Milyen testvér nélkül felnőni?
Akinek nincs testvére, annak hiányzik?
Rossz volt emiatt a gyerekkora?
Magányosnak érzi magát?
Sajnos nem biztos, hogy gyerekemnek lehet testvére. Már 4 éves, én pedig lassan 40, és ha nem jön össze, akkor kifutok az időből, és akkor egyedül kell felnőnie.
Nekem nincs testvérem, de második gyereke vagyok a szüleimnek, mert az első pár naposan meghalt.
Szerintem nagyrészt emiatt túl lettem féltve, sok helyre nem engedtek el, illetve ahova igen, gyakran csak sok előzetes huzavona és kioktatás árán. Örültem volna, ha lett volna egy báttyám, aki "betörte" volna a szüleimet, illetve a figyelemük is nyílván megoszlott volna.
Ennek ellenére amúgy nem hiányzik és szerintem nem rontotta el a gyerekkoromat, hogy nem volt tesóm, ami időnként belerondított a szüleim hozáállása, túlféltése(amiben gondolom tetemes része volt az előttem lévő tragédiának).
Nekem van 1 nővérem és egy mostoha nővérem. A párom egyke, az anyukájáék 16an testvérek.
Nem nagyon tartanak össze ők, immáron 14en.
Persze találkoznak, beszélgetnek, de mindegyik fikázza a másikat a háta mögött. Többen közülük semmirekellőek, gondolom nem tudtak a szülők annyi fele figyelni, így elkallódtak. Több fiútestvér megjárta a börtönt is. Többen dolgozni sem akarnak, ebből vannak a konfliktusok. Nem véletlen, hogy a párom egyke. Gondolom anyósom úgy volt vele, hogy legyen 1 gyereke, de akkor az kapjon meg mindent is, amit ő/ők nem kaptak meg.
Én a nővéremmel nőttem fel, rengeteget veszekedtünk és veszekedünk a mai napig. Megbántjuk egymást, aztán mintha mi sem történt volna. Ebből a szempontból viszont látom, hogy a párom mennyire nem érti mi az a testvér. Ő sokszor kiakad azon, amit esetleg tesóm hozzámvág és mondja, hogy ő biztos nem tartaná vele a kapcsolatot, szóval nem érzi milyen, ha az embernek testvére van. De szerintem ő elvan így. Ennek ellenére az unokatesóival sem igazán tartja a kapcsolatot. A legfiatalabb nagynénjével olyan egy kicsit a kapcsolata, mintha tesók lennének, de van köztük 13 év korkülönbség.
Nekem soha nem hiányzott. Introvertált személyiségem van, gyerekként is így volt, a legjobb barátom társaságát is csak limitált ideig élvezem, utána szükségem van egyedüllétre. Borzasztó lett volna úgy felnőni, hogy kvázi sosem lehetek egyedül.
Nem lett volna külön szobánk elvonulni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!