Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Milyen testvér nélkül felnőni?

Milyen testvér nélkül felnőni?

Figyelt kérdés

Akinek nincs testvére, annak hiányzik?

Rossz volt emiatt a gyerekkora?

Magányosnak érzi magát?

Sajnos nem biztos, hogy gyerekemnek lehet testvére. Már 4 éves, én pedig lassan 40, és ha nem jön össze, akkor kifutok az időből, és akkor egyedül kell felnőnie.

2021. febr. 17. 11:22
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
77%

Szuper volt, kb mindenki engem irigyelt akinek volt testvére az osztályban.

Sok barátom volt, mindig lógtam valakivel, de otthon csak az enyém volt a figyelem és törődés.

Hálás vagyok a szüleimnek. Sose volt gond a beilleszkedés, nem vagyok elkényeztetve. Én csak előnyét látom,főleg hogy ismerek több olyan testvérpárt akik rosszban vannak.

2021. febr. 17. 15:29
 22/30 anonim ***** válasza:
81%
Nekem 2 nővérem van, én vagyok a legkisebb, 16 és fiú. A nagyobbik 12 évvel idősebb nálam, sikeres nő, pesten él és dolgozik, diplomás, és nagyon jó fizetése van. Van a másik, aki 4 évvel idősebb nálam, ő pont az ellentétje a nagyobbiknak. A nagyobbik világéletemben rendes volt velem, sokat segített, a mai napig ha bármi gondom van megpróbál segíteni, stb. jól jön egy ilyen személy a családba. A másikkal a kisebb korkülönbség miatt kisebb koromban rengeteget veszekedtem, az pont nem hiányzott az életemből, manapság már azért kooperatívabbak vagyunk, de most se tökéletes vele a kapcsolatom. Lennék egyke, meg nem is. Jó ha vannak testvéreid, de rossz is ha vannak. Ki tudjuk segíteni egymást, de azért habár nem vagyok egyáltalán önző, sőtt, inkább mondanám magam bőkezűnek, tudom irigyelni azt, hogy egy családban minden pénzt csak rád költenek a szülők, te vagy a sztár otthon, nem kell elfelezni a csokit stb. Nem kell álszentkedni, amint mondtam, mindig is megosztottam mindent testvéreimmel és a barátaimmal is, ez egy irigylésre méltó dolog mindenki számára.
2021. febr. 17. 20:21
 23/30 anonim ***** válasza:
80%
de ez egy irigylésre méltó dolog, lemaradt a de.
2021. febr. 17. 20:23
 24/30 anonim ***** válasza:
88%
Testvérekkel is lehet magányos az ember, ez nem feltétlen ettől függ.
2021. febr. 17. 20:53
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 4testverem van. Mindig azt mondtam, hogy az én gyerekemnek is mindenképpen legyen tesója, mert akkor lesz kire számítania.

De igazából az én 4 testvérem is szarik rám, meg egymásra is.

Már azt érzem, bárcsak ne is lenne testvérem, legalább nem bántana a helyzet.

Sok előnye és sok hátránya is van, de attól nem lesz rossz élete, mert nincs testvére.

2021. febr. 17. 21:29
 26/30 anonim ***** válasza:
91%
Én is egyke vagyok, sose hiányzott testvér.
2021. febr. 18. 07:40
 27/30 anonim ***** válasza:
83%
Van testvérem, de rosszban vagyunk, évek óta nem beszélünk. Ennyit erről.
2021. febr. 18. 10:31
 28/30 Metionin ***** válasza:
90%

Nem hiányzik, sosem akartam testvért.

Nem volt jó a gyerekkorom de ezt nem a testvér hiánya okozta, hanem a szüleim folyamatos balhézása. Plusz egy testvér csak rontott volna a helyzeten.

Nem voltam magányos, mindig magamnak való voltam, szeretek egyedül lenni és örülök, hogy nem zavart még egy másik gyerek is a hangoskodásával. Épp elég volt a szüleimet elviselni, számomra a csend és az egyedüllét, a nyugodt alvás olyan luxus amit semmi másra nem cserélnék el.

2021. febr. 18. 14:15
 29/30 anonim ***** válasza:
91%

Nekem nincs testvérem, és én nem látom nagyon jó dolognak, hogy nincs. Persze nem olyan szinten, hogy ez valami kárt tett volna bennem, de gyerekkoromban nagyon sokat unatkoztam, mert a szüleimnek nem volt ideje/türelme velem játszani, és az unokatestvéreim mind idősebbek voltak tőlem, kicsi voltam nekik. Olyan 9-10 éves koromra lett egy jó barátnőm, akivel sok időt töltöttünk együtt, akkor már jó volt, aztán persze később már megtanultam magam is "ellenni", de amíg kicsi voltam, nekem nagyon hiányzott a társaság. Aztán olyan tinédzser koromban már mindegy volt, de most, hogy felnőtt vagyok, megint csak sajnálom, hogy nincs testvérem. PErsze, az ember sosem tudja, hogy milyen lenne a kapcsolatunk például, ismerek olyan testvéreket én is, akik nicnsenek jóban, nem beszélnek, stb. De olyanokat is, akik nagyon jó testvérek, legjobb barátok. Picit sajnálom, hogy nekem erre nem volt lehtőségem. Nincsneke "nagy" cslaádi összejövetelek. De másrészt meg ha azért nincs testvér, mert nem jön össze, akkor ne hibáztasd magad, arról senki sem tehet. Nyilván sok ember van, akinek nincs testvére, és nem is hiányzik neki.

Rám viszont olyan hatással van az "egyke-létem", hogy biztosan legalább 2 gyereket szeretnék, ha lehetséges lesz, talán többet is, mert nekem hiányzik a nagyobb család.

2021. febr. 19. 11:22
 30/30 anonim ***** válasza:
90%
Egyke vagyok, sosem voltam magányos, nem hiányzott a testvér. Olyan hülye felfogás ez, hogy az egykék mindenképp hiányt szenvednek valamiben. Van egy csomó előnye is.
2021. febr. 19. 16:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!