Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért nem látja be ezt senki,...

Deadspacefan kérdése:

Miért nem látja be ezt senki, hogy ez rossz?

Figyelt kérdés
Egy házban élek a kereszthugommal, aki még csak 6 éves, első osztályos. Iszonyat módon el van kényeztetve, mindent meg kap, amit csak kiejt a száján. Látta, hogy játszok a konzolomon, és mondta, hogy neki is kell ilyen. Megengedtem neki, hogy játszon rajta egy kicsit, egy autós játékon, ott csak vezetni kellett, semmi komolyabb, de azt is csak azért, mert én voltam a semmirekellő, ha nem engedtem oda. A probléma itt kezdődött, alapjáraton is szabadszájú a kereszthugom, mert senki sem szól rá, ha csúnyán beszél, és hát akármi rosszat csinál, és rászólok, akkor megkapom azt, hogy "de hát ő még kicsi", ezért hát mint mindig elkezdett velem csúnyán beszélni, mert azt mondtam neki, hogy mostmár elég a játékból. Abba is hagyta, de azóta nyaggatja keresztanyámat és mamámat, hogy vegyen neki egy Xbox-ot, olyat, amilyen nekem is van. Azt tudni kell, hogy neki már lett véve laptop is, és egésznap ott ül. Sokszor a lecke helyett is csak azt nyomja. Egyre csak veszekedek mamámmal és keresztanyámmal, hogy egy 6 éves gyereknek még nem való Xbox, mert még kezelni sem tudja és valszeg már függője ezeknek a dolgoknak. Ezt onnan is gondolom, mert amikor azt mondtam neki, hogy mostmár elég a játékból, akkor elhordott mindennek. De persze amikor mondom, hogy neki még nem való az ilyenek, akkor persze megkapom az "idegbeteg, irigy" jelzőket, méghozzá teljesen jogtalanul, szerintem. Nektek erről mi a véleményetek?

2021. febr. 18. 15:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
75%
3-as, azt azért csak ne tűrje már el a kérdező, hogy egy gyerek mindennek lehordja, mert ő játszani óhajt, de nem engedik. Ennyike. Normálisan kell nevelni a gyereket, nem ráhagyni, hogy káromkodjon, mint egy kocsis, letudva azzal, hogy még kicsi. Ismét "ennyike".
2021. febr. 18. 17:23
 12/14 anonim ***** válasza:
54%
Megértelek és igazad is van, viszont nincs jogod beleszólni abba, hogy keresztanyád hogyan neveli a gyerekét. Mivel apáról nem írsz, gondolom nincs a képben, ezért van ennyire kinyalva a kislány feneke, hogy ezt a hiányt kompenzálják. Költözz el tőlük, amint tudsz, mást nem nagyon tehetsz. Ők meg majd később rájönnek, mennyire elcseszték.
2021. febr. 18. 22:28
 13/14 anonim ***** válasza:

Az én unokahúgom is pont ilyen. És amikor rá mertem szólni, még én voltam a szemétláda. Persze nem is mertem kioktatni nénikéméket, hogy rohadtul nincs megnevelve az a gyerek..

Annyit tudok tanácsolni, hogy próbáld meg figyelmen kívül hagyni. Te legyél normális továbbra is, legyél több, így nem mondhatják azt, hogy amiért szemétkedsz vele, azért olyan ő is. Egyébként nincs hivatalosan kimutatva, de az enyém szerintem 100% hogy bipoláris.

2021. márc. 19. 05:18
 14/14 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. A kérdésre a válaszom pedig, hogy azért nem látja be senki, mert a felnőttek nem fogják soha elismerni már csak büszkeségből sem, hogy valamit nagyon eltoltak a nevelés során. Majd hamarosan rá fognak jönni maguktól is, de kimondani, nyíltan elismerni soha nem fogják. Ha pedig te elmondod a véleményed, még pórul is járhatsz, úgyhogy inkább ne húzgáld a cica farkát..!
2021. márc. 19. 05:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!