Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan érzem megalázónak ezt...

Jogosan érzem megalázónak ezt a testvéremtől? Hogy dolgozzam fel?

Figyelt kérdés

Testvérem több nyelvet beszél felsőfokú szinten. Jelentkezett egy állásra, ahova az egyik idegennyelvén kellett leadni a jelentkezést. Felsőfokúja van és a jelenlegi pozíciójában napi szinten használja a nyelvet, szóval elég jól tudja, de többször is mondta, hogy nem teljesen biztos a tudásában, mert a többi idegennyelvet jobban tudja, amiket beszél.

Én fordítást tanulok az egyetemen.

Nos, egyszer, mikor nálunk volt, pont kapott e-mailt erről az állásajánlatról és válaszolnia kellett ezen az idegennyelven. Én nem beszélem ezt a nyelvet egyáltalán. Mivel fordítónak tanulok, kötelezett arra, hogy mondjak gyorsan egy nagyon jó online ingyenes fordítóprogramot, mert ő most nagyon ideges, kapja meg az állást. Én természetesen mondtam neki, hogy nem létezik ilyen program, ha létezne, akkor nem tanulnék fordítást. Ő erre még tovább húzta, nagyon bepörgött rám, hogy mondjam csak meg a titkot! Hozzáteszem testvérem elvégezte a nyelvtanárit egyetemet, szóval nem kellene ennyire tudatlannak lennie. Addig-addig kérdezgette, meg szúrt le engem, hogy valamelyik online szövegfordítót megmutattam neki. El is kezdte gépelni a szöveget, majd visszaolvasta. Észre vette, hogy amit a fordító kiírt, az nem helyes! Azt mondta, hogy még ő is látja, hogy nem helyes, nem jó oldalt adtam meg neki és én leszek a hibás, ha emiatt nem kapja meg az állást!

Végül amúgy nem is kapta meg az állást, de nem is baj, mert ott máshogy van a munkarend, szóval ő se akar már odamenni, pedig utána pár hónappal hívták, hogy menjen.

Nem pár napja történt az eset, de még azóta is eszembe jut néha-néha és nagyon fel tud idegesíteni, hogy ennyire semmibe nézi ezek szerint a fordítói munkát! Pont ő, aki ennyi nyelvet megtanult és nyelvtanár is, és ennyit nem tud, hogy nincs olyan, hogy a gépi fordítás jobb, mint az emberi... Most karácsonykor, ha beszélgetünk szerintetek tisztázzuk? (Hozzam fel neki?)

2020. dec. 21. 06:30
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:
71%
XD Senki nem rúgott senkibe de valjuk be, nem áll szilárd talpakon a történeted. De ha meg igen arra is megkaptál minden választ. Kérdező! You Made My Day! :))))))
2020. dec. 21. 09:30
 42/57 A kérdező kommentje:
Have a nice day
2020. dec. 21. 09:35
 43/57 anonim ***** válasza:
82%
Ezt egy forditoprogrambol lested ki?
2020. dec. 21. 09:44
 44/57 anonim ***** válasza:
35%

En ertem, hogy szerintetek kamu, de:

1. Ha mar tizen leírták, hogy “KAMU!4!4!4!”, akkor mi az anyam pic*ajaert írjatok le huszadjara is?

2. Egyaltalan minek valaszoltok, ha csak kotekedtek a kerdezovel, mikozben a kamu meg mese szavakat ismételgetitek, semmi mast.

3. Kibaxott gyerekesek vagytok.

Amennyiben igaz a sztori:

Kedves Kerdező, a tesod siman egy fas*. Vannak ilyen mentalitasu emberek. En mikor itt gyakorin leirtam, hogy nyelvsuliba jarok, belem is belem állt egy kis fas*zopó, hogy en mekkora hü*ye vagyok, amikor ő negy nyelven is beszel, amiket magatol tanult meg, en meg suliba jarok nyelvet tanulni. :D Allitasa szerint aki nem tud egyedul felsofokon megtanulni egy nyelvet egy nyelvkonyvbol az idi*ta. Na a te tesod is ezen a szinten all.

Ezen nincs mit feldogolozni, meg orlodni rajta. Tesod valszeg mar el is felejtette, csak magadat idegeled ezzel. Minek adsz a velemenyere egyaltalan? Nem kell vele beszelni es kesz.

2020. dec. 21. 10:08
 45/57 anonim ***** válasza:
16%
Ő is valami Martin kaliberű ember? Vagy mi? Ő már több kérdést is írt ki?
2020. dec. 21. 10:15
 46/57 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudom milyen nyelvezetben hangzott el a becsmérlés, de van hasonló tapasztalatom bár hobbyval kapcsolatba szóval tényleg nem kellemes.

Történetesen, hogy "attól, hogy más nem akar megbántani és azt mondja hogy jó, attól még szar és nincs benne energia" pedig többen rendeltek tőlem festményeket...

De egy ilyenen én nem depiznék. Egyedül a tesód miatt lenne rossz érzésem, hogy "na tessék ennyit ér a nyelvtudásod" főleg benne csalódnék mert ha ennyire megborul egy email miatt talán nem kéne ilyen állásokra jelentkezni.

2020. dec. 21. 10:16
 47/57 anonim ***** válasza:
90%

Én csak azt nem értem, ha egy felnőtt ember, aki több idegennyelvet is beszél, meg felsőfokúja van, ráadásul az adott nyelvet napi szinten használja, mi a lópikulának akar google fordítóhoz folyamodni, amiről köztudott, hogy még viccnek is rossz és sz*rt se ér.

Nem pár napja történt és te még mindig ezen lovagolsz huszonéves létedre? Anyám borogass! Embereld meg magad, mert ilyen mimózalélekkel egy komolyabb szituációban összeomlasz.

2020. dec. 21. 10:49
 48/57 anonim ***** válasza:
58%

Csak megsugom az anglisztika egy büfés szak semmi mas.

Aki nem akar semmit se csinalni es kicsit is ert az angolhoz odamegy forditonak.

-egy egyetemista.

2020. dec. 21. 11:20
 49/57 A kérdező kommentje:
Kösz 48-as pont az ilyen degradáló pikírt megjegyzések áradatán tudok pörögni évekig, pont erre volt szükségem, ez hiányzott!
2020. dec. 21. 11:24
 50/57 anonim ***** válasza:
80%
Olyan mintha a kérdező csak kileste volna ezeket a szavakat egy szótárból. Egymás után helyezi őket, de értelmes mondatot nem kapunk. Egy katyvasz. Pikírt? XD Kérdező innen is látszik a beképzelt kis tini p.csa mivoltod, mivel tipikus szokásuk minél több idegen szót használni, hátha attól értelmesebbnek tűnnek.
2020. dec. 21. 11:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!