Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek ciki lenne a...

Szerintetek ciki lenne a "mostohatestvéreimnek" 3 ezer forint értékű Rossmann ajándékutalványt venni karácsonyra?

Figyelt kérdés
Megmondom őszintén idén mi sem vagyunk elengedve pénzügyileg, megszűnt munkahely, bedőlt vállalkozás, stb... Szóval nagy fejtörést okoz, hogy mit adjak, ami nem haszontalan, de nem is kerül sokba. Azt tudni kell, hogy 3 "testvérem" van, igazából nem nagyon tartjuk a kapcsolatot... Apa és az ő anyjuk házasodott össze, de már mindannyian felnőttek voltunk. Talán 2 éve kezdtük az ajándékozást, de nem jutottunk tovább a bor-csoki-karácsonyfadísz-puhazokni kombinációkon, ami hát... Nekem kicsit kínos már. Viszont annyira nem is ismerjük egymást, hogy tudjuk, mit szeretne a másik. Rólam mondjuk tudják, hogy van egy macskám, így kaptam macskás bort és kulcstartót pl. De most belegondolva ők annyival egyszerűbb helyzetben vannak, hogy hárman gondolom ezelőtt is ajándékoztak, csak én jöttem pluszban a képbe, viszont nekem 3 pár +egy gyerek is. Na mindegy, ez is gondoltam olyan ajándékra, ami hasznos mindenki számára. Évente kb. 3 ezer forintot költöttem el /pár, Apa viszont azt mondta, hogy szerinte legalább egy ötös legyen a kártyán, ha már ilyet adnék... De 10 ezret elkölteni csak rájuk, amikor ott van apa, anya, mama, papa, párom családja, testvére stb..? Kicsit soknak tartom, főleg, hogy tőlük sem kapnánk 5 ezer értékben, mert ott is a lány elvesztette a munkahelyét (nem a pénz a lényeg, de én elég kellemetlenül érezném magam fordított helyzetben). Ezzel legalább nem nyúlnék mellé, mindig jól jön és hasznos dolgokat lehet venni belőle, míg a bort lehet felrakják a polcra és soha az életben nem fogy el...
2020. dec. 3. 03:49
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
83%

te háromnak, ők meg csak egynek vesznek

Gondolod, hogy a tesók egymásnak nem vesznek,c sak a féltesónak???

2020. dec. 3. 06:57
 12/40 anonim ***** válasza:
79%
KArácsony van, vegyél nekik egy-egy doboz minőségi szaloncukrot, én pl idén Stühmert veszek tesóknak. Nyilván ismerem az ízlésüket, tudok venni cukormenteset is, és ennyi.
2020. dec. 3. 06:59
 13/40 anonim ***** válasza:
87%
Ha van idöd süthetnél valami sütit.Szépen csomagolva jó ajándék.Mondjuk valami mutatós kuglóf.Az biztos nem kerül a kukába.
2020. dec. 3. 07:35
 14/40 anonim ***** válasza:
22%
11es, később gondoltam, hogy hülyeséget írtam, mert ő 3 személynek ad, és ő is 3 személytől kap, de neki akkor is megterhelőbb 3 embernek +gyerek egyszerre, mint nekik plusz egynek. Azt hogy a testvérek egymásnak mit vesznek, az senkit sem érdekel. A kérdező nem is tartja velük nagyon a kapcsolatot.
2020. dec. 3. 07:43
 15/40 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Mi is pont ugyanígy voltunk,volt még 3 mostohatestvérem.Állandóan görcsben volt karácsony előtt a gyomrom már hónapokkal,hogy kinek,mit vegyek a kevéske pénzből,mert személyenként 2-3 ezret szántam rá. 10 embernek kellett venni valamit.(szrt,mert más nem telik belőle,ami normális dolog)Én próbáltam mondogatni,hogy ne vegyünk,nem jó ez így,stb,az apám ragaszkodott a naaagy közös karácsonyi zabákhoz.Na az élet megoldotta,3 éve nem kell vegyek semmit,mert nem beszélek velük.

2020. dec. 3. 08:04
 16/40 anonim ***** válasza:
90%
Ha szokott ott vásárolni, akkor tök jó. Így legalább azt vesz rajta, amit szeretne és nem fog pl. olyan tusfürdőt kapni, amit ő nem szeret, nem használ.
2020. dec. 3. 08:17
 17/40 anonim ***** válasza:
89%

Nálunk 5 éve mindenki azt mondja, hogy nem ajándékozunk. Nekem van egy lányom, ő kap ajándékot, de ne terheljük magunkat kiadásokkal. Azért mindenki szeret ajándékot kapni, így valami apróságot minden évben veszünk. Erre minden évben döbbenet, egymásnak meg nekünk is komolyabb értékben vesznek ajándékot. Mi adjuk a legcsóribb ajándékokat. :D De meg mondom őszintén nem érdekel. Szerintem neked se kéne ezzel foglalkozni. Ez a szeretet ünnepe. Mindenki a saját lehetőségeihez képest ajándékoz. Nem a pénz, meg az összeg a lényeg. Én nem várok el drága ajándékot, és nem is adok drága ajándékot. Mi sem ismerjük annyira egymást, nem akarunk felesleges dolgokat vásárolgatni. Ha ritkán találkoztok, szerintem ne foglalkozz vele, hogy apukád mit mondott. Pláne a covid alatt senkit ne az érdekeljen, hogy ki mennyiért ajándékoz, hanem az érdekelje, hogy mindenki egészséges, és adjon ennek hálát, aztán kész.

Vegyél sok apróságot 3000-ért és akkor soknak tűnik. :D

2020. dec. 3. 08:41
 18/40 anonim ***** válasza:
0%
Igen. Inkább vegyél neki egy lakást.
2020. dec. 3. 08:42
 19/40 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem jó a Rossmann utalvány.
2020. dec. 3. 10:25
 20/40 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem jó ötlet, ha ennyit rájuk szánsz. Vagy:egy üveg bor/pár, azt még olcsóbban is megúszod, mondjuk ha kétezer forintos bort veszel.
2020. dec. 3. 11:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!