Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek ciki lenne a...

Szerintetek ciki lenne a "mostohatestvéreimnek" 3 ezer forint értékű Rossmann ajándékutalványt venni karácsonyra?

Figyelt kérdés
Megmondom őszintén idén mi sem vagyunk elengedve pénzügyileg, megszűnt munkahely, bedőlt vállalkozás, stb... Szóval nagy fejtörést okoz, hogy mit adjak, ami nem haszontalan, de nem is kerül sokba. Azt tudni kell, hogy 3 "testvérem" van, igazából nem nagyon tartjuk a kapcsolatot... Apa és az ő anyjuk házasodott össze, de már mindannyian felnőttek voltunk. Talán 2 éve kezdtük az ajándékozást, de nem jutottunk tovább a bor-csoki-karácsonyfadísz-puhazokni kombinációkon, ami hát... Nekem kicsit kínos már. Viszont annyira nem is ismerjük egymást, hogy tudjuk, mit szeretne a másik. Rólam mondjuk tudják, hogy van egy macskám, így kaptam macskás bort és kulcstartót pl. De most belegondolva ők annyival egyszerűbb helyzetben vannak, hogy hárman gondolom ezelőtt is ajándékoztak, csak én jöttem pluszban a képbe, viszont nekem 3 pár +egy gyerek is. Na mindegy, ez is gondoltam olyan ajándékra, ami hasznos mindenki számára. Évente kb. 3 ezer forintot költöttem el /pár, Apa viszont azt mondta, hogy szerinte legalább egy ötös legyen a kártyán, ha már ilyet adnék... De 10 ezret elkölteni csak rájuk, amikor ott van apa, anya, mama, papa, párom családja, testvére stb..? Kicsit soknak tartom, főleg, hogy tőlük sem kapnánk 5 ezer értékben, mert ott is a lány elvesztette a munkahelyét (nem a pénz a lényeg, de én elég kellemetlenül érezném magam fordított helyzetben). Ezzel legalább nem nyúlnék mellé, mindig jól jön és hasznos dolgokat lehet venni belőle, míg a bort lehet felrakják a polcra és soha az életben nem fogy el...
2020. dec. 3. 03:49
1 2 3 4
 1/40 A kérdező kommentje:
*A harmadik pár külföldön él, nekik mindenképp tárgyi ajándék lesz, náluk van a gyerek is.
2020. dec. 3. 03:50
 2/40 anonim ***** válasza:
10%
Inkább abból a pénzből menyj be egy kínai boltba, s vegyél tusfürdőt, dezosort, stb. Abból a pénzből tudsz több dolgot venni, a rossman meg drága.
2020. dec. 3. 05:04
 3/40 A kérdező kommentje:
Nem vagyok híve a konkrét tisztálkodószer ajándékozásnak, már csak azért sem, mert fogalmam sincs, hogy mit használnak.
2020. dec. 3. 05:19
 4/40 anonim ***** válasza:
90%

Semmiképpen se kínaiból csak ha tudod, hogy ő is ott vásárol. Nem sznobságból írom ezt, hanem, mert sokan érzékeny bőrüek....

A helyedben en nézelődnék, hátha találnék nekik valamilyen tárgyi ajándékot, pl. A pepco elég olcsó, sokan szeretik az ottani termékeket, esetleg egy könyv ha szeretnek olvasni. Végső esetre hagynám a rossmanos kártyát.

2020. dec. 3. 05:31
 5/40 anonim ***** válasza:
96%
Jó a 3000 ft-os utalvány, ebben az esetben. Sőt, meg is beszélhetnétek, hogy ne legyen ajándékozás...amúgy sem túl korrekt, hogy te háromnak, ők meg csak egynek vesznek. Annyira nem is értem, miért kell ezt erőltetni, ebben a helyzetben.
2020. dec. 3. 05:38
 6/40 anonim ***** válasza:
2%
Ugyanazok a márkák vannak kínaiba is, mint a Rossmanban. Én is érzékeny bőrű vagyok, s teljesen megfelel.
2020. dec. 3. 05:40
 7/40 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem az ajándékutalvány kb olyan, mintha pénzt nyomtál volna a kezébe, csak egy fokkal többet dolgoztál vele. Szülőktől, nagyszülőktől, nagybácsitól, cégtől ilyet kapni oké, de amúgy meg tök jogosan meg is sértődhet egy ember, ha egy azonos rangú ad neki ilyet.

Vegyél nekik egy bort, ha eddig is el volt ezzel intézve és kész. Ne agyald túl...

2020. dec. 3. 05:59
 8/40 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen jó a Rossmann utalvány is ebben az esetben.
2020. dec. 3. 06:01
 9/40 anonim ***** válasza:
47%

Minek kell mindenáron ajándékozás, ha mindkét oldalon valószínűleg megterhelő? Meg miért Rossmann utalvány? Én pl. biztos meg lennék lőve, hogy mit szedjek ott össze ilyen értékben (vissza ugye nem adnak belőle), kényszerből, mikor csak a kontaklencselötyimet szoktam ott venni, minden más márkás kozmetikumot meg máshol, sokkal olcsóbban. Mondjuk, lehet, hogy más meg pont annak örül, hogy ennyit ott el kell költeni, és akkor megvezs magának egy olyan fürdősócsomagot, pl. , amit egyébként nem venne meg. Lutri.

Ha már mindenáron valamit vinni kell, akkor vegyél egy üveg bort és egy doboz bonbont, szerintem ez sokkal hazsnosabb lenne, mint odanyújtani egy 3000-res kupont. De ilyen helyzetben szerintem értelmesebb lenne megbeszélni a családdal, hogy tartsatok batyus karácsonyt, mindenki vigye a specialitásait és töltsetek el együtt egy kellemes ebédet/vacsorát.

2020. dec. 3. 06:14
 10/40 anonim ***** válasza:
80%

Nem hiszem el, hogy egy család ezt nem tudja megbeszélni.

Megmondod, hogy idén egymást közt nem szeretnél, azt a pénzt inkább a gyerekre fordítod, hogy valami értelmeset vehess. Családon belül úgyis tisztában vagyunk egymás anyagi korlátaival.

2020. dec. 3. 06:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!