Mindenáron jóban kell lenni a testvéreknek?
Figyelt kérdés
Hárman vagyunk testvérek és van egy öröklési vita. Ők ketten azt hajtogatják, hogy akkor leszünk jóban, ha én engedek az ő elképzelésüknek. Én viszont azt nem szeretném.2020. szept. 6. 06:24
1/20 anonim válasza:
Nem ti lesztek az első testvértrió, akik szívből utálják egymást.
Hagyhatod, hogy kisemmizzenek, akkor sem leszel számukra szerethető, ha már most is marakodni kell. Az a bizonyos "mindenáron" a létező legrosszabb lehetőségek egyike.
2/20 anonim válasza:
Nem kell jóban lenni, aztán pedig , ha veled kiszúrnak és anyagilag megkárosítanak, akkor biztos jóban tudsz velükbúgy lenni, hogy egy tüske van benned.
3/20 anonim válasza:
Pf, mit akatnak pontosan tőled?
Amúgy mondd nekik a fordítottját, hogy szerinted akkor lesztek jóban, ha ők.... 😁
4/20 anonim válasza:
Nem, nem kell mindenáron jóban lenni.
Milyen vita amúgy? Az öröklésének igen egyszerű és egyértelmű szabályai vannak, nem azon múlik, hogy te vagy ők mit akarnak
5/20 anonim válasza:
Én nem olvastam hogy ki akarnák semmizni a kérdezőt, más vita is lehet, de persze adja magát rögtön . Az örökösödés nem olyan egyszerű, ha nincs elrendezve papíron, hogy ki mit örököl, akkor jön az elsődleges örökösök között az egyezkedés, és itt lehetnek viták. Gondolok pl ilyenre, hogy ki melyik vagyontárgyat akarja, mondjuk az egyik azt mondja, enyém a nyaraló, tiéd a lakás, a másik fordítva akarja, a harmadik meg pénzzé akarja tenni és azt elosztani. Ha nincs megegyezés, az örökösödési folyamat sokáig tart, akár perre is sor kerülhet, addig meg senki sem kap semmit.
6/20 anonim válasza:
ja, %-ös vagyok : nem, nem kell jóban lenni feltétlenül.
8/20 anonim válasza:
te is mondhatod, hogy akkor lesztek jóben, ha ök engednek a te elképzelésednek...nem irnál kicsit konkrétabban??
9/20 A kérdező kommentje:
Ők el akarják adni az örökölt házat, mert elköltöztek innen és inkább a pénz kellene nekik. Én pedig itt lakom és 30 éve költök a házra (kerítés, tető, redőny, cserépkályha stb...) Én elvagyok, ha megmarad szépen kerttel együtt. Nem tudom kifizetni őket, de őszintén megmondom: nem is akarom. Most vegyek fel egy csomó kölcsönt, hogy ők jól érezzék magukat?!
2020. szept. 6. 11:54
10/20 anonim válasza:
Nos, kettő az egy arányában egyértelműen eladás lesz ebből. Vagy belemész, és akkor esélyes, hogy jó áron megy el az ingatlan -amire egyebkent elővásárlási jogod is van tulajdonosként- vagy ők pert indítanak a közös tulajdon megszüntetése iránt es igy kenyszerertekesites lesz a vége. Ez utóbbival rosszul jársz te is nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!