Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tesóm sosem segít nekem mikor...

Tesóm sosem segít nekem mikor kérem, meguntam, így most én sem segítek neki. A szüleim miért mégis rám haragszanak?

Figyelt kérdés

Más is tapaszalt ilyet? Az emberi természet ilyen vagy az én szüleim buták?

Én könyvelő vagyok, tesóm építész (egyéni vállalkozó), ingyen könyvelem őt. A nav is vizsgálta őt jogkövetési vizsgálatként, akkor is ingyen bementem vele kétszer nyilatkozni. Tudom hogy az egyéni vállalkozók könyvelése csak pár ezer forint havonta, de 5 éve könyvelem már és soha nem kértem tőle semmit. Most viszont telket szeretnénk venni és elhívtam tesómat hogy műszaki szempontból nézze meg a telket, mert mi teljesen laikusok vagyunk. Gondoltam ennyi belefér, hogy egy szombati napon két órát kihozom és megvizsgálja a kinézett telket ingyen, de rávágta, hogy ingyen nem, csak ha fizetek érte 50 000 forintot. Én begurultam és mondtam hogy akkor holnaptól nem könyvelem őt (nincs szerződésünk). A szüleim teljesen kétségbe estek hogy mi lesz tesómmal nincs könyvelője, majdhogynem kitagadtak.

Más is tapaszalt ilyet? Az emberi természet ilyen vagy az én szüleim buták?

2020. okt. 30. 20:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne konyvelj neki tobbet, a szuleidnek pedig nyugodtan szolhatsz, hogy oke- de fizessek ok ki az 50 ezret. Mar nem lenne ekkora a szajuk!
2020. okt. 30. 22:07
 12/17 oddbarbie1975 ***** válasza:
100%
Én könyvelnék a testvéremnek, De pénzért. Könyvelés x forint/alkalom. Ha be kell menni az adóhatósághoz y forint/ alkalom. Így látja aut mennyit spórolt az elmúlt 5 évben.
2020. okt. 30. 23:15
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Jesszus ez beteg. Ilyenkor amúgy mi van a családod fejében? Azert szép kis alak a tesód. Legalább mondjuk kiderült, ezentúl te is így állj hozzá. Szerencsére nálunk ilyen nincs, de ha valamelyikünk ilyen lenne a tesójával anyam tuti tarkón bacarintana.
2020. okt. 31. 00:02
 14/17 anonim ***** válasza:
68%

kifizettem volna és kértem volna számlát. aztán következő hónapban - miután a számláját is elkönyveltem :-D -, odadugtam volna elé az én munkámért járó számlát.

ha nem fizeti ki, kapott volna egy címlistát másik könyvelőkről

2020. okt. 31. 06:58
 15/17 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
#14: Ez azért rossz megoldás, mert a kérdező már ledolgozta ezt a szívességet. Tehát ha ilyen esetben a tesóm tőlem pénzt kérne, akkor fizetnék: elvből, másnak.
2020. okt. 31. 08:45
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

"Tudom hogy az egyéni vállalkozók könyvelése csak pár ezer forint havonta, "

Bocs, alsó hangon 10 ezer havonta (ha nem áfás). Szóval kapjon a fejéhez a tesód. Én könyvelő vállalkozó vagyok, de rokont, családtagot, barátot elvből nem is vállalok.

2020. okt. 31. 11:20
 17/17 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Szerintem még rendes is voltál, hogy nem mondtad neki, hogy ő tartozik neked 200 ezer Ft-tal a könyvelésért. Én biztosan ezt mondtam volna neki.

Teljesen jogos, hogy elvártad, hogy segítsen.

A testvéred nagyon önző, magának való.

A szüleid nem tudják az előzményeket, csak annyit , hogy nem fogsz neki könyvelni? Tájékoztasd őket, és azt is mondd meg, hogy mennyit fizetett volna ki egy könyvelőnek, ha te ezt nem csináltad volna meg neki szívességből.

2020. nov. 3. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!