Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mindenáron jóban kell lenni a...

Mindenáron jóban kell lenni a testvéreknek?

Figyelt kérdés
Hárman vagyunk testvérek és van egy öröklési vita. Ők ketten azt hajtogatják, hogy akkor leszünk jóban, ha én engedek az ő elképzelésüknek. Én viszont azt nem szeretném.
2020. szept. 6. 06:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
nem azért kell hitelt felvenned és kifizetned öket, hogy jobban érezzék magukat, hanem mert JÁR nekik a részük. Nyilván az lenne igazságos, ha levonásra kerülne a ház értékéböl minden általad hozzátett fejlesztés.Ügyvéd kell ide , barátom.
2020. szept. 6. 12:05
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Viszont ők is ugyanúgy örökösök, nem lenne fair, ha az egész a tiéd lenne.

Ha beperelnek, a kényszerértékesítéssel csak rosszul jársz te is.

A legtisztább az lenne, ha kivásárolnád őket. Legalábbis, ha meg akarod tartani a házat.

2020. szept. 6. 12:05
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
de most akkor te akarsz a házban maradni, ők meg nem kapnának semmit?? mert akkor nagyon nem neked van igazad, jár nekik az örökség, valahogy ki kell fizetned őket, nem arról van szó, hogy " ők jól érezzék magukat" hanem egyszerűen jár és ha meg akarod tartani a házat köteles vagy kifizetni őket .
2020. szept. 6. 12:08
 14/20 A kérdező kommentje:
Amíg éltek a szüleim, arról volt szó, hogy közösen felújítjuk és akkor ők jöhetnek bármikor nyaralni vagy pihenni. Én el is kezdtem a felújítást már régebben. Én nem lakom a házban. A ház üres.
2020. szept. 6. 12:35
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha számlákkal tudod igazolni az értéknövelő beruházásokat, azt a hagyatéki (ha nem volt még), be tudod számíttatni.
2020. szept. 6. 12:38
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Azt írtad ott laksz
2020. szept. 6. 12:56
 17/20 A kérdező kommentje:
Itt lakom a városban 800 méterre van lakásunk a családommal.
2020. szept. 6. 13:07
 18/20 anonim ***** válasza:
91%
tehát van hol laknod.nem ott laksz. akkor sajnálom, de abszolut nincs igazad. kibasz.sdiból tartogatnád a házat? az lenne igazságos, ha levonásra kerülne a ház értékéböl minden általad hozzátett fejlesztés(mint már irtam) és vagy kifizetnéd öket (akkor megtarthatnád a házat) vagy el kellene adni és osztozkodni.
2020. szept. 6. 13:19
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Az a ház az ő örökségük is, logikus, hogy el akarják adni.
2020. szept. 6. 16:42
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

1. Vagy kivásárolod őket, az gondolom, bankhitelt jelent.

2. Vagy le kell tenned arról, hogy maradjanak a jelenlegi állapotok.

3. Ügyvéd.

2020. szept. 6. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!