Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan érzem megalázónak ezt...

Jogosan érzem megalázónak ezt a testvéremtől? Hogy dolgozzam fel?

Figyelt kérdés

Testvérem több nyelvet beszél felsőfokú szinten. Jelentkezett egy állásra, ahova az egyik idegennyelvén kellett leadni a jelentkezést. Felsőfokúja van és a jelenlegi pozíciójában napi szinten használja a nyelvet, szóval elég jól tudja, de többször is mondta, hogy nem teljesen biztos a tudásában, mert a többi idegennyelvet jobban tudja, amiket beszél.

Én fordítást tanulok az egyetemen.

Nos, egyszer, mikor nálunk volt, pont kapott e-mailt erről az állásajánlatról és válaszolnia kellett ezen az idegennyelven. Én nem beszélem ezt a nyelvet egyáltalán. Mivel fordítónak tanulok, kötelezett arra, hogy mondjak gyorsan egy nagyon jó online ingyenes fordítóprogramot, mert ő most nagyon ideges, kapja meg az állást. Én természetesen mondtam neki, hogy nem létezik ilyen program, ha létezne, akkor nem tanulnék fordítást. Ő erre még tovább húzta, nagyon bepörgött rám, hogy mondjam csak meg a titkot! Hozzáteszem testvérem elvégezte a nyelvtanárit egyetemet, szóval nem kellene ennyire tudatlannak lennie. Addig-addig kérdezgette, meg szúrt le engem, hogy valamelyik online szövegfordítót megmutattam neki. El is kezdte gépelni a szöveget, majd visszaolvasta. Észre vette, hogy amit a fordító kiírt, az nem helyes! Azt mondta, hogy még ő is látja, hogy nem helyes, nem jó oldalt adtam meg neki és én leszek a hibás, ha emiatt nem kapja meg az állást!

Végül amúgy nem is kapta meg az állást, de nem is baj, mert ott máshogy van a munkarend, szóval ő se akar már odamenni, pedig utána pár hónappal hívták, hogy menjen.

Nem pár napja történt az eset, de még azóta is eszembe jut néha-néha és nagyon fel tud idegesíteni, hogy ennyire semmibe nézi ezek szerint a fordítói munkát! Pont ő, aki ennyi nyelvet megtanult és nyelvtanár is, és ennyit nem tud, hogy nincs olyan, hogy a gépi fordítás jobb, mint az emberi... Most karácsonykor, ha beszélgetünk szerintetek tisztázzuk? (Hozzam fel neki?)

2020. dec. 21. 06:30
1 2 3 4 5 6
 31/57 A kérdező kommentje:
27-es: Ezt sokan mondták már, hogy sokáig burokban éltem és naiv voltam.
2020. dec. 21. 09:14
 32/57 A kérdező kommentje:

30-as: Nem felejtette el a nyelvet, csak ellenőrizni akarta, hogy egy hiba sem maradt benne.

Egy szóval sem említettem, hogy franciatanár, más nyelvből nyelvtanár és a franciát már felnőttként tanulta meg, így kevésbé érzi biztosnak a tudását, pedig átment a vizsgákon és használja napi szinten.

20 és 30 között vagyok, ennyit elárulok, szóval nem vagyok tini, max. huszonéves :)

Ja és nem kifejezetten ezért járok pszichológushoz, és ilyet szintén nem mondtam.

2020. dec. 21. 09:18
 33/57 anonim ***** válasza:
77%

Nyelvészke, a könyörgöm megszilárdult ragos alakzat, és nem hibás a használata.

Illetve attól, hogy nem ikes, meg van tárgyas ragozása az alanyi mellett, tehát lehet helyes is más szövegkörnyezetben.

2020. dec. 21. 09:18
 34/57 A kérdező kommentje:
Rengeteg embert ismerek, aki kiakad, ha becsmérlik a szakmáját!
2020. dec. 21. 09:19
 35/57 A kérdező kommentje:
33-as: A nyelvészprofesszorom máshogy gondolja, sajnállak.
2020. dec. 21. 09:19
 36/57 anonim ***** válasza:
83%

Képzeljétek nekem meg akkora lelki traumát okozott a bolti eladó, mikor azt mondta hogy nem tud vissza nagy pénzből, azóta is szüntelen pszichiáterhez járok meg xanaxon élek sőt egyet pluszban beveszek mielőtt belépek a boltba xD

Na ez kb ez a szint.

Kérdező, ha valóban igaz lenne a történeted, amire úgy 0,9% esélyt látok, akkor sajnállak. Sajnállak mert ha valami igazán komoly dolog fog érni elvérzel. Ennyi életrevalóság kevés lesz.

2020. dec. 21. 09:20
 37/57 anonim ***** válasza:
75%
Akkor hívja fel Laczkó Krisztinát. Vagy Nádasdy Tanár Urat.
2020. dec. 21. 09:21
 38/57 A kérdező kommentje:

Aki csak sértegetni tud, és nem normális hangnemben válaszolt a kérdésre ill. trágár volt, jelentettem a moderátoroknak.

Kérem, csak azok kommenteljenek, akik az eredeti kérdéshez tudnak. Akár mellette akár ellene vélemény: felpontozom.

2020. dec. 21. 09:23
 39/57 anonim ***** válasza:
82%
Kérdező, max a 16 éveseket érdekli a pontozás...
2020. dec. 21. 09:26
 40/57 A kérdező kommentje:
Belerúgni a földön fekvőbe, szép kis társaság!
2020. dec. 21. 09:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!