Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Meg tudnátok bocsátani neki?

Meg tudnátok bocsátani neki?

Figyelt kérdés

17 vagyok, tesóm 19.

mindig hullámos volt a kapcsolatunk, hol jóban voltunk hol nem.

amikor jóban voltunk akkor viszont nagyon, ezt kihasználva meg is bíztam benne és elmondtam neki egy nagyon személyes “titkom”, ami tényleg csak rám tartozik és a családból senki sem tudta.

testvérem összeveszett apámmal is, és valahogy szóbakerültem én a vita közben, hogy engem mégis szeret annak ellenére hogy ...<a titkom>

hatalmasat csalódtam.

én soha nem lennék képes elárulni a saját testvérem, bármennyire is utálom.

testvérem mindig is bántó volt velem, ő tehet az önbizalomhiányomról, mindig nagyon csúnya dolgokat vágott hozzám ezzel nem is törődve. nagyon sokat sírtam mindig, sosem szóltam igazán vissza.

de most, még durvább dolgokat vágott hozzám, és el is árult, ahol nekem nagyon betelt a pohár.

ennek már 3 hónapja, azóta nem is beszéltem vele, ránézni se vagyok képes. rájöttem, mennyire undorító dolgokat tett velem és, hogy ebből én nem kérek többet.

úgy érzem már sosem tudok megbocsátani neki hiába a családtagom, “veszélyes” a lelkemre és nagyon tönkretesz.

2020. dec. 16. 13:21
 1/10 anonim ***** válasza:
61%
Ne haragudj rá. A harag csak neked rossz. Az, hogy ő ilyen ember és úgy döntött hogy kikotyog, az őt minősíti, és nem téged. Te ettől se jobb se rosszabb nem leszel, ettől te még ugyanúgy teljes értékű ember vagy.Ha úgy érzed hogy nem érdemli meg a társaságod vagy a figyelmed, akkor ne beszélj vele.Megbízni sem kell benne többet.De ettől még ne haragudj rá.Tanulj belőle és lépj tovább.
2020. dec. 16. 13:33
 2/10 anonim ***** válasza:
83%

Én nem tudnék megbocsátani, ami azt jelenti, hogy önmagamban megpróbálnám ezt lezárni, többet bizalmas kapcsolatot nem tudnék vele ápolni, kialakítani.

Engem életem során nem egyszer csaptak be hasonlóan barátok, éltek vissza bizalmammal, sok éves barátság után, másoktól kellett megtudnom - a rólam pletykált bizalmas dolgokkal együtt - hogy az illető már nem a barátom, sőt, ezt/azt/amazt mondta rólam.

2020. dec. 16. 13:44
 3/10 anonim ***** válasza:
19%
Mondjuk az, hogy testvér, nehezebbé teheti a helyzetet, mert velem "csak" barátnak hitt illetők tették ezt. Az életben lehet, hogy a kapcsolat a későbbiekben normalizálódni fog, beláthatja ő is hibáit.
2020. dec. 16. 13:44
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
Az ember ne bízza a "titkát" senkire sem, mert akkor az már nem titok. Az emberek nagyon különböznek egymástól, még akkor is ha közeli családtagnak számítanak. Haragudni nem kell, az sehová nem vezet, de elfelejteni sem kell, ez fontos üzenetnek számít arra vonatkozóan, hogy mennyire lehet számítani egy testvéri kapcsolatban.
2020. dec. 16. 13:50
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2020. dec. 16. 14:28
 6/10 anonim ***** válasza:
67%
Mondjuk érdekelne a teljes sztori is, pláne a nagy titok (ez egy anonim oldal, vagy ha gondolod, írd le privátban), mielőtt állást kéne foglalnom.
2020. dec. 16. 14:47
 7/10 anonim ***** válasza:
52%
azert nem mindegy hogy mi az a titok, enelkul eleg nehez megallapitani a helyzet sulyossagat
2020. dec. 16. 16:57
 8/10 anonim ***** válasza:
68%

Én mindig úgy vagyok ezzel a titoktartással, hogy ha te nem voltál képes arra, hogy magadban tartsd (márpedig a világon a legtöbb érdeke neked volt rá), akkor hogy várhatod el, hogy más megtartsa?

Nevezheted árulásnak, de te magaddal szemben pont ugyanezt követted el.

Jegyezd meg egy életre: Ha valamiről nem akarod, hogy kiderüljön, akkor ne mondd el senkinek.

2020. dec. 16. 21:27
 9/10 anonim ***** válasza:
75%
Bocsáss meg, de ne felejts! Most már tudod, hogy nem bízhatsz meg benne, így kezeld.
2020. dec. 16. 23:08
 10/10 anonim ***** válasza:

A gyűlölet nem megoldás, titkot meg próbálj csak olyat elmondani bárkinek is ezentúl, amiről előre el tudod dönteni, hogy ha kiszivárogna, akkor se dőlne össze a világ számodra. Egyébként meg jó mérce, hogy megtudtad, nem megbízható az illető, ilyen szempontból, így ezután így "bízz meg benne". De haragudni minek. Ha dühös vagy olykor, vezesd le valami módon, normálisan. Aztán lépj tovább. Leginkább magadat bünteted, ha tartósan mást büntetsz a viselkedéseddel, még ha igazad is van.

Egész más az, ha önvédelemről volna szó, megleckéztetésről, de azt se kell túlzásba vinni. Csak érdd el, hogy megvéded magad, amennyire lehet. Ha meg szó sincs önvédelmi szituról, akkor meg marad, amit az első bekezdésben írtam. A bosszúállás felejtős...

2020. dec. 18. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!