Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek ciki lenne a...

Szerintetek ciki lenne a "mostohatestvéreimnek" 3 ezer forint értékű Rossmann ajándékutalványt venni karácsonyra?

Figyelt kérdés
Megmondom őszintén idén mi sem vagyunk elengedve pénzügyileg, megszűnt munkahely, bedőlt vállalkozás, stb... Szóval nagy fejtörést okoz, hogy mit adjak, ami nem haszontalan, de nem is kerül sokba. Azt tudni kell, hogy 3 "testvérem" van, igazából nem nagyon tartjuk a kapcsolatot... Apa és az ő anyjuk házasodott össze, de már mindannyian felnőttek voltunk. Talán 2 éve kezdtük az ajándékozást, de nem jutottunk tovább a bor-csoki-karácsonyfadísz-puhazokni kombinációkon, ami hát... Nekem kicsit kínos már. Viszont annyira nem is ismerjük egymást, hogy tudjuk, mit szeretne a másik. Rólam mondjuk tudják, hogy van egy macskám, így kaptam macskás bort és kulcstartót pl. De most belegondolva ők annyival egyszerűbb helyzetben vannak, hogy hárman gondolom ezelőtt is ajándékoztak, csak én jöttem pluszban a képbe, viszont nekem 3 pár +egy gyerek is. Na mindegy, ez is gondoltam olyan ajándékra, ami hasznos mindenki számára. Évente kb. 3 ezer forintot költöttem el /pár, Apa viszont azt mondta, hogy szerinte legalább egy ötös legyen a kártyán, ha már ilyet adnék... De 10 ezret elkölteni csak rájuk, amikor ott van apa, anya, mama, papa, párom családja, testvére stb..? Kicsit soknak tartom, főleg, hogy tőlük sem kapnánk 5 ezer értékben, mert ott is a lány elvesztette a munkahelyét (nem a pénz a lényeg, de én elég kellemetlenül érezném magam fordított helyzetben). Ezzel legalább nem nyúlnék mellé, mindig jól jön és hasznos dolgokat lehet venni belőle, míg a bort lehet felrakják a polcra és soha az életben nem fogy el...
2020. dec. 3. 03:49
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
0%

Babakoszonto ajandek :DD uram isten. Ha lesz gyerekunk nem lenne pofam elvarni hogy hozzanak. Mondjuk nem az idei evben tema de miez mar..

Ha meg engem hivnanak meg akkor elmennek egy masik alkalommal es nem vinnek ajandekot a gyereknek. Baba koszonteni XD mi a franc... Ezek az uj barom szokasok jezusom.

Osszeulnek es mindenki viszi a kis ajandekokat baba koszonore mi a phasz.

2020. dec. 4. 15:17
 32/40 anonim ***** válasza:
32. Pedig ez már régi szokás. Egy apróságra gondolj mint pl egy kis takaró, rugdalózó, csörgő (játékkal még úgysem tudna játszani) stb. De nyilván nem kötelező menni csak ha akarsz. Én csak egy embernél voltam.
2020. dec. 4. 16:02
 33/40 anonim ***** válasza:
31-et akartam írni
2020. dec. 4. 16:03
 34/40 anonim ***** válasza:
72%
31-es : Már meg ne haragudj, de te hol élsz?? Valami burokban?? Igenis mikor megyünk először babát látogatni illik vinni valamit a kicsinek minimum. Mi mindig viszünk pluszban az anyukának vmi csokit az apukának meg bort. Mert illik te tapló. Inkább ne is menj gyerekesekhez, ha ennyit sajnálsz.
2020. dec. 4. 20:00
 35/40 anonim ***** válasza:
0%

34 te vagy taplo. Akkora h itt rugdalozol nekem meg osztod az "eszt"... Ki vagy te. Ki vagy te h megmondd. Senki. Ku$$ van.

En is leszek gyerekes es baromira nem kell h mas valassza ki a csorgot meg a fiszem fszomat..huszonnyolcadik nyunyókát... Úristen. Siman elmennek ugy h nem viszek. A normalis ember nem azert hiv vkit h vigyen vmit..

Te taplo.

2020. dec. 5. 00:38
 36/40 anonim ***** válasza:
91%
Pedig tényleg illik vinni valamit a babának első alkalommal. Nem kötelező, nem is várják el (bunkó dolog alapból kérni),de én például szívesen viszek valamit, mert így tudom kifejezni, hogy örülök a baba megérkezésének.
2020. dec. 5. 01:20
 37/40 anonim ***** válasza:
6%

Erdekes 36os kommentben ugyanez kultur modon van megfogalmazva es nem vagdalozva oltogatva...mint a 34ben..

Igen lehet illik #35vagyok de miert kellene kifejezni barmit. Nem fogok nem orulni de kulonosebben orulni sem hiszen az pont marhara nem az en gyerekem. Majd orulok a sajatomnak es (neki orulhet aki akar :D nem fosztom meg!!)-de mas valaki gyereke miatt lehet akar sajat rokonome is nem tudok kulonosebben mit szolni: oke van,ti csinaltatok meg,ti nevelitek,ti tettetek ossze amit. Ez gusztustalan megfogalmazva ahogy leirtam DE IGY VAN :)

Figyelj HA szivesen viszel mert Neked okoz oromot adni,adj. Amugy adni jo. De akkor jo ha szivesen teszed. Ha en ugy erzem valami helyzet nem valt ki belolem semmit es konkretan rokon gyereke akkor sajna ez van nem fog erdekelni es lehet meg sem nezem ha hivnak. Ha erdekel es orommel tolt el megyek adok. Illembol viszont a terez anya se tudna elrangatni.

Az elet tul rovid ahhoz hogy illembol napjaim eveim rohanjanak el. Gondolok itt csaladi programra ami X nap es semmi kedvem. Stb

2020. dec. 5. 01:38
 38/40 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudok mást írni 37-es csak azt, hogy szívből sajnállak. Szerencsére én nem ismerek olyan embert, mint te vagy. Ha ismernék is leépíteném.
2020. dec. 5. 09:43
 39/40 anonim ***** válasza:
4%

Akkor ne is irj. Semmi mast. Ezt meg leirtad. Szevasz :D

Adjon aki szivbol ad. Adni jo. Szeretettel adni jo! Ha nem erzek semmit mert pont nem erdekel valaki nem adok. Ennyi..

2020. dec. 5. 11:03
 40/40 anonim ***** válasza:
Nincs mostohatesóm, de ilyen távoli rokonoknak akivel alig beszélünk, ilyesmit adok amit másoktól kaptam de nem ízlik (tea/bor). Arra azért ügyelek hogy ne ugyanaz amit ők küldtek!
2021. jan. 6. 19:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!