Hogyan lépjek túl a dolgon?
2 éve született az első gyerekem. Kiírt dátum előtt egy hónappal nővérem fogta magát és párjával ki mentek külföldre. Kisfiamat 4 hónaposan látták először.
Nővérem párja egyébként férjem testvére is egyben.
Eleinte zavart, hogy nem tudtak várni még egy hónapot. Az egész terhességem ideje alatt nővérem tartotta bennem a lelket mert nem voltam a legjobb passzban.
Tavaly nyáron volt egy olyan telefon beszélgetésünk, amikor ez fel jött témának és el mondtam neki mennyire bánt hogy nem volt itt velem mert nekem fontos lett volna ha részt tud venni a dologban.
Erre azzal támadott, hogy én csak magamra gondolok és bűntudatot akarok kelteni benne, mikor neki is ugyanolyan rossz hogy nem volt itt.
Lehet, hogy igaza van. De nem volt semmi kötelezettségük amiért akkor kellett ki menniük. Mégse értem hogy miért én jövök ki rosszul a dologból.
Nem tudom azt mondani a gyereknek hogy szülessen egy hónappal előbb..
Bennem ez azóta is egy törés, bánt, de próbálok túl lépni rajta. Beszélni vele erről nem lehet ha szóba kerül én vagyok a hibás..
Hogyan tudnék könnyíteni a dolgon, hogy ne érezzem rosszul magam emiatt?
Valószínűleg neki az a rossz hogy cseszegeted meg màrtírkodsz. Eszembe se jutna ilyen...
Te vàllaltad a gyereket, nehogy màr...
Abszolút érthetetlen a viselkedésed
Huuu de nem birom az ilyeneket, akik szulnek es azt hiszik, hogy korulottuk forog a vilag,minden csak roluk szol!
Minek szulsz, ha ennyire instabil vagy lelkileg?! Szegeny gyerek..
Nagyon enkozpontuan szemleled a világot. Ha esik az eső az is azért van hogy neked rossz legyen?
A testvéred éli a saját életét. Ha egy hónappal később megy ki akkor azon szomorkodnal, hogy megszületett a gyerek, O meg már le is lep.
Amiket még pluszba megemlitettel a helyzeteddel kapcsolatban: lehet hogy megterhelő volt a noverednek a kialakult helyzet, és szükséguk volt térre és időre hogy a saját életüket helyezzék a középpontba.
Szerintem egy szóval se írtam hogy én hánytorgatom fel a dolgot.
Egyszer el mondtam mit gondolok róla, akkor se én hoztam fel a témát, valószínűleg ha nem kerül szóba akkor el se mondom.
Fel szokott jönni témának de az se miattam, hanem másik baba születése miatt.
De én kérdőre lettem vonva amiatt is, hogy nem ő lett a keresztanyja hanem húgom.
El mondtam neki mi alapján választottuk a keresztszülőket, de lehet azt hiszi azért nem ő lett mert nem volt itt az elejétől? De ezt is mondtam neki hogy nem amiatt.
Egyébként túl tudok lenni a dolgon, nem kellett hogy fogja a kezem szülés közben. De azon nem tudok túl lépni, hogyha ez neki rossz és rá bolintok hogy nekem is ugyanolyan rossz, hogy akkor jön az hogy miért keltek büntudatot és azzal hogy ezt mondom neki rosszabb.
Tehát én nem rágom a szájába, csak nem értem az elvet mert el kerülhető lett volna a helyzet ha ennyire bántja.
Egyébként ki mentek, de még fél évig nem dolgoztak, csak nem akartak vissza jönni egy hónap múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!