Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jó testvér az aki el se jött...

Jó testvér az aki el se jött meglátogatni a testvére már 6 hónapos gyerekét?

Figyelt kérdés

Anyánk mentegeti őt, hogy a vírus miatt nem jönnek el hozzánk. Ehhez képest azóta voltak 4 esküvőn és számtalan születésnapon, kisbabáknál is látogatóban (haveroknál). A saját testvéréhez viszont nem jön el. Az egész család kifogásokat gyárt neki sajnos. Eddig is sok ilyen húzása volt, de ez a legalja már a szememben. Valódi oka az irigység lehet, mert a férjem vagyonos (egyben szerény, nem dicsekedős) ember, orvos. A bátyám is járt egyetemre (4-re is) de egyiket sem volt képes elvégezni, azóta irigyli a diplomásokat meg azt aki jobban él mint ő. Én is elvégeztem egy egyetemet (igaz nem egy orvosi) rám is irigy, hogy irodai állásom van. A családi ebédek visszatérő témája, hogy az én munkámat pár éven belül átveszi a mesterséges intelligencia és munkanélkülivé fogok válni. Persze ezt csak információként mondja, segíteni akar. Amikor volt nálunk leépítés, akkor is mondta, ő tudta, hogy engem ki fognak rúgni (persze azóta is a cégnél vagyok).

Hogyan nyissam fel az emberek szemét, hogy ő milyen ember? Senki nem feltételezi, hogy a gyerekemet se jön megnézni. Barátaim el se hiszik, hogy nem jön el, mérgesek rá. Otthon viszont mindenki őt tartja a jobbik gyereknek, aki fedhetetlen.

2020. okt. 10. 09:07
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Azért fontos, mert akkor ne jópofizzon a családi ebédeken mint a nagy család. Akkor is nézzen levegőnek, ne jöjjön el. A barátai előtt azt mondja, hogy ő a csodatestvér, ő mennyit segít nekem, ő a grál lovag. Mindenkinek úgy meséli hogy mi össze vagyunk nőve kb. Megkértem hogy burkoljon nálunk. Ő nem fog ingyen dolgozni. Piaci árat ajánlottunk, akkor megsértődött hogy én pénzt akarok adni neki, mit gondolok róla? Anyánknak elmondta, hogy nincs kedve dolgozni azért nem vállalja és kifogás az egész. Közben kevés megrendelése volt akkor.
2020. okt. 10. 12:08
 32/38 anonim ***** válasza:
62%

Akkor ott te vagy a hunyó abban a kérdésben, eleve nem is szabad rákérdezni, max ha nagyon jóban vagytok...

Régen minden máshogy ment, nem volt más lehetőség nagyon, a mai világban már eszembe se jutna, inkább hívok valaki mást.

2020. okt. 10. 12:23
 33/38 anonim ***** válasza:
75%

Tulajdonképpen miért akarod hogy elmenjen hozzátok, ha ennyire negatív véleményed van róla?

Szeretnél tőle önigazolást kapni? Szeretnéd megmutatni neki hogy (szerinted) mennyivel többre vitted mint ő?

Hogy lássa hogy szép környezetben éltek jómódban, cuki a gyerek, minden habos-babos, és ezáltal a te véleményed szerint te magasabb pozíciót foglalsz el a szüleitek, családotok rangsorában?

Más lehetséges okot nem tudok elképzelni, mert az egyértelmű hogy nem a testvéri szeretet vezényel. Akkor nem arra helyezted volna a hangsúlyt hogy neki nincs diplomája, meg hogy irigy rád, akkor lehetne érezni a válaszaidon valami pozitív érzelmet az irányába, hogy szereted, hiányzik, és szeretnéd ha az életed része lenne, de nyomokban sem látok ilyet.

Csak a diploma, a státusz, meg az hogy a szüleitek szemében ő is annyit ér mint te, és neked ez fáj. Hogy megvédik ha kritizálod.

2020. okt. 10. 13:46
 34/38 anonim ***** válasza:
62%

Tökéletesen megfogalmaztátok, főleg, te, utolsó.

Annyit tennék még hozzá; hogy egyáltalán nem biztos, hogy a státuszotokra, diplomára irigy. Lejön a megnyilatkozásaidból, hogy nem vagy szerető testvér. Na, ehhez nem kell diploma, hogy az ember (tesód) ezt észrevegye.

Mióta elhíztam, nem egyszer fordult elő, hogy nézeteltérésnél vagy unszimpátia esetén azt hallottam vissza, hogy az illető hölgy azt terjeszti, hogy nekem az a bajom vele, hogy irigy vagyok az alakjára.

Mondanom se kell, csak néztem, mint Pupák Guszti a moziban, ennyi önbizalom láttán.

2020. okt. 10. 14:53
 35/38 anonim ***** válasza:
23%
Van ilyen ember, mint a kérdező testvére, méghozzá jó sok. Valószínűleg tényleg a diploma probléma állhat a háttérben, illetve a testvéred jelleme.
2020. okt. 10. 17:07
 36/38 anonim ***** válasza:
69%

Arra válaszolj már kérlek, hogy ha ennyire rossz a kapcsolatotok, akkor miért érdekel, hogy meglátogat-e vagy sem. Én örülnék neki, ha nem látom.

"Hogyan nyissam fel az emberek szemét, hogy ő milyen ember?"

Ebből az jön le, hogy magadat szeretnéd mások szemében jobb fényben feltüntetni... Elmondod nekik, hogy nem megy el meglátogatni a gyerekedet, pont.

2020. okt. 10. 17:47
 37/38 anonim ***** válasza:
72%

Amennyire én látom nem töröltek 1 választ sem, mellesleg egyik válaszról sem sugárzik az irigység.

Továbbra is csak azt tudom mondani menj el pszichológushoz! Valószínűleg nagyon nagy gond lehet a fejedben. Hidd el nem bánt,nem azzal kezdik hogy kényszerzubbony és magánzárka... Talán egy doki segít helyretenni a fejedben levő dolgokat.

2020. okt. 10. 17:47
 38/38 anonim ***** válasza:
54%

Amióta megszületett a gyerek, beszéltél már a tesóddal?

Nem is gratulált, telefonon sem?

Te is felhívhatod és meghívhatod hozzátok, ha ezt követően sem megy, akkor tényleg nem szeret, látni sem akar.

Egyébként milyen közel laktok egymáshoz?

2020. okt. 12. 12:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!