Normális, hogy hozzá igazodnak a szüleim?
7, aranyásónak neveled a lányod? A feleséged is az, azért természetes neked hogy egy párkapcsolatban a férfi dolga megteremteni a pénzt és a lakást? (Nőként mondom hogy ez egy gusztustalan hozzáállás, mindkét félnek egyformán dolga megteremteni.) Be vagy idomítva hogy a te dolgod az hogy atm-ként üzemelj?
És ahhoz mit szólnál ha a te lányodról beszélne úgy valaki hogy "a kis k.urva"? Tetszene?
De akkor is gáz mert ez csak konfliktust szül. Tudom régen is volt ilyen elavult "több generációs " csak hogy mindig is balhét generált. Talán még a háború előtt nem, vagy jobban elfogadták mert akkor teljesen más volt az élet, nem volt ez a nagy liberális világ és a gyerek kussolt mert olyan volt a munka is amit az idősebbek jobban tudtak, pl kaszálás. Ma már a fiatal tud sok mindent jobban pl pénzügyek, számítógép stb ezért az egész tisztelet dolog is felborult. És abban az időben is inkább csak kényszer volt az együtt élés mert kvázi a gyerek azért volt, hogy majd eltartsa a szülőket, ezért laktak együtt. De sok minden megváltozott és ezért elavult ez a "több generációs család" hahó.
Megcsillant az ész mert kimondom amit gondolok közben te nem látod, hogy a világ változik és szülőkkel lakni gáz és ezért mennek szét a párok.
Itt a kérdező szemszögéből nézem az ügyet. Bár lehet hogy a barátnővel nincs baj, inkább a szülőkkel legalább is nem derült ki és lehet, hogy inkább a pici fiuknak próbálnak kedvezni de ha normális a lány akkor ezt nem hagyná. Én sosem hagytam volna, hogy az anyósom engem imádjon a feleségem testvérét meg szivassa. Pedig nálunk így volt, engem imádott anyósom, a sógornőm férjét meg nem annyira és akkor finom voltam. És jó hogy nem laktunk együtt mert azért így is voltak nagy viták köztünk is anyósommal pedig mindig csak vendégsége mentünk. De ha együtt laktunk volna már nem lennék házas.
Ami meg a lányomat illeti remélem nem, mert arra nevelem, hogy ne olyan legyen. Azért mert lányom van akit imádok még lehet hogy egy hülye picsa lesz bizonyos esetekben, de mint írtam próbálom arra nevelni hogy ne az legyen szóval valószínűleg nem a válasz.
amúgy vissza a kérdezőhöz mert mindenki más kommentjével foglalkozik ahelyett hogy a kérdésre válaszolna.
Akkor meg várd ki az egy-két évet, ha tudod konfliktus nélkül én azt javaslom, ha valamikor bunkók veled akkor kulturáltan jegyezd meg, hogy miért így kellett történnie valaminek és hátha észreveszik magukat. Hangsúlyozom, hogy ezt is és az előző hozzászólásokat is úgy tettem, hogy feltételezem, hogy neked van igazad. De esetleg megvizsgálhatod te is hogy nem-e túlreagálsz dolgokat. Vagy vigyél oda Te is valakit, hogy arra mit reagálnak, bár pont tőlem ez nem reális ötlet de arra jó hogy mit szólnának hozzá esetleg csak dobd be :)
Ahogy én értelmezem a szöveget, itt nem a lánnyal van gondja a kérdezőnek, hanem azzal, ahogy az ő szülei hozzáállnak.
És ez tényleg durva, hogy a saját lányukat így elnyomják, csak mert a pici fiúk becsajozott.
Kérdező! Ahogy mondani szokták, majd kibújik a zsákból a szög. Előbb utóbb már nem fogják körbe ugrálni a menyecskét. Aztán akkor majd vagy ő fog megsértődni, vagy a szüleid. Te csak csendben várj!
Egyetértek 19. ezt írtam én is az egyik hozzászólásomban, hogy majd elmúlik az újdonság aztán jönnek velük a konfliktusok.
Egyébként meg ne foglalkozz másokkal, ha szigorúan a kérdést nézzük, te átraktál egy munkát mert igazodtál hozzájuk. Akkor ha az az időpont mégsem volt jó a k... mint kedves hölgynek neki miért nem Ő változtatott ezúttal és kérte meg a saját munkáltatóját hogy tegyék át. Miért neked kellett volna másodszor puncsolnod. szóval még is csak vele is gond van akit úgy megvédtek, meg a kedves bátyussal, hogy nem fogják ezt föl.
Egyszerű: mert Fannika a vendég, nem rokon, nem akarnak vele konfrontálódni, ezért előtérbe helyezik őt - akár magukkal szemben is.
Ez NEM fair, de tudod mit? Szard le őket, éld a SAJÁT életedet és ne foglalkozz vele, hogy a csaj mit csinál, mit kavar.
Nem tudom, mennyi idős vagy, de én húsz éves korom körül már nem igazodtam a családi eseményekhez, stb, hiába éltem otthon. Ha dolgoztam, programom volt, akkor természetes, hogy odamegyek és nem a családi cuccra.
Miért? Mert bár velük laktam még, önállósodtam, ami azzal is járt, hogy a saját életemet élem, és amikor jut rá időm, akkor veszek részt a közös dolgokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!