Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy mondanátok meg a testvére...

Hogy mondanátok meg a testvéreteknek hogy nem ültök be a párja mellé mert életveszélyesen vezet?17/L

Figyelt kérdés
A nővérem párja egy erdélyi székely srác aki amúgy tök normális csak autóba ne üljön. Kimentem velük 2 évvel ezelőtt erdélybe. Az egy dolg hogy 180-200al ment az autópályán,de még a falvakba is 100-al előzgetett mindenkit. Előzte végig a kamionsort és jött a kanyar ahol jött szembe egy busz erre bevágott két kamion közé ahova alig fért be. Békás szorosba is úgy ment a kanyarokba hogy azt hittem kiesek az autóból. Csoda hogy túléltük azt az utat. Nem érdekelte hogy jönnek szembe úgy volt vele hogy három autó is elfér egymás mellett az úton majd lehúzódnak. És ez a srác ez kamionozott is amikor még erdélyben lakott, vajon azzal is így mehetett(?)biztosan... Idén elmennénk belföldön nyaralni és velük tudnék menni,de félek ettől az egész oda-vissza úttól. Inkább ne menjek?Vagy mit csináljak?Biztos megsértődnének ha emiatt visszamondanám.
2021. márc. 14. 12:58
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
92%

Persze, hogy az is meghalhat közlekedési balesetben, aki normálisan vezet. Főleg az ilyen hülyék miatt, akik mszerint a szembejövő majd lehúzódik.

Meghalhatok a fürdőszobámban is, ha a kádból kilépve megcsúszom és a kövön összetöröm a koponyámat, vagy az otthoni lépcsőről is lezuhanhatok, de azért a Mount Everesten mégis rosszabbak az esélyeim.

2021. márc. 14. 14:21
 12/32 anonim ***** válasza:
98%

Ez pont így lehet megmondani:

Nem szeretnék beülni többet Pisti mellé mert életveszélyesen vezet.

Én volt barátnőmmel voltam így. Úgy vezetett városban is, hogy megmondtam, hogy én be nem ülök mellé, azt sem érdekel ha ezen megsértődik.

Amíg együtt voltunk én vezettem vagy közelebbre inkább mentünk gyalog. Sokszor városban is kb a másik seggében ment 5 centire, akkor zöld lett a lámpa úgy ráment az előtte lévőre, hogy kb 1 centin múlott, hogy nem lett kocc. stb. Balesetveszély.

2021. márc. 14. 14:23
 13/32 anonim ***** válasza:
98%

Miért ilyen bonyolult ez? Ha valaki mellett félek akkor elmondom neki hogy nem merek beülni és kész

Ha menni akarsz akkor meg ne te akard eldönteni hogy ki vezethet meg ki nem

Ez nem csak annyi hogy “jaj meg ne sértődjön xy”

Ha ilyen gyerekes akkor sértődjön meg, inkább ő hisztizzen egyet mint mások hajlanak meg

2021. márc. 14. 14:49
 14/32 anonim ***** válasza:
98%

Ő ebben "született".

Én is külföldön tanultam vezetni, az ottani "stílust" vettem át. Sok országban vezettem, rövid idő alatt alkalmazkodtam az ottani stílushoz, talán az itthonit volt a legnehezebb megszoknom. Régen gyakran 200 km/h óra fölött jártam, a csúcs 256 volt. Autóúton 170-175.

Egy nem önhibás komoly balesetem volt, akkor kb. 40-nel mentem.

Ma már megszoktam a korlátozásokat, max. 10-15 %-kal lépem át időnként a korlátozást.

Korábban nem értettem, miért nem szeretnek mellettem, mögöttem ülni rokonok, magyarok. Ha más vezetett, inkább az zavart, hogy nem "használja ki előzésnél a helyzetet", vagy mért battyog, amikor mehetnénk.

De ezeken már túl vagyok régen. Éppen az vezetett rá, hogy többször hánytak a kocsiban, ill. többen mondták, hogy nem mernek hozzám beűlni.

2021. márc. 14. 14:50
 15/32 anonymousreview60 ***** válasza:
95%
Kérdező, a kérdéseded mondd el nyugodt stílusban.
2021. márc. 14. 15:15
 16/32 anonim ***** válasza:
97%

Kati, én be nem ülök mellé! Életveszélyesen vezet!

Nem kell ezt túlbonyolítani

2021. márc. 14. 15:38
 17/32 anonim válasza:
95%
Kb úgy ahogy ide leírtad. Én ilyen mellé nem ülnék be. Szeretnék még élni. Az ilyen kretén előbb utóbb meghal az úton és nem fogom sajnálni. Csak azt remélem hogy másokat nem öl meg. De lehet hogy felvenném videóra egy ilyen vezetését aztán beküldeném a rendőrségre hogy tiltsák el évekre. Bár lehet hogy egy facebook live közvetítés is megteszi aztán valaki csak felnyomja. Lehet amúgy higy így már értelmet nyer a "román kamionos" kifejezés... Folyton azok okoznak balesetet a pályákon, meg a török és bulgár kamionosok. Ezek szerint ott más a közlekedési kultúra.
2021. márc. 14. 16:16
 18/32 anonim ***** válasza:
96%
Nyíltan és egyértelműen. Neked is egy életed van csak, be nem ülnék ilyen mellé..
2021. márc. 14. 16:21
 19/32 anonim ***** válasza:
98%
Te jobban félsz attól, hogy megsértődik, mint a haláltól meg attól az állapottól, hogy végigrettegnéd az utat? Nőj fel, kislány! Amit akarsz és amit gondolsz, azt vállalod, mert felnőtt vagy! Te vagy a szempont a saját életedben, nem mások! Ne a mások esetleges megsértődése határozza meg a te cselekedeteidet! Nem ártana neked egy pszichológus!
2021. márc. 14. 16:21
 20/32 anonim ***** válasza:
29%
Beszéld meg a testvéreddel hogy így nem szivesen ülsz be a kocsijába valamint akkorra lehet ki kéne találnod hogy nem érzed jól magad stb. Én se szivesen kockáztatnám az életem
2021. márc. 14. 16:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!