy a tesómmal most nagyon jó a kapcsolatunk, de annyi ilyet hallani, hogy összevesznek emberek ilyeneken. Köszi előre is!
19-es: Ha nem kapja meg a pénzt, nem írja alá az adásvételit, és még most sem adták volna el a házat.
(Mondjuk én kivártam volna a csaj helyében, eljátszottam volna, hogy nekem aztán nem sürgős a ház eladás.)
Messze van remélem, de bennem is felmerülnek dolgok. Én agyalok azon, hogy lemondjak a részemről, bár ki tudja mit történik addig. Bátyám imád költekezni és utál dolgozni, vagy egyáltalán bármit csinálni ami nem szórakozás. Ő lakik anyámékkal egy fedél alatt. Gyakorlatilag teljesen ki van szolgálva. Van egy gyanúm, hogy ő adta el a régi családi ékszereket is.
A kapcsolatunk nem valami jó, főleg a viselt dolgai miatt és hogy teljesen semmibe vezs másokat.
Nem tudom csinált-e már valaki ilyet, de én könnyebbnek látom lemondani a részemről, ház stb. Semmi kedvem eltartani őt, vagy hogy kitalálja, hogy fizessem ki a részem és ő ott lakhat majd vagy valami hasonló dolgot. Talán ez megoldja. :S
21!
Ha nem kapja meg azt a pénzt, akkor is eladhatták volna a házat. Meg kellett volna mondani neki, hogy létezik a közös tulajdon bírósági megszüntetése és a kenyszerertekesites. Nem akarja eladni? Majd elárverezik és az bizony azt jelenti, hogy kb a felet kapja az eredeti értéknek
22: "Semmi kedvem eltartani őt, vagy hogy kitalálja, hogy fizessem ki a részem és ő ott lakhat majd vagy valami hasonló dolgot."
Miért kellene eltartanod? Nem leszármazottad. Rokontartásra meg nem ítélnek meg neki semmit, ha úgy alakulna.
Azt meg nem is értem, hogy fizesd ki a részed. Az ő részét tudod kifizetni (azaz megvásárolni), de akkor neki kell mennie. Ha meg ő fizet ki, akkor az övé lesz a tulajdon. Te nem járhatsz rosszul. Ha meg negatív az örökség, akkor amúgy sincs mit örökölni.
Szerintem semmiképp se mondj le az örökségedről, ha minden kötél szakad, úgyis vissza tudod majd utasítani a hagyatéki tárgyaláson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!