Jó testvér az aki el se jött meglátogatni a testvére már 6 hónapos gyerekét?
Anyánk mentegeti őt, hogy a vírus miatt nem jönnek el hozzánk. Ehhez képest azóta voltak 4 esküvőn és számtalan születésnapon, kisbabáknál is látogatóban (haveroknál). A saját testvéréhez viszont nem jön el. Az egész család kifogásokat gyárt neki sajnos. Eddig is sok ilyen húzása volt, de ez a legalja már a szememben. Valódi oka az irigység lehet, mert a férjem vagyonos (egyben szerény, nem dicsekedős) ember, orvos. A bátyám is járt egyetemre (4-re is) de egyiket sem volt képes elvégezni, azóta irigyli a diplomásokat meg azt aki jobban él mint ő. Én is elvégeztem egy egyetemet (igaz nem egy orvosi) rám is irigy, hogy irodai állásom van. A családi ebédek visszatérő témája, hogy az én munkámat pár éven belül átveszi a mesterséges intelligencia és munkanélkülivé fogok válni. Persze ezt csak információként mondja, segíteni akar. Amikor volt nálunk leépítés, akkor is mondta, ő tudta, hogy engem ki fognak rúgni (persze azóta is a cégnél vagyok).
Hogyan nyissam fel az emberek szemét, hogy ő milyen ember? Senki nem feltételezi, hogy a gyerekemet se jön megnézni. Barátaim el se hiszik, hogy nem jön el, mérgesek rá. Otthon viszont mindenki őt tartja a jobbik gyereknek, aki fedhetetlen.
Itt, ilyen kérdéseknél látom a "netes tanácsadás" korlátait, pár mondat alapján, ismeretlenül rögtön vagy két táborra szakadnak a válaszolók, vagy támadás van, pedig lehet, hogy élő ismeretség alapján nem lenne ilyen.
A válaszadók meg mindenképpen úgy érzik: "igazságot kell kimondaniuk".
Amúgy én is értetlenül állok h egyesek beirjak h ok aztán nem irigykednek a diplomasokra.
Hát pedig elég furcsa ha a kerdes láttán ez kivankozott ki bárkiből.
21-es A kérdező tipikusan a "mindenki hülye csak én vagyok helikopter" típusú ember,egy kis "engem mindenkinek szeretni kell mert diplomás vagyok ,de aki mégsem az irigy" beütéssel ez van. Erre remek példák a válaszai.
Az meg hogy egy random embereknek nem burkolja senki cukormázba a mondandóját, az egy dolog, attól még igaz, sőt mivel elfogulatlan válaszok születnek teljesen idegen emberektől így még biztosabb hogy igazak.Nyilván van 1-2 troll de csak nem mindenki az... Valószínűleg ha a kérdező ismerősöm lenne elfogult lennék valamely szinten,sőt ha károm lenne belőle hogy nem adok neki igazat, még az is előfordulhatna hogy igazat adnék neki, esélyes hogy a barátai is így vannak vele és inkább csak bólogatnak.
Mert szerintem a kerdesben ez abszolút nem volt lényeges. Legalábbis számomra egyértelmű hogy a diplomara nem féltékeny semmiképp, hanem legfeljebb az eletszinvonalukra meg a presztizsukre (az orvosok nagyon el vannak szállva).
22 voltam.
Szánalmas, hogy ezen a diploma dolgon lovagoltok. Nem is tudom kinek is fontos ez akkor, kinek okoz frusztrációt.
Sem a családomban nem szokás erről beszélni sem máshol. Nem pénzkérdés mert mind a szüleim, mind a burkolóként dolgozó (vállalkozó) testvérem jobban keres nálam.
A kérdés szempontjából relevánsnak éreztem, hogy a bátyám 4 sikertelen egyetemi tanulmány után folyamatosan azzal piszkál, azzal van elfoglalva, hogy én mikor fogok utcárakerülni, éhenhalni, robotokra lecserélve lenni diplomásként. Mert ez az állandó témája. Ebből gondolom, hogy irigy lehet. Különben nem próbált volna 4x diplomát szerezni, ha ő semmire nézi a diplomát, lenézi, feleslegesnek tartja.
22, tudod, hogy nézne ki ez a kérdés nálam?
Mi lehet az oka, hogy a testvérem nem kíváncsi ránk, a babára, stb, rosszul esik.
Ez a kérdés meg másról sem szól, csak a kérdezőről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!