Jogosan érzem megalázónak ezt a testvéremtől? Hogy dolgozzam fel?
Testvérem több nyelvet beszél felsőfokú szinten. Jelentkezett egy állásra, ahova az egyik idegennyelvén kellett leadni a jelentkezést. Felsőfokúja van és a jelenlegi pozíciójában napi szinten használja a nyelvet, szóval elég jól tudja, de többször is mondta, hogy nem teljesen biztos a tudásában, mert a többi idegennyelvet jobban tudja, amiket beszél.
Én fordítást tanulok az egyetemen.
Nos, egyszer, mikor nálunk volt, pont kapott e-mailt erről az állásajánlatról és válaszolnia kellett ezen az idegennyelven. Én nem beszélem ezt a nyelvet egyáltalán. Mivel fordítónak tanulok, kötelezett arra, hogy mondjak gyorsan egy nagyon jó online ingyenes fordítóprogramot, mert ő most nagyon ideges, kapja meg az állást. Én természetesen mondtam neki, hogy nem létezik ilyen program, ha létezne, akkor nem tanulnék fordítást. Ő erre még tovább húzta, nagyon bepörgött rám, hogy mondjam csak meg a titkot! Hozzáteszem testvérem elvégezte a nyelvtanárit egyetemet, szóval nem kellene ennyire tudatlannak lennie. Addig-addig kérdezgette, meg szúrt le engem, hogy valamelyik online szövegfordítót megmutattam neki. El is kezdte gépelni a szöveget, majd visszaolvasta. Észre vette, hogy amit a fordító kiírt, az nem helyes! Azt mondta, hogy még ő is látja, hogy nem helyes, nem jó oldalt adtam meg neki és én leszek a hibás, ha emiatt nem kapja meg az állást!
Végül amúgy nem is kapta meg az állást, de nem is baj, mert ott máshogy van a munkarend, szóval ő se akar már odamenni, pedig utána pár hónappal hívták, hogy menjen.
Nem pár napja történt az eset, de még azóta is eszembe jut néha-néha és nagyon fel tud idegesíteni, hogy ennyire semmibe nézi ezek szerint a fordítói munkát! Pont ő, aki ennyi nyelvet megtanult és nyelvtanár is, és ennyit nem tud, hogy nincs olyan, hogy a gépi fordítás jobb, mint az emberi... Most karácsonykor, ha beszélgetünk szerintetek tisztázzuk? (Hozzam fel neki?)
Ha esetleg még releváns a válasz.
Sok ember faék egyszerű életet él és el sem tud képzelni egy ilyen szituációt. Én például sok önéletrajzot leadtam magabiztosan, de amikor olyan állásra jelentkeztem, amit nagyon szerettem volna, megkértem egy HR-s barátomat, hogy nézzen rá.
Szerintem túlreagálod. A tesód ideges volt, rosszul reagálta le. Te pedig nem voltál elég határozott, hogy a válaszodat komolyan vegye és elfogadja.
Megemlítheted, ezzel el tudsz talán kezdeni egy mélyebb beszélgetést, hogy újra közel kerüljetek, de megsértődni rajta felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!