Szülők, hogy kezelitek, ha a gyerekeitek összeverekszenek egymással?
Nekem még nincs gyerekem, de nekünk anno anya mindig elterelte valahogy a figyelmünket amíg kicsik voltunk, bevált.
Pl "ne veszekedjetek gyerekek! Nézzétek csak apa hozott haza fagyit, mindenki választhat melyiket szeretné!" vagy "gyertek nézzünk meg egy mesét" vagy "gyertek süssünk együtt süteményt, Gyurika mérd ki a lisztet, addig Zsuzsi hozz egy kanalat"
Amikor nagyobbak voltunk, akkor végig hallgatott minket kinek mi a baja és megkérdezte szerinte hogy lehetne igazságot tenni, aztán együtt kompromisszumot kötöttünk. Megtanított arra hogyan kell látni a másik szemével a dolgokat és segített megoldást találni.
Aztán amikor csak simán hisztiztünk, nem veszekedtünk igaziból akkor ránk hagyta, hogy kiszenvedjük magunkat. XD
Szerintem nagyon jól csinálta, én is valahogy így szeretném majd :)
Hát ezt az anyának kell elrendeznie. Az isteni Karinthy Frigyes annakidején így szólt a feleségéhez: Aranka drága! Az én gyerekem, meg a maga gyereke - veri a mi gyerekünket!
:-)
Köszi a válaszokat! De nem ilyen gyerekes hajtépésre gondolok, meg amikor gondolkodnak azért, hogy pl. "anya nehogy észrevegyen", hanem amikor elvesztik a fejüket, és akkor épp csak az érdekli mindkettőt, hogy minél jobban fájjon a másiknak.
Volt pár hónapja egy ilyesmi itt, két lánytesó egy fiú miatt, komoly hajtépés, karmolás, behúzás ököllel, a nagyobb írta ki, hogy órákkal később is úgy 200 volt a vérnyomása.
Ezeket hogy lehet kezelni szülőként?
Hú ez azért nagyon durván hangzik amit most ide kommentben írtál.
Szerintem ez nem egészséges testvérek közt, én sosem verekedtem így és nem tudok az ismerőseim közül kb senkit aki így komolyan verekedne a testvérével.
Ha ennyire elfajul a dolog akkor erőszakkal kell szétválasztani őket egyiket egyik szobába másikat a másikba. Gondolkodjanak már egy kicsit hogy mégis hogy képzelik ezt.
Aztán akár dühkezelési tanácsadó/pszichológus hogy mégis honnan ered ez a bántalmazós dolog.
Plusz beiratnám őket külön-külön sportolni valamit hogy ott vezessék le a feszkót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!