Szerintetek ciki lenne a "mostohatestvéreimnek" 3 ezer forint értékű Rossmann ajándékutalványt venni karácsonyra?
Én egyszer hormon gyógyszereket kaptam, egy csomag zsebkendőt, és szemetes zsákot, amit viszonoztam gomba ölő krémmel, duracell elemmel és a következő verssel :
Megértük a 2018-at,
Körülöttünk sok kacat.
Emberek vagyunk mink
De valaki csak egy link.
Megértem a Karácsonyt de a Húsvétot azt már biztos hogy nem
Másoktól kérünk tanácsot, bennünk ez ösztöni elem.
Kibeszéljük egymást, pletykálkodunk,
Szépen egymás ellen álszenteskedve hangolódunk.
Megbeszéljük hogy börtönben ki hány évet ült
Kamasz koruktól a klimaxukig hány gyereket szült.
Az idő kereke az újévre átforog
Meg érjük e a nyarat? E gondolat támolyog
Sok emberek fejében
S az addigi ünnepek vejében.
Az egészség, orvosok, bőség,
Az egész élet meglepetés mint a meddőség.
Azóta nem ajándékozgatunk, de meg nézzük a többiek mennyire kreatívak.
Szerintem teljesen jo! Egy kepeslapot azert tegy melle par kedves sorral. En nagyon szeretem az ajandekkartyakat. Kapok is, de valaszthatok es megse bankjegy. Apukadnak nem kell tudnia mennyi penz van ratoltve, vagy akkor adjatok kozosen es o is szalljon be fejenkent 3000-rel es az maris 6.000
De tenyleg ne rugozz ezen. Az ajandekkartya elegans es ugy tudom a minimum osszeg 1000...nyilvan nem veletlenul! Gondolnak a csorokra is.
Nekem annyira furcsa amikor felnőtt emberek még a rokonságnak is ajándékokat vesznek. Nem elég csak a párjuknak és a gyereknek (ha van)? Szerintem nem kellene az ajándékokat erőltetni egyáltalán. A karácsonynak nem erről kellene szólnia. Ha összejön a nagyobb család akkor ahogy előttem javasolta már valaki mindenki vigyen valami finomat. Pl apukádék csinálnák a levest meg esetleg a főfogást, a gyerekeik meg te vinnétek minden mást mint pl házi süti, egy finom bor stb. Vagy ha a te specialitásod a halászlé akkor csinálhatnád te, ők meg minden mást.
Sokkal jobb mint az ajándékokon agyalni pláne úgy higy nem is ismered őket annyira. Mi lenne ha megbeszélnéd velük hogy mit szólnának egy ilyenhez? Szerintem nekik is terhes a muszály ajándék.
megmondjam mi a kellemetlen ajándék?
Amikor a sógorom adott egy 500 ft-os étterem kupont (amit dec.23.-án vett) és mikor elmentünk levásárolni az étteremben, ott derült csak ki, hogy szimplán 500 ft-ot áll a kuponja és a többséget mi fizethettük ki.
Ja és ezt úgy adta át borítékban, mintha Atlantisz elveszett kincse lenne. Megjegyzem sógor tele van pénzzel, tehát nem pénzszűke miatt adott ilyen érzelem mentes/olcsó ajándékot (utóbbi nem is lett volna gond, ha az ajándékban ott lett volna a törődés).
A te ajándékot teljesen korrekt és legalább benne van, hogy gondolkoztál minek örülnének ;)
Szerintem semmit se adj. Miert is kellene? En 2 embernek adok a paromon kivul akik rokonok. Es enyiii :) ilyennek hogy unokateso eletemben a 24 evem alatt 1x nem adtam semmit. Soha nem latott feltestvernek sem. Miert kellene?
Adj annak akit szeretsz :)
Ha Apukád azt szeretné, hogy 5 ezret adj fejenként, akkor legyen annyira nagyvonalú, hogy kipótolja a te 3 ezredet és probléma megoldva. 😊
Nekünk nagyon nagy a közeli rokonság, igy mi sem engedhetjuk meg magunknak, hogy mindenkinek 5000 forintért vásároljunk. Olyannak meg végképp nem, akinek kényszerből kell adni. Mert ez az. Jó az a 3000 forint és tökéletes az utalvány, ne is tord magad tovább ezen szerintem. 😃
Mi pl mikor a lanyunk szuletett mindenkitől, aki megkerdezte mit hozzanak, mire van szükségünk babakoszonto ajándékként, annak vásárlási utalványt vagy pénzt mondtunk. Az a legpraktikusabb szerintem.
( Persze olyan embertől kapni karácsonyra, aki közel áll hozzád az szerintem gáz. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!