Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szülők ti hogy oldottátok...

Szülők ti hogy oldottátok meg, hogy a gyerekeitek nem jöttek ki jól?

Figyelt kérdés
A nagyobb tesó nem békélt meg azzal, hogy lett kistesója. Hogy oldottátok meg, hogy ne bántsa a kicsit és próbálja elviselni?

ma 10:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Kell mind a kettőnek a maga kis saját élettere, hogy el lehessen vonulni.
ma 10:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Sok időt, figyelmet és szeretetet kell adni a nagynak, meg kell nyugtatni, hogy mindig számíthat rátok.
ma 11:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, anyámék pl pontosan így gondolkodtak: "a nagy ne bántsa a kicsit és próbálja elviselni".

Nyilván én voltam a hülye mindenért (kamaszként), az fel sem merült anyámékban, hogy mondjuk foglalják le a gyereküket, hogy ne rajtam ugráljon állandóan.

Talán hogyha meglett volna a privát szférám, nem csak azt hallgatom, hogy "alkalmazkodjak", meg "viseljem el, mert ő tesóm", akkor nem utáltam volna a kicsit.

Hát ezzel a mentalitásukkal úgy alapjaiban sikerült teljesen tönkreverniük a testvéri kapcsolatot. Minden percét utáltam, amíg otthon kellett laknom, mert egyóra nyugtom nem volt a kicsitől, de engem b.tak le, amikor kiraktam őt a szobámból és bezártam az ajtót, mert elegem lett.

Sürgősen formáld át a gondolkozásmódodat, és ne a nagynak kelljen elviselni a kicsit, akit nem is ő akart!, különben alapozod a szar viszonyt.

ma 11:55
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Más: miért kellene szeretnie egy síró, esetleg dackorszakos kisgyereket, aki miatt fenekestől felfordult az élete?

Csak mert "a tesója"? Wow, ez aztán nagy érv. Nem, ez nem érv, hanem tény, de attól a nagynak nem kell kedvelnie, főleg, hogyha esetleg állandóan megkapja, hogy a kicsi a "szent", ő meg az alkalmazkodni képtelen (mint nagyon sok inkompetens szülőtől hallani).

ma 11:59
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Töltsetek vele külön időt. Egyszer te, egyszer az apja. Érthető amit érez, eddig csak ő volt, most meg mindenki a picit nézegeti még az utcán is. Meg folyamatosan dicsérd, ő milyen ügyes, okos nagylány/fiú. Persze attól függ, ő mekkora. Miért maradt el a felkészítése a picire?
ma 12:04
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem rólam van szó. Vagyis olyan szempontból, hogy én is utáltam anno a húgomat, a mai napig nem túl közeli a viszonyunk, kíváncsi voltam hogy más hogy oldotta ezt meg.
ma 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!